Κακοκαιρία στην Ισπανία: ΙΧ έπεσε σε ποταμό - 10χρονος σώθηκε γιατί σκαρφάλωσε σε δέντρο

Κακοκαιρία στην Ισπανία: ΙΧ έπεσε σε ποταμό - 10χρονος σώθηκε γιατί σκαρφάλωσε σε δέντρο

Τρεις νεκροί και τρεις αγνοούμενοι εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών

diasosi-ispania
Ζωντανό βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας (4/9), στην πόλη Aldea del Fresno της Ισπανίας, ένα 10χρονο αγόρι που αγνοούταν όταν το ΙΧ στο οποίο επέβαινε με την οικογένειά του έπεσε σε ποταμό εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων στην περιοχή.

Σύμφωνα με την ισπανική elmundo, το ΙΧ έπεσε στον ποταμό Αλβέρτσε το βράδυ της Κυριακής και ο ανήλικος εντοπίστηκε σήμερα το πρωί σκαρφαλωμένος σε δέντρο.

«Ευχαριστώ, ευχαριστώ» ήταν το μόνο που μπορούσε να πει το 10χρονο αγοράκι το πρόσωπο του οποίου ήταν γεμάτο λάσπη και μώλωπες, σύμφωνα με την elpais.

Κλείσιμο
Χθες το βράδυ, η μητέρα και η αδερφή του 10χρονου διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Rey Juan Carlos στη Μαδρίτη. Όσον αφορά το παιδί, πηγές από το υπουργείο Υγείας ανέφεραν ότι έχει μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Rey Juan Carlos, στις Mostoles, παρουσιάζοντας συμπτώματα υποθερμίας και διάφορους τραυματισμούς. Ο πατέρας του εξακολουθεί να αγνοείται.

Την ίδια ώρα, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ αγνοείται η τύχη άλλων τριών μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν μεγάλες πλημμύρες χθες, Κυριακή, και σήμερα το πρωί στην κεντρική Ισπανία, με αποτέλεσμα να κλείσουν δρόμοι και να διακοπεί η λειτουργία γραμμών του μετρό καθώς και να ματαιωθούν δρομολόγια αμαξοστοιχιών υψηλής ταχύτητας.

Spain: Heavy rain sweeps across the country


Ελικόπτερα εστάλησαν για να διασώσουν ανθρώπους που αναζήτησαν καταφύγιο στις στέγες των σπιτιών τους στην περιοχή του Τολέδο, σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Μαδρίτης, ανακοίνωσαν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Η ξαφνική νεροποντή μετέτρεψε δρόμους σε χειμάρρους λάσπης που παρέσυραν αυτοκίνητα και κάδους σκουπιδιών στις περιφέρειες της Μαδρίτης, της Καστίλλης-Λα-Μάντσα, της Καταλονίας και της Βαλένθια. Σε πολλές περιοχές έπεσε επίσης χαλάζι. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην ύπαιθρο γύρω από το Τολέδο, σύμφωνα με την elmundo.

Deadly floods tear through central Spain after torrential rainfall

Πολλοί δρόμοι στην περιοχή της Μαδρίτης έχουν κλείσει καθώς τουλάχιστον έξι γέφυρες γκρεμίστηκαν από τα νερά των ποταμών που υπερχείλισαν. Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι έστειλε μηχανικούς του στρατού να στήσουν μια φορητή γέφυρα στην Αλδέα δελ Φρέσνο, αφού εκείνη που υπήρχε εκεί παρασύρθηκε από τα νερά.

Οι περισσότερες γραμμές του Mετρό, που είχαν κλείσει νωρίς το πρωί στη Μαδρίτη, πλέον λειτουργούν κανονικά. Πραγματοποιούνται επίσης και ορισμένα σιδηροδρομικά δρομολόγια από τη Μαδρίτη προς την Ανδαλουσία, όμως τα τρένα κινούνται με πολύ χαμηλότερες ταχύτητες, για λόγους ασφαλείας.

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία «Daniel»: Βγήκε 112 για ισχυρές καταιγίδες σε Θεσσαλία, Πιερία, Σποράδες, Εύβοια και Φθιώτιδα

Νταλίκα «διέλυσε» δύο αυτοκίνητα στην Εθνική Οδό Λαμίας - Δομοκού, νεκρή η μια οδηγός

Τα τατουάζ των Ευρωπαίων γαλαζοαίματων: Η νέα τάση που υιοθετούν πριγκίπισσες αλλά και πρίγκιπες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης