Τις τελευταίες 48 ώρες έφτασαν στην Λαμπεντούζα 2.033 μετανάστες και πρόσφυγες, με 46 διαφορετικά πλεούμενα.
Οι βάρκες που μετέφεραν τους «απελπισμένους της θάλασσας» είχαν ξεκινήσει από το Σφαξ της Τυνησίας και την Ζουάρα της Λιβύης. Στους μετανάστες και πρόσφυγες παρασχέθηκε βοήθεια από την Ιταλική Ακτοφυλακή και την Οικονομική Αστυνομία της χώρας στην περιοχή έρευνας και διάσωσης της Ιταλίας και στ' ανοικτά της Λαμπεντούζα.
Οι περισσότεροι διασωθέντες κατάγονται από την Ερυθραία, την Γκάνα, το Τσαντ, το Σουδάν και την Αίγυπτο. Δυο ναυαγοί, που διασώθηκαν κοντά στην Λαμπεντούζα, είπαν στους άνδρες και στις γυναίκες που τους προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες, ότι η βάρκα στην οποία επέβαιναν ναυάγησε στα χωρικά ύδατα της Τυνησίας και αυτοί επιβιβάσθηκαν σε άλλο πλεούμενο με μετανάστες που βρισκόταν στην περιοχή, αλλά κάποιοι δεν τα κατάφεραν και υπάρχουν αγνοούμενοι.
Συνολικά, στο κέντρο προσωρινής παραμονής μεταναστών της Λαμπεντούζα βρίσκονται σήμερα 3.279 άνθρωποι ενώ κανονικά η χωρητικότητά του δεν πρέπει να ξεπερνά τους 400. Οι ιταλικές αρχές στοχεύουν στην αποσυμφόρησή του, με την μεταφορά των αφιχθέντων σε κέντρα που βρίσκονται στην Σικελία και σε άλλες περιοχές της Κάτω Ιταλίας.
Η JURA, το κορυφαίο brand αυτόματων μηχανών, φέρνει στην Ελλάδα μια νέα προσέγγιση στην εμπειρία του καφέ, βασισμένη στην τεχνολογία αιχμής και την υψηλή τεχνογνωσία.
Σήμερα, οι επιχειρήσεις δεν αναζητούν απλώς θεωρητικές γνώσεις, αλλά ανθρώπους που μπορούν να ενταχθούν άμεσα στην παραγωγή, να χειριστούν σύγχρονες τεχνολογίες και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός περιβάλλοντος που αλλάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς
Αυτό το καλοκαίρι, επιλέγουμε λιγότερα αλλά καλύτερα. Και όταν η τεχνολογία συνδυάζει μικρό μέγεθος, κορυφαία απόδοση και έξυπνο σχεδιασμό, γίνεται ο πιο χρήσιμος συνοδοιπόρος σε κάθε απόδραση.