Ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε απόψε ότι κατέλαβε περισσότερες από 60 θέσεις των αυτονομιστών Αρμενίων κατά τις επιχειρήσεις του στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.
«Περισσότερες από 60 θέσεις μάχης των (σ.σ. αυτονομιστικών) αρμενικών δυνάμεων είναι πλέονυπό τον έλεγχο των ενόπλων δυνάμεών μας» ανέφερε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, ο Ανάρ Εϊβάζοφ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Ένας Αρμένιος αυτονομιστής αξιωματούχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο Γκεγάμ Στεπανιάν, ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ότι κατά τις επιχειρήσεις αυτές σκοτώθηκαν 25 άνθρωποι και λίγο αργότερα πρόσθεσε ότι τραυματίστηκαν άλλοι 138, εκ των οποίων οι 29 είναι άμαχοι.
Η Γαλλία, όπως είχε προαναγγείλει νωρίτερα, ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να συνεδριάσει εκτάκτως την Πέμπτη με θέμα την κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ανέφεραν διπλωματικές πηγές.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.
Πώς η AI αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές μελετούν και προετοιμάζονται για τις εξετάσεις, με τον εκπαιδευτικό να παραμένει ο καθοριστικός παράγοντας της μαθησιακής εμπειρίας