Ανταρσία της Βάγκνερ - Sky News: Αγωνία για την Ουκρανία με έναν ισχυρό Πριγκόζιν - Εξαιρετικά αποδυναμωμένος ο Πούτιν

Ανταρσία της Βάγκνερ - Sky News: Αγωνία για την Ουκρανία με έναν ισχυρό Πριγκόζιν - Εξαιρετικά αποδυναμωμένος ο Πούτιν

Το βρετανικό δίκτυο εξηγεί πώς η ενδυνάμωση του Πριγκόζιν με τη μετακόμισή του στη Λευκορωσία θα μπορούσε να επιδράσει αρνητικά για το Κίεβο - Διερωτάται εάν θα αντικατασταθεί ο Πούτιν

prigozhin_35
Στον απόηχο της κρίσης που προκλήθηκε στη Ρωσία με τον αρχηγό της Wagner, Γεβγκένι Πριγκοζίν, να προχωρά σε εξέγερση και στη συνέχεια να σταματά την προέλαση προς τη Μόσχα και να μετακομίζει στη Λευκορωσία, δεν είναι λίγα τα δημοσιεύματα που παρουσιάζουν σενάρια για την επίδραση της απόφασης αυτής στον πόλεμο στην Ουκρανία. 

«Ο Πριγκόζιν θα ενισχυθεί στρατιωτικά στη Λευκορωσία, σε μια στιγμή που αναρωτιόμαστε εάν το Κρεμλίνο θα αναζητήσει αντικαταστάτη του Βλαντιμίρ Πούτιν» σημειώνει η ανταποκρίτρια του βρετανικού δικτύου Sky News, στη Μόσχα, Ντιαιάνα Μάνγκει.


Κλείσιμο
Εξηγεί, δε, ότι ο Πούτιν έχει ατύπως προχωρήσει σε κάποιας μορφής «προσάρτηση» της Λευκρωσίας και ο Αλεξάντρ Λουκασένκο που πρόσφατα είναι «βαριά άρρωστος», βρίσκεται υπό τον έλεγχό του.

«Ακόμη τα ερωτήματα είναι πολλά για το ακριβώς συνέβη τις τελευταίες 24 ώρες αλλά δεν νομίζω ότι είναι καλό για την Ουκρανία το γεγονός ότι ο Πριγκόζιν είναι ισχυρός στη Λευκορωσία, εάν φυσικά τον επιτρέψει ο Λουκασένκο, ή πιο σωστά ο Πούτιν» προσθέτει η ανταποκρίτρια του βρετανικού μέσου ενημέρωσης.


Υπογραμμίζει, δε, ότι ο Πριγκόζιν δεν πρόκειται να αποδυναμωθεί, ειδικά τη δεδομένη χρονική στιγμή, ενώ κανείς δεν ξεχνά τα βάναυσα βίντεο της οργάνωσής του και τις απειλές για μαζικές εκτελέσεις στην Ουκρανία. 

Την ίδια στιγμή, ο Πούτιν μοιάζει «εξαιρετικά αποδυναμωμένος», δίνοντας το «ελεύθερο» στη Wagner να συνεχίσει τις δραστηριότητές της. 


«Όλα μοιάζουν μέχρι στιγμής πολύ καλά για να είναι αληθινά» τονίζει η ανταποκρίτρια του Sky News. 

Η σύγχυση επικρατεί στη Ρωσία, σημειώνει δε. 

Τις τελευταίες, πάντως, ώρες τον γύρο του διαδικτύου κάνει η συμφωνία ύστερα από συνομιλία ανάμεσα σε Λουκασένκο και Πριγκόζιν, με τον τελευταίο να δίνει εντολή στους στρατιώτες του να επιστρέψουν στις βάσεις τους ενώ είχαν φτάσει στα 200 χλμ από τη Μόσχα. 


Οι αναλυτές εστιάζουν στη γνωριμία των 20 ετών που συνδέει τον Λουκασένκο με τον Πριγκόζιν αλλά και στη στενή φιλία του Ρώσου προέδρου με τον Λευκορώσο ομόλογό του. 


Μένει να δει κανείς τις επόμενες κινήσεις της παραστρατιωτικής οργάνωσης στη Λευκορωσία, πλέον, όπου και θα επικεντρώσει τη δράση της αλλά και τις ενδεχόμενες αλλαγές στις τάξεις της άμυνας στη Ρωσία. 

Ειδήσεις σήμερα:

«Άσυλο» για τον Πριγκόζιν στη Λευκορωσία μετά την ανταρσία κατά του Πούτιν - Το παρασκήνιο της σύγκρουσης

Ανοίγουν οι κάλπες - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη σημερινή διαδικασία

Σαρλίζ Θερόν: Από την οικογενειακή φάρμα της Νότιας Αφρικής στην κορυφή του Χόλιγουντ

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης