Βρετανικές μυστικές υπηρεσίες: Ο Πούτιν «έβαλε στον πάγο» τον «στρατηγό Αρμαγεδδώνα» Σουροβίκιν

Βρετανικές μυστικές υπηρεσίες: Ο Πούτιν «έβαλε στον πάγο» τον «στρατηγό Αρμαγεδδώνα» Σουροβίκιν

Ο «χασάπης της Συρίας» έχει εξαφανιστεί από τις 24 Ιουνίου, μετά την αποτυχημένη εξέγερση της ομάδας μισθοφόρων «Wagner», με μπροστάρη τον Γεβγκένι Πριγκόζιν - Ο Σουροβίκιν «ξεκουράζεται» λέει Ρώσος βουλευτής

Sergei Surovikin
Ο Ρώσος στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν παύτηκε από τα καθήκοντά του, όπως ισχυρίζονται οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες επισημαίνοντας ότι ενισχύονται ολοένα οι ενδείξεις ότι ο «στρατηγός Αρμαγεδδώνας» (όπως είναι το παρατσούκλι του) «μπήκε στον πάγο». Ο αναπληρωτής του, για παράδειγμα, κάνει όλο και πιο συχνά δημόσιες εμφανίσεις, γράφει το γερμανικό δίκτυο «n-tv» επικαλούμενο τις βρετανικές πηγές.

O Ρώσος στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν έχει εξαφανιστεί από τις 24 Ιουνίου, μετά την αποτυχημένη εξέγερση της ομάδας μισθοφόρων «Wagner», με μπροστάρη τον Γεβγκένι Πριγκόζιν. Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής του, επικεφαλής των αεροπορικών και διαστημικών δυνάμεων της Ρωσίας, Βίκτορ Αφσάλοφ, κάνει πλέον όλο και πιο συχνά δηλώσεις σε δημοσιογράφους, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας στο Λονδίνο.

Όταν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Ρωσίας, Βαλερί Γερασίμοφ εθεάθη πρόσφατα στην τηλεόραση για πρώτη φορά μετά την ανταρσία της «Wagner», ο Αφσάλοφ τον είχε ενημερώσει σχετικά μέσω βίντεο, όπως είπε.

«Ο Αφσάλοφ είναι στο αξίωμα τουλάχιστον τέσσερα χρόνια, αλλά αυτή είναι μάλλον η πρώτη δημόσια εμφάνισή του με τον Γερασίμοφ», ανέφερε η κυβέρνηση του Λονδίνου. «Το δημόσιο προφίλ του Αφσάλοφ ενισχύεται, ενώ η τύχη του Σουροβίκιν εξακολουθεί να αγνοείται μετά την ανταρσία της «Wagner».

Σύμφωνα με τις βρετανικές πηγές, ο Σουροβίκιν ήταν ο συνδετικός κρίκος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας με τον επικεφαλής της «Wagner», Γεβγκένι Πριγκόζιν.
Κλείσιμο
Έπειτα από την αποτυχημένη εξέγερση της ομάδας μισθοφόρων, έγγραφα που έχει στην κατοχή του το CNN θέλουν τον στρατηγό Σουροβίκιν να είναι μυστικό «VIP μέλος» της Wagner, με τον Πούτιν να έχει πλήρη άγνοια για την ταυτότητά του. Το αμερικανικό δίκτυο επικαλέστηκε απόρρητα έγγραφα του ρωσικού Κέντρου Ερευνών.

Συγκεκριμένα, ο διοικητής της ρωσικής αεροπορίας και «στρατηγός Αρμαγεδδώνας», όπως είναι το παρατσούκλι του, εξαιτίας της σφοδρής και βίαιης στρατηγικής του στη Συρία, φέρεται να έχει προσωπικό αριθμό εγγραφής στην «Wagner». Επιπλέον, το όνομά του φιγουράρει μεταξύ άλλων 30 ανώτατων Ρώσων στρατιωτικών και αξιωματούχων των μυστικών υπηρεσιών.

Ο Σουροβίκιν δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως από το Σάββατο 24 Ιουνίου, όταν κυκλοφόρησε ένα βίντεο, στο οποίο ζητούσε από τον Πριγκόζιν να σταματήσει την ανταρσία. Έκτοτε, παραμένει άφαντος.

Την ίδια στιγμή ένας Ρώσος βουλευτής, ο Αντρέι Καρταπόλοφ, επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Δούμας, ακούγεται να λέει σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Ο Σουροβίκιν αυτή την περίοδο ξεκουράζεται. (Δεν είναι) διαθέσιμος προς το παρόν».
 


Ειδήσεις σημερα:

Κυριάκος Μητσοτάκης - Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Σχεδόν μια ώρα η συνάντηση στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ - Ο διάλογος μπροστά στις κάμερες

Ζάκυνθος: «Μπράβοι» ξυλοκόπησαν άγρια Βρετανό τουρίστα στον Λαγανά - Δείτε βίντεο

ΣΥΡΙΖΑ: Να επιστρέψει γρήγορα το κόμμα σε κυβερνητική τροχιά ο στόχος Αχτσιόγλου - Ενημέρωσε τον Τσίπρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης