Ίος: Θρήνος για τους δύο Ιρλανδούς που πέθαναν - Το μοιραίο πάρτι αποφοίτησης, «είναι ο εφιάλτης κάθε γονιού»

Ίος: Θρήνος για τους δύο Ιρλανδούς που πέθαναν - Το μοιραίο πάρτι αποφοίτησης, «είναι ο εφιάλτης κάθε γονιού»

Κλειστά μαγαζιά στην Ίο σε ένδειξη πένθους - Ράκος οι φίλοι και συμμαθητές τους - Το χρονικό της τραγωδίας

ios-paidia-mak
Μια ασύλληπτη τραγωδία σημειώθηκε στην Ίο όπου δύο νεαροί έχασαν τη ζωή τους ενώ γιόρταζαν την αποφοίτησή τους.

Οι δύο νέοι με καταγωγή από την Ιρλανδία έφτασαν στο νησί για να διασκεδάσουν στην εκδρομή που είχαν διοργανώσει με τους συμμαθητές τους μετά την αποφοίτηση τους. Η είδηση ότι οι δύο φίλοι έχασαν τη ζωή τους με διαφορά μερικών ωρών είναι πρώτο θέμα στον Ιρλανδικό Τύπο.

independent
mirros
times


«Καταστροφική απώλεια. Δύο συμμαθητές χάνουν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην Ίο», γράφει η Irish Mirror.

«Οι έφηβοι που ήταν μαθητές το σχολείο του Saint Michael, έκαναν ένα διάλειμμα στο νησί της Ίου. Ένα παραδεισένιο νησί πενθεί. Το υπουργείο Εξωτερικών έχει επιβεβαιώσει τον θάνατο δύο μαθητών ενώ βρίσκονταν στην Ελλάδα», μεταδίδουν τα RTE News.

Το χρονικό

Οι νεαροί ήταν μέλη μιας ομάδας 70 αποφοίτων του St Michael’s College και είχαν έρθει στην Ίο για να γιορτάσουν την αποφοίτησή τους.

Οι Ιρλανδοί ξεκίνησαν το Σάββατο από νωρίς το μεσημέρι να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και να διασκεδάζουν με την παρέα τους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Κάποια στιγμή ο ένας νεαρός, ο Max, επιχείρησε να επιστρέψει στο κατάλυμά του με τα πόδια. Όταν οι φίλοι του επέστρεψαν στο δωμάτιο, δεν τον βρήκαν και ξεκίνησαν να τον αναζητούν. Δυστυχώς, ο νεαρός βρέθηκε νεκρός στις 11 το πρωί της Κυριακής, σε γκρεμό, στην περιοχή Γερμανώλη.

Ωστόσο η τραγωδία για την παρέα των Ιρλανδών δεν τελείωσε εκεί καθώς λίγη ώρα μετά τα τραγικά μαντάτα, ένα άλλο μέλος της παρέας, ο Andrew O’Donnell, έχασε τις αισθήσεις του και έφυγε από τη ζωή. Όπως έγινε γνωστό, αντιμετώπιζε χρόνια καρδιολογικά προβλήματα και όταν πληροφορήθηκε τον θάνατο του φίλου του κατέρρευσε.

Κλειστά μαγαζιά σε ένδειξη πένθους

Κλείσιμο
Αρκετά μαγαζιά της Ίου επέλεξαν να κλείσουν εχθές σε ένδειξη πένθους για τον θάνατο των δύο εφήβων, ενώ το σχολείο τους στην Ιρλανδία προσφέρει ψυχολογική στήριξη στην ομάδα των παιδιών που βρίσκονταν στο νησί.

«Το προσωπικό τού σχολείου ζητά από τους μαθητές που επιθυμούν να έχουν πρόσβαση σε ψυχολογική υποστήριξη να επικοινωνήσουν με το σχολείο. Το υπουργείο Εξωτερικών της Ιρλανδίας γνωρίζει την υπόθεση και παρέχει προξενική βοήθεια».

«Είναι ο εφιάλτης κάθε γονιού»

Μιλώντας στην εκπομπή Morning Ireland του RTÉ, ο διευθυντής του σχολείου των δύο νεαρών, ο Tim Kelleher, είπε πως «οι καρδιές μας έχουν ραγίσει» και «οι οικογένειες έχουν βυθιστεί σε ανείπωτο πένθος», χαρακτηρίζοντας τα δύο νεαρά άτομα «εξαιρετικά που είχαν λαμπρό μέλλον μπροστά τους».

Οι δύο οικογένειες έμαθαν χθες τα τραγικά νέα και είναι συντετριμμένοι. «Είμαστε εδώ για να τους βοηθήσουμε και να τους υποστηρίξουμε με όποιον τρόπο μπορούμε τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες», πρόσθεσε, αναφέροντας πως ορισμένα μέλη του συλλόγου γονέων του σχολείου έχουν μεταβεί στην Ίο για να στηρίξουν τα παιδιά τα οποία αναμένεται να επιστρέψουν σύντομα στην πατρίδα τους.

Επίσης, είπε ότι οι φίλοι των δύο αγοριών «έχουν τραυματιστεί ψυχικά και σοκαριστεί από την τραγωδία. Το μόνο που θέλουν είναι να επιστρέψουν στις οικογένειές τους, στο σχολείο τους, στην κοινότητά τους. Είμαστε εδώ για να τους καλωσορίσουμε στο σπίτι και να βοηθήσουμε και να υποστηρίξουμε αυτά τα παιδιά με όποιον τρόπο μπορούμε, γιατί είναι απολύτως συντετριμμένοι».

Ο κ. Kelleher πρόσθεσε: «Είναι ακριβώς ο εφιάλτης που κάθε γονιός φοβάται όταν ομάδες παιδιών φεύγουν μακριά... Απλά δεν θέλεις να λάβεις το τηλεφώνημα ότι το παιδί σου αγνοείται», συμπληρώνοντας πως ένα βιβλίο συλλυπητηρίων θα είναι ανοιχτό στο σχολείο από σήμερα την ώρα που κόσμος αφήνει λουλούδια έξω από τις εγκαταστάσεις.

sholio


Σημειώνεται πως είναι το τρίτο περιστατικό κατά το οποίο τουρίστας Ιρλανδικής καταγωγής χάνει τη ζωή του σε ελληνικό νησί, με τα ΜΜΕ της χώρας να μην παραλείπουν να θυμίζουν και τον θάνατο του 22χρονου πριν μερικές ημέρες στη Ζάκυνθο.

«Αυτό είναι το τρίτο περιστατικό θανάτου τουρίστα σε ελληνικό νησί. Ο Ρόρι Ντίγκαν, 22 ετών, έχασε τη ζωή του την Κυριακή στο νησί της Ζακύνθου καθώς βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε πισίνα. Ο Ρόρι μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του».

Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ: Ανέτοιμοι μνηστήρες και κόμμα σε αιφνιδιασμό διαρκείας μετά την παραίτηση Τσίπρα

Ισραήλ: Γιατί επιτέθηκε στη Δ. Όχθη - Λουτρό αίματος στη μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση εδώ και 20 χρόνια

Κύπρος: Πορεία μουσουλμάνων με το κοράνι στο χέρι – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης