Πρώην συνταγματάρχης GRU: Πούτιν, Σοϊγκού και Γερασίμοφ ανίκανοι να διεξάγουν έναν πόλεμο

Πρώην συνταγματάρχης GRU: Πούτιν, Σοϊγκού και Γερασίμοφ ανίκανοι να διεξάγουν έναν πόλεμο

Το καυστικό σχόλιο του πρώην συνταγματάρχη ήρθε λίγο μετά την καταδίκη του για «δυσφήμιση των ενόπλων δυνάμεων» που είχε ως συνέπεια την επιβολή προστίμου  40.000 ρουβλιών 

shutterstock_1804373215
Ένας πρώην συνταγματάρχης της υπηρεσίας κατασκοπείας GRU κατήγγειλε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν ευθύνεται για τις αποτυχίες στον πόλεμο, καθώς του επιβλήθηκε πρόστιμο για «δυσφήμιση» του ρωσικού στρατού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο λόγος για τον  Vladimir Kvachkov ο οποίος μιλώντας ενώπιον δικαστηρίου της Μόσχας, την Τρίτη, δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Βαλερί Γερασίμοφ δεν είναι «ικανοί να διεξάγουν πόλεμο» στην Ουκρανία.

Το καυστικό σχόλιο του πρώην συνταγματάρχη ήρθε λίγο μετά την καταδίκη του για «δυσφήμιση των ενόπλων δυνάμεων» που είχε ως συνέπεια την επιβολή προστίμου  40.000 ρουβλιών για τρεις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που περιείχαν επικρίσεις για την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία και τη ρωσική ηγεσία».

Ο 75χρονος άνδρας πρόσθεσε ότι «ο Πούτιν, ο Σοϊγκού και ο Γερασίμοφ είναι αυτοί που δυσφημούν τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις» ενώ αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη με το περιεχόμενου του ρωσικού κοινωνικού δικτύου που έκανε κοινοποίηση τις αναρτήσεις του. Ακόμη μιλώντας σε έναν δημοσιογράφο πριν την ακρόασή του δήλωσε ότι «ο Πούτιν και οι συνεργάτες του είναι ένοχοι». Σημειώνεται πως σε περίπτωση που του απαγγελθεί εκ νέου η ίδια κατηγορία τότε κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης.

Κλείσιμο
Ο Kvachkov εμφανίζεται συχνά σε δημόσιες εκδηλώσεις αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μαζί με τον Ιγκόρ Γκίρκιν έναν φιλοπόλεμο μπλογκέρ και ένθερμο υποστηρικτή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία,  ο οποίος τον Ιούλιο έγραψε ότι ο Πούτιν θα πρέπει να παραιτηθεί πριν από τις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου του 2024.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γκίρκιν και άλλα τρία άτομα κρίθηκαν ένοχα για την κατάρριψη της πτήσης MH17 πάνω από την ανατολική Ουκρανία το 2014, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 298 επιβαίνοντες. 



Ειδήσεις σήμερα:

Απίστευτα βίντεο: Πλημμύρισε το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, ματαιώνονται πτήσεις

Ποιες είναι οι πιο καθαρές παραλίες της Αττικής - Δείτε χάρτη

Βίντεο: Φωτιά σε βυτιοφόρο με 7 τόνους υγραέριο στην Κακιά Σκάλα - Κλειστή η Αθηνών-Κορίνθου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης