La Repubblica: «Η Μελόνι δεν θα διεκδικήσει δεύτερη συνεχή θητεία ως πρόεδρος των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών»

La Repubblica: «Η Μελόνι δεν θα διεκδικήσει δεύτερη συνεχή θητεία ως πρόεδρος των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών»

Η εφημερίδα της Ρώμης σημειώνει ότι «μια τέτοια κίνηση μπορεί να λειτουργήσει και υπέρ μελλοντικών πολιτικών ισορροπιών»

meloni
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, δεν επιθυμεί να επιδιώξει να επανεκλεγεί πρόεδρος των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών. Η θητεία της, πρόκειται να λήξει αμέσως μετά τις ευρωεκλογές του επόμενου Ιουνίου.

«Θεωρώ ότι είναι πιθανό να μην είναι εκ νέου υποψήφια, η προσφορά της είναι ήδη ιδιαίτερα σημαντική», δήλωσε στην εφημερίδα ο Νικόλα Προκατσίνι, ο οποίος συμπροεδρεύει τη ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών, στο Ευρωκοινοβούλιο.

Σύμφωνα με την La Repubblica «ο φόρτος εργασίας της Τζόρτζια Μελόνι είναι τεράστιος και το ότι, στην φάση αυτή, είναι πρωθυπουργός και πρόεδρος του μεγαλύτερου κόμματος της Ιταλίας, συνεπάγεται ότι θα πρέπει να εγκαταλείψει άλλες σημαντικές θέσεις, σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Η εφημερίδα της Ρώμης, τέλος, σημειώνει ότι «μια τέτοια κίνηση της Μελόνι μπορεί να λειτουργήσει και υπέρ μελλοντικών πολιτικών ισορροπιών».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Πραξικόπημα στην Γκαμπόν: Εγκλωβίστηκε Ελληνίδα με τον γιο της - Περιγράφουν τις στιγμές αγωνίας που βίωσαν

Σέρρες: Αίσιο τέλος στο θρίλερ: Η εξαφανισμένη Πετρούλα τηλεφώνησε στον πατέρα της

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσοι influencers πλουτίζουν προωθώντας την προπαγάνδα του Κρεμλίνου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης