Η μεγάλη Τρίτη για τον Ντομινίκ Στρος Καν

Η μεγάλη Τρίτη για τον Ντομινίκ Στρος Καν

Εισαγγελείς της Νέας Υόρκης ζήτησαν από το δικαστή να «καθαρίσει» το όνομα του πρώην ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ...

Η μεγάλη Τρίτη για τον Ντομινίκ Στρος Καν

Την Τρίτη αναμένει την οριστική απόφαση του δικαστηρίου ο Ντομινίκ Στρος Καν, για το αν θα του επιστραφεί το διαβατήριό του και θα βρεθεί απαλλαγμένος από τις κατηγορίες.

Οι εισαγγελείς της Νέας Υόρκης ζήτησαν σήμερα από τον αρμόδιο δικαστή να αποσύρει τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση κατά του πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο της εισαγγελίας του Μανχάταν.

Νωρίτερα, στο δικαστήριο είχε φτάσει, συνοδευμένη από τον δικηγόρο της, Κένεθ Τόμσον, η Ναφισάτου Ντιαλό, η καμαριέρα που κατηγορεί τον Στρος Καν για σεξουαλική επίθεση και απόπειρα βιασμού στο δωμάτιο του ξενοδοχείου Sofitel στις 14 Μαΐου.

Η 32χρονη γυναίκα είχε 10λεπτη συνάντηση με τον εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, λίγο πριν αυτός ζητήσει να αποσυρθούν οι κατηγορίες.

Ο Κένεθ Τόμσον κατήγγειλε άρνηση απονομής δικαιοσύνης σε σύντομες δηλώσεις που έκανε. "Ο εισαγγελέας του Μανχάταν Σάιρους Βανς αρνείται το δικαίωμα στη δικαιοσύνη μιας γυναίκας που είναι θύμα βιασμού. Δεν γύρισε απλώς την πλάτη σε ένα αθώο θύμα, αλλά και στις ιατρικές αποδείξεις", προσέθεσε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης