Goldman Sachs: Απολύσεις διευθυντικών στελεχών - «Παραβίασαν την επικοινωνιακή μας πολιτική»

Goldman Sachs: Απολύσεις διευθυντικών στελεχών - «Παραβίασαν την επικοινωνιακή μας πολιτική»

Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ είχαν επιβάλει πέρσι πρόστιμα σε δεκάδες εταιρείες της Wall Street για παραβιάσεις επικοινωνιών από τους υπαλλήλους τους 

Goldman-Sachs
Στο ξήλωμα διευθυντικών στελεχών της προχώρησε η Goldman Sachs, με τον αμερικανικό τραπεζικό επενδυτικό κολοσσό να μιλά για παραβίαση της επικοινωνιακής πολιτικής του, σύμφωνα με επιστολή που έχει περιέλθει στην κατοχή του Reuters.

Η εταιρεία δεν κατονόμασε τα άτομα που αποχώρησαν, ούτε όμως προσδιόρισε τον αριθμό των εργαζομένων που δεν ανήκουν πλέον στο προσωπικό της επενδυτικής τράπεζας, γράφει η εφημερίδα New York Post.

Μετά τις περικοπές, ο Philip Berlinski, ταμίας της τράπεζας, θα αναλάβει την καθημερινή διαχείριση των τραπεζικής συναλλαγών μαζί με τους Akila Raman και Luc Teboul.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, o Berlinski ηγείται επίσης της Goldman στον τομέα της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας και των καταναλωτικών επιχειρήσεων σε προσωρινή βάση.

Κλείσιμο
Από την πλευρά τους, οι Financial Times υποστηρίζουν ότι τέσσερα άτομα απολύθηκαν από τον τραπεζικό κολοσσό.

Ο Hari Moorthy επικεφαλής της τραπεζικής συναλλαγών, ήταν μεταξύ των στελεχών που είδαν την πόρτα της εξόδου, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

Την ίδια ώρα, η Goldman Sachs ξεκαθάρισε τη θέση της σε mail που έστειλε στα ΜΜΕ.

«Δεν πρόκειται να σχολιάσουμε μεμονωμένα πειθαρχικά θέματα... Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη την επικοινωνιακή μας πολιτική και αναμένουμε από όλο το προσωπικό μας να συμμορφωθεί με αυτήν» δήλωσε ειδικότερα.

Τα άτομα παραβίασαν την πολιτική επικοινωνίας της εταιρείας, που διευκρινίζει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να επικοινωνούν με τις επιχειρήσεις που σχετίζονται με την τράπεζα - μέσω των MME και των social media - κατόπιν όμως έγκρισης της Goldman Sachs, αναφέρεται σε εσωτερικό υπόμνημα που απέστειλε στους εργαζομένους.

«Τα στελέχη που απολύθηκαν φέρεται να απέτυχαν επίσης να συνεργαστούν με το τμήμα συμμόρφωσης της Goldman Sachs.
Η αμερικανική τράπεζα παραμένει σθεναρά προσηλωμένη στις τραπεζικές συναλλαγές», όπως προσθέτει.

Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ έχουν επιβάλει μέχρι στιγμής πρόστιμο σε δεκάδες εταιρείες της Wall Street, ύψους άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων επειδή δεν παρακολουθούν τη χρήση των επικοινωνιών «εκτός εγκεκριμένων ΜΜΕ» από τους υπαλλήλους τους, συμπεριλαμβανομένoυ του WhatsApp.

Η Goldman Sachs ήταν από τις πρώτες μεγάλες τράπεζες που επλήγησαν με αυστηρές κυρώσεις για τέτοιες αστοχίες τήρησης αρχείων.

Ειδήσεις σήμερα:

Μυστήριο με το πρόσωπο που μίλησε ο πλοίαρχος του Blue Horizon και ζήτησε όλα να έχουν τακτοποιηθεί πριν επιστρέψει

Νόμιμη η δουλειά σε δεύτερο εργοδότη, πόσες ώρες εργασίας επιτρέπονται στο 24ωρο: Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο

Τέλος στο Μarket Pass - Τι θα γίνει με την προσωπική διαφορά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης