Τυφώνας Ιντάλια: Ξερίζωσε αιωνόβια βελανιδιά στον κήπο της έπαυλης του κυβερνήτη της Φλόριντα

Τυφώνας Ιντάλια: Ξερίζωσε αιωνόβια βελανιδιά στον κήπο της έπαυλης του κυβερνήτη της Φλόριντα

Από το περιστατικό δεν τραυματίστηκε κανείς - Σήμερα ο τυφώνας υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα πλήττοντας κυρίως τις νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ

tifonas-florinta
Συγκλονιστικές ήταν οι στιγμές που βίωσε χθες η οικογένεια του κυβερνήτη της Φλόριντα, Ρον Ντε Σάντις, από την επέλαση του τυφώνα «Ιντάλια».

Όπως αναφέρει ο αμερικανικός Τύπος, από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν χθες στην πολιτεία με ταχύτητα 205 χιλιομέτρων την ώρα, ξεριζώθηκε μία αιωνόβια βελανιδιά που κοσμούσε την αυλή της οικίας του κυβερνήτη. Το ευτυχές είναι ότι δεν χτύπησε κανείς, όπως επισημαίνει σε μήνυμά της στα social media, η σύζυγος του κυβερνήτη Ρον ντε Σάντις, σχολιάζει το αμερικανικό δίκτυο «CBS».



Κλείσιμο
Η κυρία ντε Σάντις έχει αναρτήσει στο διαδίκτυο φωτογραφία που δείχνει το τεράστιο δέντρο να είναι πεσμένο στον κήπο του σπιτιού.

Τη στιγμή της πτώσης του αιωνόβιου δέντρου, τα μέλη της οικογένειάς της - η ίδια, ο σύζυγός της και τα τρία παιδιά τους- βρίσκονταν στο εσωτερικό του σπιτιού, όπως αναφέρει η «Πρώτη Κυρία» της Φλόριντα, της πολιτείας που βρέθηκε πρώτη στο στόχαστρο του τυφώνα. «Μια βελανιδιά 100 ετών έπεσε στο σπίτι μας την ώρα που μαζί με τα τρία παιδιά μας βρισκόμασταν μέσα. Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε», έγραψε, σε μήνυμά της.

Σήμερα, ο τυφώνας «Ιντάλια» υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα πλήττοντας κυρίως τις νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ.

Από τη χθεσινή επέλαση της «Ιντάλια» στη Φλόριντα, δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους ενώ μεγάλες είναι οι καταστροφές που άφησε στο πέρασμά του. Μετά τη Φλόριντα, κινήθηκε ως τροπική καταιγίδα στη Τζόρτζια. Περισσότεροι από 225.000 άνθρωποι εκτιμάται ότι είναι χωρίς ρεύμα στη Φλόριντα και άλλοι 230.000 στη Τζόρτζια.

Περίπου 40.000 εργαζόμενοι στον τομέα της ενέργειας στη Φλόριντα είναι σε επιφυλακή για να μετακινηθούν και να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση μόλις περάσει η καταιγίδα.

Ο κυβερνήτης της αμερικανικής πολιτείας, Ρον ντε Σάντις κήρυξε κατάσταση έκτακτης για 49 κομητείες της Φλόριντα, καθώς 5.500 μέλη της Εθνοφρουράς κινητοποιήθηκαν για να βοηθήσουν στις εκκενώσεις και τα κτίρια άμυνας. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν λαμβάνει ενημερώσεις για την πορεία των τυφώνων, μαζί με τακτικές ενημερώσεις από την ομάδα του και τον κυβερνήτη ντε Σάντις.

Χθες, σε ομιλία του από τον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν δήλωσε: «Δεν νομίζω ότι κανείς μπορεί να αρνηθεί τον αντίκτυπο της κλιματικής κρίσης τώρα. Οι επιπτώσεις αυτού του τυφώνα γίνονται αισθητές σε όλη τη νοτιοανατολική πλευρά της χώρας. Όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου, ζήτησα από την ομάδα μου να αναλάβει δράση για τον τρόπο με τον οποίο ηγούμαστε και συντονίζουμε τις αντιδράσεις μας σε φυσικές καταστροφές».

Ειδήσεις σήμερα:

Χαμηλές πτήσεις F-35 πάνω από την Αθήνα

Σπαρτιάτες: Ο Στίγκας διέγραψε τρεις βουλευτές

Φωτιά στη Μεσσηνία: Μήνυμα από το 112 στην περιοχή Ασπροπουλιά - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης