Ίος: «Έχασα το αγαπημένο μου αγόρι» - Συγκλονίζει ο πατέρας του 18χρονου από την Ιρλανδία

Ίος: «Έχασα το αγαπημένο μου αγόρι» - Συγκλονίζει ο πατέρας του 18χρονου από την Ιρλανδία

Φως στα αίτια του θανάτου των δύο νεαρών αναμένεται να ρίξει η νεκροψία - Έρευνα για το αν ήπιαν νοθευμένα ποτά

ios-maketa
Στην Ελλάδα ταξιδεύουν οι γονείς των δύο 18χρονων Ιρλανδών μαθητών που έχασαν τη ζωή τους στην Ίο, ενώ γιόρταζαν την αποφοίτησή τους στο νησί, μαζί με συμμαθητές τους.

«Έχασα το αγαπημένο μου αγόρι», φέρεται να είπε για την απώλεια του γιου του, Andrew O'Donnell, ο πατέρας του, Gavin, σύμφωνα με όσα είπε στη Daily Mail ένας οικογενειακός φίλος που ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Ο Gavin είναι ένας πολύ χαρισματικός άνθρωπος, όπως και όλη η οικογένειά του. Ο παππούς του Andrew, Joe είναι γιατρός και ήταν οι δύο πολύ περήφανοι για τον Andrew, ο οποίος ήταν στην ακμή της ζωής του. Αυτή είναι μια ανείπωτη τραγωδία. Όλοι βρίσκονται σε σοκ» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Είναι απλά ανεξήγητο. Ο Andrew και ο Max ήταν τόσο νέοι. Απλώς δεν ξέρουμε γιατί συνέβη αυτό. Όλοι θρηνούμε και για τις δύο οικογένειες».

Έρευνα για το αν ήπιαν νοθευμένα ποτά

Παράλληλα, η νεκροψία των άτυχων νεαρών θα γίνει στην ιατροδικαστική υπηρεσία του Πειραιά και αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια του θανάτου των δύο αγοριών.

Η αστυνομία κάνει δύο παράλληλες έρευνες, ενώ, τις τελευταίες ώρες έχουν φτάσει στην Ίο και δύο ερευνητές από την ιρλανδική Αστυνομία που θα βοηθήσουν στις έρευνες και θα βοηθήσουν στην επικοινωνία με Ιρλανδούς αξιωματούχους και μέλη των οικογενειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική Αστυνομία ερευνά αν τα ποτά των δύο Ιρλανδών μαθητών που πέθαναν ξεχωριστά σε πάρτι στο νησί της Ίου είχαν νοθευτεί την ώρα που εκατοντάδες σοκαρισμένοι φίλοι τους ετοιμάζονται να επιστρέψουν σπίτια τους. Οι σοροί των δύο αγοριών αναμένεται να επαναπατριστούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Την ίδια ώρα, βαρύ είναι το κλίμα και στο κολλέγιο στο οποίο φοιτούσαν τα νεαρά αγόρια. Συμμαθητές, καθηγητές αλλά και κάτοικοι του Δουβλίνου αφήνουν λίγα λουλούδια στη μνήμη τους ενώ μέσα στην εκλησσία του σχολείου έχουν ανοίξει δύο βιβλία συλλυπητηρίων ενώ αναμένεται να γίνουν θείες λειτουργίες στη μνήμη τους.

Το χρονικό

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους οι αστυνομικές Αρχές, ο ένας από τους νεαρούς βρέθηκε νεκρός σε χωράφι του νησιού με τραύμα στο κεφάλι και ο δεύτερος κατέρρευσε ενώ βρισκόταν στο λιμάνι του νησιού για να αναχωρήσει, στεναχωρημένος από τον θάνατο του φίλου του.

Κλείσιμο
Σε ό,τι αφορά το τραύμα στο κεφάλι του 18χρονου Ιρλανδού οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Ίου εκτιμούν ότι προήλθε από την πτώση αλλά από τις αστυνομικές Αρχές εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

Ο νεαρός Ιρλανδός διασκέδαζε το βράδυ του Σαββάτου σε μπαρ του νησιού και κατά την επιστροφή του στο δωμάτιο που διέμενε φαίνεται να έχασε τον δρόμο και να έπεσε σε χωράφι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Η εξαφάνισή του δηλώθηκε στην Αστυνομία από τους φίλους του το πρωί της επόμενης μέρας και ύστερα από κινητοποίηση οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον εντοπίσουν.

Ειδήσεις σήμερα:

Η Wagner και οι άλλοι μισθοφόροι: «Σκυλιά του πολέμου» με μισθό €3.000 την ημέρα

ΕΛ.ΑΣ.: Απάτη με email που διακινείται ως δήθεν επιστολή του Διευθυντή Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Βουλή: Εξελέγη το προεδρείο - Χωρίς αντιπροέδρους «Σπαρτιάτες», «Νίκη» και «Πλεύση Ελευθερίας»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης