Γιώργος Καρλάφτης: Ο Greek Freak του αμερικανικού φούτμπολ

Γιώργος Καρλάφτης: Ο Greek Freak του αμερικανικού φούτμπολ

Ποιος είναι ο Γιώργος Καρλάφτης, το next big thing του NFL, την εξέλιξη του οποίου παρομοιάζουν τα αμερικανικά μίντια με την πορεία του Γιάννη Αντετοκούνμπο - Τι λέει ο ίδιος στο protothema.gr

george_karlaftis_xr
Το ρομαντικό όνειρο ενός εφήβου δεν χάθηκε ανάμεσα στους δισταγμούς και τα εμπόδια της καθημερινότητας. Η επιμονή, οι ιδιαίτερες δεξιότητες αλλά και το ελληνικό δαιμόνιο, έδωσαν στον ταλαντουχο αθλητή του αμερικανικού ποδοσφαίρου, τον 20χρονο Γιώργο Καρλάφτημια θέση στη «λίστα» με τους πολλά υποσχόμενους παίκτες των ΗΠΑ. Ποιος να φανταζόταν, πάντως, ότι μια απόφαση στην εφηβεία του Γιώργου θα άλλαζε όλη του τη ζωή.

Ένα δραματικό γεγονός, η απώλεια του πατέρα του πριν από επτά χρόνια, όταν ήταν μόλις 13 ετών, συνέβαλε στη μετεγκατάσταση του αθλητή με την Αμερικανίδα μητέρα του και τα τρία αδέρφια του στην Ιντιάνα των ΗΠΑ. Ο ήδη διάσημος -σήμερα- παίκτης του φούτμπολ, που άφησε ξαφνικά την πατρίδα του πατέρα του, την Ελλάδα, και από το Ψυχικό μετακόμισε στην Αμερική, κατάφερε όχι μόνο να χαράξει το δικό του μονοπάτι σε αχαρτογράφητα ύδατα αλλά να διακριθεί και να σπείρει τον ενθουσιασμό σε όλο τον κόσμο.

Σε όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις στο αμερικανικό ποδόσφαιρο και στηρίζουν τον Καρλάφτη, θαυμάζοντας την τεχνική του, δημιουργήθηκε μεγάλη ικανοποίηση βλέποντάς τον να κατακτά μια θέση για συμμετοχή στο National Football League Draft, που θα διαξαχθεί από τις 28 έως τις 30 Απριλίου.

"Prove Them Wrong" | George Karlaftis' Journey from Greece to West Lafayette | The Journey

Λίγο προτού αναμετρηθεί με τις δυνάμεις του στο σημαντικό γεγονός, που διεξάγεται κάθε χρόνο από το 1936 και θεωρείται καθοριστικής σημασίας διοργάνωση για τις συμμετοχές στο αμερικανό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, ο Καρλάφτης μιλά στο protothema.gr.

Εξηγεί πώς ο αθλητισμός με τα μάτια ενός εφήβου έγινε η επιτυχημένη δουλειά ενός ενήλικα. Σε πολύ μικρή ηλικία, ο Γιώργος ξεκίνησε την ενασχόληση με τον αθλητισμό, αναζητώντας - με αστείρευτη ενέργεια - τον τομέα εκείνον που θα τον κέρδιζε. Δεν ήταν τελικά ο στίβος, όπως αρχικά νόμιζε.
karlaftis_in__2_
Φεύγοντας από τις πλατείες του Ψυχικού και το ελληνικό σχολείο, προσαρμόστηκε στην πραγματικότητα της Ιντιάνα, την πολιτεία από την οποία κατάγεται η μητέρα του. «Από μικρός ήθελα να ξεχωρίσω στα αθλήματα. Ήθελα να γίνω ένας επιτυχημένος αθλητής. Η πρώτη μου διάκριση ήταν στα 15 μου χρόνια όταν με ξεχώρισαν από το σχολείο» δηλώνει ο Γιώργος στο protothema.gr.

Λίγο αργότερα άρχισε να φιγουράρει στα αθλητικά μέσα ενημέρωσης ως διάσημος αμυντικός του αμερικανικού φουτμπολ για τους Purdue Boilermakers. Στην ερώτηση τι ήταν εκείνο που τον ανέδειξε σε επιτυχημένο αθλητή, ο 20χρονος απαντά με τον αυθορμητισμό της ηλικίας του: «Το ύψος μου, η ταχύτητά μου, η αντοχή μου».

Με ύψος 1,93, ο Γιώργος διαθέτει τα φυσικά εκείνα προσόντα που απαιτούνται για να ξεχωρίσει στο αμερικανικό φούτμπολ. Άλλωστε, και οι αναλυτές του παιχνιδιού, που τοποθετούν τον νεαρό στους πιο επιτυχημένους αθλητές του είδους, εστιάζουν στους μεγάλους διασκελισμούς και τα χέρια του.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος θεωρεί πως γεννήθηκε για να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. «Από τότε που ήμουν μικρός θυμάμαι να με ενδιέφερε ο αθλητισμός. Άρχισα στην ηλικία των 14 να ασχολούμαι με το αμερικανικό φούτμπολ. Ο αθλητισμός είναι κομμάτι της οικογένειάς μου. Και ο Έλληνας παππούς μου αγαπούσε πολύ τον αθλητισμό, έπαιζε πολύ καλό βόλεϊ» εξηγεί χαρακτηριστεί ο νεαρός αθλητής επισημαίνοντας, με τον τρόπο του, ότι ο αθλητισμός βρισκόταν στο... DNA της οικογένειάς του. Γυμνάζεται πάνω από 8 ώρες την ημέρα, από τις 07:30 έως και τις 17:00, και αυτό που μπορεί να πει με βεβαιότητα είναι πως «δεν υπάρχουν όρια στην αντοχή».
Κλείσιμο
karlaftis_in__1_
Ο αθλητής, που βρίσκεται ανάμεσα στα σπουδαιότερα ταλέντα της Αμερικής και πιστεύεται πως θα διαγωνιστεί στο αμερικανικό πρωτάθλημα NFL, ακολουθεί μια ειδική διατροφή με μεγάλες ποσότητες πρωτεϊνης στη δίαιτά του.

Δεν ξεχνά να μνημονεύσει, πάντως, τη χώρα καταγωγής του πατέρα του που, όπως λέει, επισκεπτόταν συχνά μέχρι το 2018, πριν από την πανδημία και τους περιορισμούς. Θυμάται την Ελλάδα με νοσταλγία κι όποτε ανέφερε στους Αμερικανούς από πού κατάγεται, δεν ξεχνά την περιέργεια να πυροδοτείται.

Ο ίδιος ζει αυτή τη στιγμή στο Τέξας, ενώ η μητέρα του ασχολείται με τα κτηματομεσιτικά και ο πατέρας του υπήρξε πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα.

Όταν ρωτά κανείς τον Γιώργο Καρλάφτη για τον επόμενο στόχο του, η απάντηση είναι απλή και συνάμα γοητευτική, ειδικά λόγω της ιστορίας του 20χρονου... η συμμετοχή στο πρωτάθλημα NFL. Η δικαίωση για τους αγώνες και τα όνειρα ενός παιδιού που ξεκίνησε από την Ελλάδα με πυξίδα τη θέληση.

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Γαλλία παραδίδει 55 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας - Δείτε βίντεο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι επιμένει στην ανάγκη συνάντησης με τον Πούτιν


Γαλλία: Απεβίωσε ο φυλακισμένος ακτιβιστής υπέρ της ανεξαρτησίας της Κορσικής, Ιβάν Κολονά

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης