Ίλβα Γιόχανσον: «Η πρόκληση της μετανάστευσης δεν είναι ιταλική, αλλά ευρωπαϊκή»

Ίλβα Γιόχανσον: «Η πρόκληση της μετανάστευσης δεν είναι ιταλική, αλλά ευρωπαϊκή»

«Η Ιταλία βρίσκεται συνεχώς υπό μεγάλη πίεση και φέτος η πίεση αυτή αυξήθηκε σημαντικά, με πάνω από 65.000 αφίξεις, πολλές από τις οποίες εδώ στην Λαμπεντούζα», τόνισε η Ευρωπαία Επίτροπος

shutterstock_2049469058
Το νησί της Λαμπεντούζα επισκέφθηκε σήμερα η Ευρωπαία επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον μαζί με τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι.

«Θέλουμε να σας πούμε ότι η πρόκληση της μετανάστευσης δεν είναι μόνον ιταλική, αλλά ευρωπαϊκή», δήλωσε η Γιίόχανσον. Η Ιταλία βρίσκεται συνεχώς υπό μεγάλη πίεση και φέτος η πίεση αυτή αυξήθηκε σημαντικά, με πάνω από 65.000 αφίξεις, πολλές από τις οποίες εδώ στην Λαμπεντούζα. Η χώρα σας προσπαθεί να αντιμετωπίσει το φαινόμενο αυτό με κάθε τρόπο, ενέκρινε και νέους νόμους», πρόσθεσε η επίτροπος. Η ίδια τόνισε ότι «ο Ερυθρός Σταυρός βελτίωσε τις συνθήκες του hotspot του νησιού, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι, από την μεριά του, δήλωσε ότι το hotspot του νησιού, δεν πρόκειται να μετατραπεί σε μόνιμο κέντρο παραμονής μεταναστών. «Για το μεταναστευτικό δεν υπάρχουν θαυματουργές λύσεις. Αλλά αυτό που επιθυμούμε, είναι να υπάρξει μια πιο αποτελεσματική διαχείριση του όλου φαινομένου, στην οποία η ανθρώπινη προσέγγιση να συμβαδίζει με την ασφάλεια», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών, «η απόλυτη προτεραιότητα παραμένει η καταπολέμηση της διεθνούς διακίνησης ανθρώπων, κάτι που αποτελεί επίσης κύριο στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».




Ειδήσεις σήμερα:

Η πρώτη συνέντευξη των γιων του Κωνσταντίνου μετά τον θάνατό του: «Είμαστε Έλληνες, δε μας λένε Γλύξμπουργκ»

Ποιος είναι ο βουλευτής της ΝΔ που εμφανίστηκε με σκύλο-οδηγό στην ορκωμοσία της Βουλής

Το Twitter έκανε «πάρτι» με την ορκωμοσία των 300 της Βουλής - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης