Σλοβενία: Βροχές «βιβλικών διαστάσεων» προκαλούν προβλήματα στις μεταφορές και εκκενώσεις

Σλοβενία: Βροχές «βιβλικών διαστάσεων» προκαλούν προβλήματα στις μεταφορές και εκκενώσεις

Το ύψος του νερού έφτασε στα δύο μέτρα σε περιοχές της βόρειας Σλοβενίας - Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι σφοδρές βροχοπτώσεις αναμένεται να επεκταθούν νοτιότερα στην γειτονική Κροατία και την Βοσνία

slovenia_plimira
Κατακλυσμιαίες βροχές, «βιβλικών» διαστάσεων, σύμφωνα με τις υπηρεσίες αρωγής, έπληξαν σήμερα την βόρεια και δυτική Σλοβενία, προκαλώντας προβλήματα στις μεταφορές, διακοπές στην ηλεκτροδότηση και εκκενώσεις περιοχών.



Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Σλοβενίας εξέδωσε προειδοποίηση για εκτεταμένες πλημμύρες. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι σφοδρές βροχοπτώσεις, που αναμένεται να επεκταθούν νοτιότερα στην γειτονική Κροατία και την Βοσνία, θα διαρκέσουν ακόμη τουλάχιστον 24 ώρες.

Κλείσιμο


Τα σωστικά συνεργεία αγωνίζονται για να φθάσουν στις πλημμυρισμένες περιοχές και υπάρχει έκκληση για την διάθεση φουσκωτών σκαφών σε περιοχές όπου οι δρόμοι έχουν αποκλεισθεί και θεωρούνται απροσπέλαστοι λόγω κατολισθήσεων.



Ο επικεφαλής των υπηρεσιών διάσωσης σε περιοχή της βόρειας Σλοβενίας δήλωσε ότι το ύψος του νερού φθάνει τα 2 μέτρα. «Τέτοιες πλημμύρες δεν έχουμε δει όχι εδώ και 500, αλλά 1.000 χρόνια», είπε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης