Ιταλία: Μετά τη Λαμπεντούζα, «πήζει» και η Σικελία - Πάνω από 1.000 άτομα έχουν «κολλήσει» στο λιμάνι Εμπέντοκλε

Ιταλία: Μετά τη Λαμπεντούζα, «πήζει» και η Σικελία - Πάνω από 1.000 άτομα έχουν «κολλήσει» στο λιμάνι Εμπέντοκλε

Περίου 100 άτομα «το έσκασαν» από δομή φιλοξενίας και αναζητούνται από την Αστυνομία - Οι εταιρείες πούλμαν διστάζουν να στείλουν οχήματα για να παραλάβουν τους μετανάστες

empedocle_1
Μετά τη Λαμπεντούζα, χαοτικές στιγμές καταγράφηκαν τη Δευτέρα και στο κέντρο υποδοχής μεταναστών και προσφύγων στο λιμάνι Εμπνέντοκλε της Σικελίας, εκεί που μεταφέρονταν αλλοδαποί οι οποίοι είχαν φτάσει την προηγούμενη εβδομάδα στο μικρό ιταλικό νησί.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ansa, πάνω από 1.000 άτομα αναφέρθηκε ότι βρίσκονταν στην προσωρινή εγκατάσταση εν αναμονή της περαιτέρω μεταφοράς τους σε κέντρα υποδοχής σε άλλα μέρη της Ιταλίας και με τις καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις να είναι σημαντικές λόγω της έλλειψης διαθεσιμότητας υπηρεσιών μεταφοράς. Μάλιστα, πάνω από 100 άτομα φέρονται να έχουν εγκαταλείψει τη δομή αυτόνομα και αναζητούνται τώρα από την αστυνομία.



Κλείσιμο
Οι μεταφορές με επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο από τη Λαμπεντούζα στο Εμπέντοκλε ανεστάλησαν προσωρινά λόγω του υπερπληθυσμού, ο οποίος έχει επιδεινωθεί μετά και το ατύχημα της Παρασκευής με πούλμαν που μετέφερε μετανάστες και πρόσφυγες από τη λιμενική πόλη της Σικελίας σε εγκαταστάσεις υποδοχής στη βόρεια Ιταλία, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους οι δύο νεαροί οδηγοί. Έκτοτε, οι εταιρείες πούλμαν φέρονται να είναι λιγότερο πρόθυμες να πραγματοποιήσουν τις μεταφορές.



Τη Δευτέρα 300 μετανάστες και πρόσφυγες επρόκειτο να αναχωρήσουν από τις εγκαταστάσεις για προορισμούς βορειότερα στην Ιταλία.


Ειδήσεις σήμερα

Βίντεο: Με βερμούδα, τον σύντροφό του και τον σκύλο τους o Κασσελάκης για καφέ την επόμενη της νίκης - Τι απάντησε για Κούγια

Πλημμύρα... ο Μπέος: Όταν ο δήμαρχος Βόλου ήλθε αντιμέτωπος με τα νερά - και τις παλιότερες μεγαλοστομίες του

Ξύλο και μία σύλληψη ανάμεσα σε μοναχούς στο Άγιον Όρος μετά από… κατανάλωση αλκοόλ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης