Όταν οι ηγέτες κρατών χωρίζουν - Από τον Σαρκοζί και τη Μαρίν μέχρι τον... Τριντό!

Όταν οι ηγέτες κρατών χωρίζουν - Από τον Σαρκοζί και τη Μαρίν μέχρι τον... Τριντό!

Ποιοι ηγέτες τράβηξαν χωριστούς δρόμους με τις συζύγους του και ποιοι προχώρησαν σε νέους δεσμούς ενώ ακόμη ασκούσαν τα καθήκοντά τους

sarkozy-marin-trudeau-mak
Μπορεί ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό να ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα τον χωρισμό του από τη σύζυγό του, Σοφί Γκρεγκουάρ, ωστόσο ο ίδιος αποτελεί ακόμη μία προσθήκη στη μακρά λίστα των ηγετών, των οποίων ο γάμος λύεται ενώ βρίσκονται στην εξουσία.

Αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει ένα διαζύγιο στην πολιτική τους καριέρα, ηγέτες όπως ο Νικολά Σαρκοζί, ο Φρανσουά Ολάντ, ο Μπορις Τζόνσον και η Σάνα Μαρίν τράβηξαν χωριστούς δρόμους με τους συζύγους τους και μάλιστα κάποιοι προχώρησαν σε νέους δεσμούς ενώ ακόμη ασκούσαν τα καθήκοντά τους.

Νικολά Σαρκοζί - Σεσίλια Σιγκανέρ Αλμπενί

Ο χωρισμός του Νικολά Σαρκοζί με τη Σεσίλια Σιγκανέρ Αλμπενί το 2007 έγινε πρωτοσέλιδο στα περισότερα γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης, καθότι συνέπεσε με την περίοδο που εξελέγη πρόεδρος των Γάλλων.

Cérémonie d'installation de M. Sarkozy


Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1996 και απέκτησε έναν γιο τον Λούι. Στις 15 Οκτωβρίου 2007, όμως, χώρισαν αφού η Σεσίλια Σιγκανέρ παράτησε τον Σαρκοζί για καποιον άλλον άνδρα. Τον Δεκέμβριο του 2007 δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες του Σαρκοζί με την Ιταλίδα καλλονή, πρώην μοντέλο και τραγουδίστρια, Κάρλα Μπρούνι. Λέγεται ότι γνωρίστηκαν σε δείπνο μετά τον χωρισμό του και ερωτεύτηκαν αμέσως. Παντρεύτηκαν στο Παρίσι στις 2 Φεβρουαρίου 2008. Στις 17 Μαΐου 2011, ανακοινώθηκε ότι περίμεναν το πρώτο τους παιδί. Η Tζούλια Σαρκοζί γεννήθηκε το 2011.

sarkozi_


Nicolas Sarkozy, Carla Bruni's Rumored Affairs
Κλείσιμο


Φρανσουά Ολάντ - Σεγκολέν Ρουαγιάλ

Η σοσιαλίστρια πολιτικός Σεγκολέν Ρουαγιάλ ήταν ζευγάρι με τον Φρανσουά Ολάντ για 27 χρόνια και μαζί απέκτησαν τέσσερα παιδιά. Γνωρίστηκαν σε ένα πάρτι του πανεπιστημίου και κάποτε θεωρούνταν ένα ζευγάρι εξουσίας, καθώς και οι δύο είχαν φιλοδοξίες για το ανώτατο αξίωμα της χώρας. Μετά τον επίσημο χωρισμό του από τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ το 2007, ο Φρανσουά Ολάντ σύναψε σχέση με τη δημοσιογράφο Βαλερί Τριερβελέρ. Η σχέση τους κράτησε επτά χρόνια.

francoia23
Φρανσουά Ολάντ και Σεγκολέν Ρουαγιάλ


Η Τριερβελέρ ήταν διαζευγμένη από τον σύζυγό της, με τον οποίο έχει τρία παιδιά. Την περίοδο που ήταν πρόεδρος της Γαλλίας ο Ολάντ, η Τριερβελέρ θεωρούνταν ανεπίσημα η Πρώτη Κυρία της χώρας, έχοντας μάλιστα το δικό της προσωπικό γραφείο στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

fra887
O Φρανσουά Ολάντ με τη δημοσιογράφο Βαλερί Τριερβελέρ


Μέχρι που έσκασε η είδηση για τη σχέση του Ολάντ με την ηθοποιό Ζιλί Γκαγιέ, με την Τριερβελέρ να μεταφέρεται σε νοσοκομείο «για ξεκούραση και κάποιες εξετάσεις» και τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης να βρίθουν πως υπέστη νευρικό κλονισμό. Τελικά, ο Φρανσουά Ολάντ και η ηθοποιός Ζιλί Γκαγιέ παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο στις 4 Ιουνίου του 2022 σε κλειστό κύκλο, στο δημαρχείο της πόλης Τουλ.

fra34
Πολιτικός γάμος για τον Ολάντ και τη Ζιλί Γκαγιέ

Μπόρις Τζόνσον - Μαρίνα Γουίλερ

Ο Μπόρις Τζόνσον παντρεύτηκε την Αλέγκρα Μόστιν Όουεν το 1983. Δέκα χρόνια αργότερα ανακοίνωσε τον χωρισμό του και προτού συμπληρωθεί ένα 15νθήμερο έγινε ο γάμος του με τη Μαρίνα Γουίλερ. Πέντε εβδομάδες αργότερα το ζευγάρι ανακοίνωσε το πρώτο του παιδί.

boris00
Ο Μπόρις Τζόνσον και η Μαρίνα Γουίλερ


Τον Σεπτέμβριο του 2018, αποκαλύπτεται η σχέση του τότε ηγέτη των Τόρις με την Κάρι Σίμονς προκαλώντας σκάνδαλο. Οι φήμες που έδιναν και έπαιρναν για τη «στενή φιλία» τους, πίεσαν ασφυκτικά τον Τζόνσον και τον ανάγκασαν να παραδεχτεί την εξωσυζυγική του σχέση, προκαλώντας την οργή της 25χρονης κόρης του, Λάρα Λέτις Τζόνσον. Εκείνος αμέσως κίνησε τη διαδικασία διαζυγίου ώστε να λυθεί ο δεύτερος κατά σειρά γάμος του με τη συνομήλική του Μαρίνα Γουίλερ, δικηγόρο και μητέρα των τεσσάρων παιδιών του, έπειτα από 25 χρόνια έγγαμου βίου.

Boris_johnson2
Μπόρις Τζόνσον - Κάρι Σίμονς


Τότε η Βρετανία ανακάλυψε την επιρροή της Κάρι Σίμοντς στον σύντροφό της. Ο βρετανικός Τύπος ξέσπασε κατά της «φιλόδοξης αντροχωρίστρας». Εκείνη περίμενε να περάσει η καταιγίδα, αρνήθηκε να μιλήσει στα MME και συνέχισε να επηρεάζει από το παρασκήνιο.

Σάνα Μαρίν - Μάρκους Ραϊκόνεν 

Η Σάνα Μαρίν, πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας και ο σύζυγός της, Μάρκους Ραϊκόνεν, αποφάσισαν τον Μάιο του 2023 να τραβήξουν διαφορετικούς δρόμους μετά από 19χρονια κοινής πορείας. Το ζευγάρι απέκτησε μια κόρη πέντε ετών, την Έμμα Αμάλια Μαρόν, και παντρεύτηκε τον Αύγουστο του 2020.





Η Σάνα Μάριν επέλεξε να ανακοινώσει την εξέλιξη για την προσωπική της ζωής μέσα από μία ανάρτηση στο Instagram. Συγκεκριμένα, ανέβασε σε Story μία κοινή φωτογραφία με τον Μάρκους Ραϊκόνεν και έγραψε: «Υποβάλαμε από κοινού αίτηση διαζυγίου. Είμαστε ευγνώμονες για τα 19 χρόνια που ζήσαμε και για την απόκτηση της αγαπημένης μας κόρης» και συμπλήρωσε: «Εξακολουθούμε να είμαστε οι καλύτεροι φίλοι, ο ένας κοντά στον άλλο και αγαπημένοι γονείς. Θα εξακολουθήσουμε να περνάμε χρόνο μαζί ως οικογένεια. Ζητούμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μας. Δεν θα σχολιάσουμε κάτι παραπάνω».

sana123


Τζαστίν Τριντό - Σοφί Γκρεγκουάρ

Πριν λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 2 Αυγούστου, ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζαστίν Τριντό έκανε μία ανακοίνωση «βόμβα», καθώς γνωστοποίησε πως εκείνος και η σύζυγός του Σοφί Γκρεγκουάρ αποφάσισαν να πάρουν διαζύγιο μετά από 18 χρόνια γάμου.

«Η Σοφί και εγώ θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας το γεγονός ότι – ύστερα από πολλές εποικοδομητικές και δύσκολες συζητήσεις, αποφασίσαμε να χωρίσουμε. Όπως πάντα, παραμένουμε μία δεμένη η οικογένεια, τρέφοντας βαθιά αγάπη ο ένας για τον άλλον και για όσα έχουμε χτίσει και θα συνεχίζουμε να χτίζουμε. Για το καλό των παιδιών μας, σας ζητούμε να σεβαστείτε τη δική μας και δική τους ιδιωτικότητα» έγραψε ο πρωθυπουργός του Καναδά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.



Το ζευγάρι ήταν παντρεμένο από το 2005 και έχει τρία παιδιά, με το μικρότερο να είναι 9 ετών.





Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο - ντοκουμέντο από την αιματηρή συμπλοκή στον Κολωνό: Ο ληστής απειλεί με μαχαίρι και ο αστυνομικός πυροβολεί εξ επαφής

Με βαριά τραύματα σε κοιλιά και κεφάλι η αστυνομικός που ξυλοκοπήθηκε με μανία από τον σύζυγό της στη Λάρισα

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της επιλογής Ζαχαριάδη για τον δήμο Αθηναίων - Πώς ανετράπη η απόφαση Τσίπρα και πώς έσπασαν οι «γραμμές»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης