ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν σκοπεύει να δει σήμερα τον κυβερνήτη της Φλόριντας για τις καταστροφές του τυφώνα Ιντάλια
Εκπρόσωπος του Ρον ΝτεΣάντις αρνείται πως προγραμματίζεται συνάντηση - Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζητεί από το Κογκρέσο να εγκρίνει επείγουσα χρηματοδότηση
Ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανήγγειλε πως θα συναντηθεί με τον Ρεπουμπλικάνο κυβερνήτη της Φλόριντας Ρον ΝτεΣάντις σήμερα Σάββατο, όταν θα πάει να διαπιστώσει τις ζημιές από τον τυφώνα Ιντάλια, ο οποίος έπληξε την πολιτεία αυτή την εβδομάδα.
Όμως εκπρόσωπος του κ. ΝτεΣάντις, ο Τζέρεμι Ρέντφερν, αντέτεινε πως δεν είναι προγραμματισμένη τέτοια συνάντηση.
Ο κ. Μπάιντεν ζητεί από το Κογκρέσο να εγκρίνει επείγουσα χρηματοδότηση αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων έπειτα από σειρά καταστροφών.
Ο Δημοκρατικός πρόεδρος θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2024.
Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης διεκδικεί το χρίσμα της παράταξής του για να είναι ο υποψήφιός του για την προεδρία σε αυτές τις εκλογές.
«Δεν προγραμματίζουμε συνάντηση του κυβερνήτη με τον πρόεδρο αύριο», ανέφερε ο κ. Ρέντφερν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Υποστήριξε ότι τα μέτρα ασφαλείας που θα απαιτούνταν θα διέκοπταν τις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.
Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε αμέσως όταν του ζητήθηκε διευκρίνιση.
Ο κ. Μπάιντεν μίλησε επανειλημμένα με τον κ. ΝτεΣάντις τηλεφωνικά αυτή την εβδομάδα ενόψει του πλήγματος του τυφώνα. Την Τετάρτη, δήλωσε πως δεν βλέπει καμιά κομματική σκοπιμότητα στις συνδιαλέξεις αυτές.
Η Toyota εξελίσσεται εδώ και 6 δεκαετίες μαζί με την ελληνική αγορά και τις ανάγκες των οδηγών, διαμορφώνοντας παράλληλα τη δική της πρόταση για το μέλλον της βιώσιμης αυτοκίνησης.
Η πρώτη παρουσία της ΕΚΟ, μέλος του Ομίλου HELLENiQ ENERGY, στην κορυφαία διεθνή έκθεση superyachts στο Μονακό ενισχύει περαιτέρω τη θέση της ως κορυφαίος προμηθευτής καυσίμων για το Marine και το yachting στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Δύο αρχηγοί που σήκωσαν τα μεγαλύτερα τρόπαια με τις Εθνικές τους ομάδες, δύο εμβληματικές μορφές του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και μία ξεχωριστή συνάντηση στη Θεσσαλονίκη.