«The Blind Side»: Ψέμα η συγκινητική ιστορία πίσω από την ταινία που χάρισε το Όσκαρ στη Σάντρα Μπούλοκ;

«The Blind Side»: Ψέμα η συγκινητική ιστορία πίσω από την ταινία που χάρισε το Όσκαρ στη Σάντρα Μπούλοκ;

Η μήνυση που κατέθεσε ο Μάικλ Όερ, πρώην παίκτης του αμερικανικού φούτμπολ, ο οποίος αποτέλεσε έμπνευση για το φιλμ «διχάζει» το διαδίκτυο - Κάποιοι ζητούν από την Μπούλοκ να... δώσει το βραβείο πίσω

the_blind_side_xr
Η ταινία «Blind Side» που πριν από 13 χρόνια χάρισε στην πρωταγωνίστριά της, Σάντρα Μπούλοκ, το βραβείο Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου μπορεί τελικά να βασίζεται σε ένα μεγάλο ψέμα.

Η μήνυση που κατέθεσε πρόσφατα ο Μάικλ Όερ, πρώην παίκτης του αμερικανικού φούτμπολ, η ιστορία της ζωής του οποίου ενέπνευσε το φιλμ, έχει διχάσει τα social media, καθώς πολλοί αδυνατούν να πιστέψουν ότι υπάρχει μια σκοτεινή πτυχή σε όσα νόμιζαν ότι ήξεραν ως τώρα - και μέσω της πετυχημένης ταινίας - για τον τρόπο με τον οποίο ο Αφροαμερικανός κατάφερε να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να διαπρέψει στον κόσμο των σπορ.

Το φιλμ που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα με τον τίτλο «Μια σχέση στοργής» βασίστηκε στο βιβλίο «The Blind Side: Evolution of a Game» του Μάικλ Λιούις και υποτίθεται ότι αφηγείται την αληθινή ιστορία του Μάικλ Όερ, ενός αμυντικού της ομάδας Baltimore Ravens της Εθνικής Ομοσπονδίας Αμερικανικού Ποδοσφαίρου των ΗΠΑ.

The Blind Side (2009) Official Trailer - Sandra Bullock, Tim McGraw Movie HD
Κλείσιμο


H πλοκή της εξαιρετικά πετυχημένης ταινίας (που τελικά μπορεί να απέχει πολύ από την πραγματικότητα) έχει ως εξής: «Στην ηλικία των 7 ετών, ο Μάικλ χωρίζεται από τη ναρκομανή μητέρα του και από τότε αλλάζει ανάδοχες οικογένειες, από τις οποίες κάθε φορά το "σκάει" και καταλήγει να μένει άστεγος στις κακόφημες γειτονιές του Μέμφις. Χάρη στην ικανότητά του στα αθλήματα, ο μεγαλόσωμος αλλά αθώος και υπερπροστατευτικός νεαρός καταφέρνει να εξασφαλίσει μια θέση σε ένα χριστιανικό σχολείο. Εκεί, ωστόσο, συνεχίζει να είναι μοναχικός και απόμακρος μέχρι που γνωρίζεται με τη Λι Αν Τούι (την οποία υποδύεται η Μπούλοκ) μητέρα των Σ.Τζ. και Κόλινς Τούι, η οποία πάρει τον Μάικλ στο σπίτι της και θα τον κάνει μέλος της οικογένειάς της. Η Λι Αν θα αναλάβει να τον βοηθήσει να τελειώσει το σχολείο και να περάσει σε κάποιο κολέγιο ώστε να μπορέσει να παίξει σε κάποια μεγάλη ομάδα».Ο 37χρονος σήμερα Όερ ωστόσο παρουσιάζει μια τελείως διαφορετική εικόνα για τον ρόλο που διαδραμάτισε το ζεύγος των Λι Αν και Σον Τούι στη ζωή του. Ειδικότερα, σε εγγραφο που κατέθεσε την περασμένη Δευτέρα σε δικαστήριο υποστηρίζει ότι πριν από δύο δεκαετίες το ζευγάρι του είπε ψέματα ότι θα τον υιοθετούσε και τον έβαλε να υπογράψει χαρτιά με τα οποία ορίζονταν διαχειριστές των οικονομικών και προσωπικών του υποθέσεων (ένα καθεστώς νομικής κηδεμονίας που ισχύει μέχρι σήμερα). Στη συνέχεια, όπως λέει, παραπλάνησαν τους πάντες ότι τον είχαν υιοθετήσει ως μέλος της οικογένειάς τους, για να αποκομίσουν τεράστια οικονομικά οφέλη από την ιστορία του.

«Ο Όερ ανακάλυψε την αλήθεια προς μεγάλη του δυσαρέσκεια και αμηχανία τον Φεβρουάριο του 2023, όταν έμαθε ότι η νομική κηδεμονία για την οποία είχε δώσει τη συγκατάθεσή του, νομίζοντας ότι έτσι θα γινόταν επίσημα μέλος της οικογένειας Τούι, στην πραγματικότητα δεν του παρείχε καμία οικογενειακή σχέση με εκείνους» αναφέρει το δικαστικό έγγραφο που κατέθεσαν οι δικηγόροι του πρώην παίκτη του φούτμπολ στο δικαστήριο.

oher


Ο Οερ, που έχει εκφράσει και στο παρελθόν τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται η ιστορία της ζωής του στο φιλμ «Blind Side», κατηγορεί τους Τούι ότι δεν έκαναν ποτέ νομικές ενέργειες για να αναλάβουν την επιμέλειά του από το Τμήμα Ανθρωπίνων Υπηρεσιών του Τενεσί πριν κλείσει τα 18 του χρόνια. Τα έγγραφα για την κηδεμονία (νομικό καθεστώς που έχει πολλές ομοιότητες με εκείνο που είχε επιβληθεί στην περίπτωση της Μπρίτνεϊ Σπίαρς) κατατέθηκαν από το ζεύγος λίγους μήνες μετά τα 18α του γενέθλια.

Ο ίδιος αναφέρει ότι μετακόμισε λίγο πριν από την τελευταία χρονιά του λυκείου με το ζεύγος, που του ζήτησαν να τους αποκαλεί «μαμά» και «μπαμπά». Ισχυρίζεται επίσης ότι οι Τούι τον έβαλαν να υπογράψει χαρτιά σχεδόν αμέσως μετά τη μετακόμισή του ως μέρος της διαδικασίας υιοθεσίας, παραπλανώντας τον σκόπιμα λέγοντας του ότι η υιοθεσία του θα ολοκληρωνόταν μόλις θα έκλεινε τα 18 του έτη. Σύμφωνα με τη μήνυση, το ζευγάρι δεν τον ενημέρωσε ποτέ ότι για τις λεπτομέρειες αυτής της επιτροπείας στην οποία συναίνεσε και που τους έδινε το δικαίωμα να ελέγχουν τα συμβόλαιά του.Στη μήνυση του Όερ γίνεται ειδική αναφορά σε ένα συμβόλαιο του 2007 για την παραχώρηση δικαιωμάτων ώστε να γίνει η ζωή του ταινία, που εκχωρεί ποσοστά από μελλοντικά κέρδη του εν λόγω φιλμ όχι μόνο στο ζεύγος Τούι αλλά και στα παιδιά τους. Ο πρώην αθλητής παραδέχεται ότι η συμφωνία πράγματι φέρει  υπογραφή που μοιάζει με τη δική του, ωστόσο αρνείται ότι υπέγραψε γνωρίζοντας περί τίνος πρόκειται, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το ζευγάρι τον ξεγέλασε.

Αυτό που ζητάει σήμερα ο 37χρονος είναι να τερματιστεί το καθεστώς «επιτροπείας» που ισχύει τα τελευταία 20 χρόνια και να γίνει μια πλήρης καταγραφή των εσόδων της οικογένειας από την εκμετάλλευση του ονόματός του και πώς αυτά χρησιμοποιήθηκαν, καθώς λέει ότι δεν έχει λάβει τίποτα από τα εκατομμύρια δολάρια που έβγαλαν άλλοι απο την ιστορία του.

Από τη δική τους μεριά, οι Τούι δηλώνουν βαθιά θλιμμένοι για τους ισχυρισμούς του Όερ, και ισχυρίζονται ότι πριν καταθέσει τη μήνυση ο πρώην παίκτης του φούτμπολ (η καριέρα του οποίου τερματίστηκε το 2016) προσπαθησε να τους εκβιάσει με την αρνητική δημοσιότητα, ζητώντας τους 15 εκατομμύρια δολάρια.

Σε δήλωσή του, ο δικηγόρος της οικογένειας Μάρτιν Σίνγκερ αναφέρει ότι οι Τούι «άνοιξαν το σπίτι τους στον κ. Όερ, προσφέροντας του σταθερότητα, στήριξη και ανιδιοτελή αγάπη. Ως αντάλλαγμα έλαβαν από εκείνον απειλές, αφού τους είπε ότι θα μιλούσε αρνητικά στα ΜΜΕ για αυτούς εάν δεν του έδιναν 15 εκατ. δολάρια».Η υπόθεση «Όερ εναντίον Τούι» έχει προκαλέσει αίσθηση στα social media, με σχολιαστές να υποστηρίζουν με πάθος είτε τη μία είτε την άλλη πλευρά. Κάποιοι έχουν πειστεί από τους ισχυρισμούς του πρώην αθλητή για τους ανθρώπους που τον εκμεταλλεύτηκαν κάνοντάς τον να πιστεύει ότι είναι μέλος της οικογένειάς τους. Υπάρχουν μάλιστα και άτομα που ζητούν από τη Σάντρα Μπούλοκ (η οποία πρόσφατα έχασε τον αγαπημένο της σύντροφο) να... δώσει πίσω το Όσκαρ που κέρδισε υποδυόμενη την Λι Αν Τούι.

Άλλοι πάλι θεωρούν ότι ο Όερ δείχνει αχαριστία απέναντι στο ζευγάρι που τον βοήθησε να αποκτήσει μια καλύτερη ζωή, βλέποντας καθαρά οικονομικά κίνητρα πίσω από τους ισχυρισμούς του.


Ειδήσεις σήμερα:

Φρίκη στο Τέξας: Βρήκε την κόρη του νεκρή κάτω από το κρεβάτι 5 ώρες αφού του είπε ότι κάποιος χτυπούσε την πόρτα

Η Αλ Χιλάλ «καλωσορίζει» τον Γιάννη που μαζί με τον Νεϊμάρ... κάνουν το καλύτερο δίδυμο στη Σαουδική Αραβία


Χωρισμός «βόμβα»: Μπρίτνεϊ Σπίαρς και Σαμ Ασγκάρι οδηγούνται σε διαζύγιο μετά από άγριο τσακωμό για απιστία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης