Κορωνοϊός: Πράσινο φως αναμένεται από τον ΕΜΑ για το εμβόλιο κατά της μεταδοτικής υποπαραλλαγής Omicron

Κορωνοϊός: Πράσινο φως αναμένεται από τον ΕΜΑ για το εμβόλιο κατά της μεταδοτικής υποπαραλλαγής Omicron

Oι ενήλικες και τα παιδιά ηλικίας από 5 ετών που χρειάζονται εμβολιασμό θα πρέπει να κάνουν μία δόση, ανεξάρτητα από το ιστορικό εμβολιασμού τους 

ergastirio-lab-emvolia
Η θετική γνωμοδότηση για το προσαρμοσμένο εμβολίο κατά της υποπαραλλαγής Omicron XBB.1.5 είναι σημαντική για την προστασία όσων έχουν ανάγκη ενόψει του φθινοπώρου και του χειμώνα, σημείωσε με ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου.

Ειδικότερα, η Επίτροπος Υγείας ανέφερε: «θετική γνωμοδότηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για προσαρμοσμένο εμβόλιο για νέα παραλλαγή της COVID19.

Αυτό είναι σημαντικό ενόψει του φθινοπώρου και του χειμώνα για να διασφαλιστούν ισχυρά επίπεδα προστασίας για όσους έχουν ανάγκη, ειδικά για τους πιο ευάλωτους».

Ο ΕΜΑ από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) συνέστησε την έγκριση ενός προσαρμοσμένου εμβολίου Comirnaty που στοχεύει την υποπαραλλαγή Omicron XBB.1.5.

Το εμβόλιο - γνωστό ως Comirnaty Omicron XBB.1.5 - πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη της COVID19 σε ενήλικες και παιδιά ηλικίας από 6 μηνών.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με προηγούμενες συστάσεις του EMA και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), οι ενήλικες και τα παιδιά ηλικίας από 5 ετών που χρειάζονται εμβολιασμό θα πρέπει να κάνουν μία δόση, ανεξάρτητα από το ιστορικό εμβολιασμού τους για την COVID19.

Τα παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως 4 ετών μπορεί να λάβουν μία ή τρεις δόσεις ανάλογα με το αν έχουν ολοκληρώσει τον αρχικό εμβολιασμό ή έχουν περάσει COVID19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς έγινε η τραγωδία με τον 3χρονο που πνίγηκε από σταφύλι στην Τήνο: «Ήρθε στο Κέντρο Υγείας χωρίς αναπνοή»

Νέες ταυτότητες: Έτσι θα είναι η μπροστά και πίσω όψη – Ποια στοιχεία θα αναγράφουν

Άγιος Παντελεήμονας: Το αυτοκίνητο πρόδωσε τον 19χρονο που συνελήφθη για τους πυροβολισμούς - Είχε ληστέψει 14χρονους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης