Ιταλία: Φονική επίθεση ανηλίκων σε 43χρονο άστεγο στη Νάπολη, ενώ κοιμόταν - Συνελήφθησαν δύο 16χρονοι

Ιταλία: Φονική επίθεση ανηλίκων σε 43χρονο άστεγο στη Νάπολη, ενώ κοιμόταν - Συνελήφθησαν δύο 16χρονοι

Ο 43χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο

homeless738290
Μία νέα τραγωδία συγκλονίζει την Ιταλία τις τελευταίες ώρες, καθώς δύο ανήλικοι -ηλικίας 16 ετών- φέρονται να επιτέθηκαν σε άστεγο με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του τη νύχτα της Δευτέρας (19/06).

Το αποτρόπαιο περιστατικό της επίθεσης εις βάρος του 43χρονου θύματος ονόματι Gahnese Friederick Akwasi Adofo  με καταγωγή από την Γκάνα σημειώθηκε στην περιοχή  Πομιλιάνο Ντ Άρκο της Νάπολης. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρό τραύμα στο κεφάλι, όπου διαπιστώθηκε πως είχε υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία. Πέθανε λίγο αργότερα στα επείγοντα του νοσοκομείου «Nola».

Οι δύο συνομήλικοι έφηβοι φαίνεται να επιτέθηκαν και να ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον άτυχο άνδρα, ενώ εκείνος κοιμόταν. Η αποτρόπαιη δράση τους καταγράφηκε από κάμερα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης που ήταν εγκατεστημένο σε κατάστημα της περιοχής.

«Μόνο μια κάμερα, τοποθετημένη σε εμπορική εγκατάσταση, μαγνητοσκόπησε την ξαφνική και χωρίς κίνητρα βίαιη επίθεση από ανηλίκους εναντίον του θύματος, ο οποίος ήταν μόνος στον δρόμο» διευκρινίζεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Τον χτυπούσαν με φροθιές και κλωτσιές σε πρόσωπο και κεφάλι, όταν το θύμα έμεινε ακίνητο στο εδαφος χωρίς να σηκωθεί ξανά. Στα προφίλ των νερών αγοριών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπήρχε δημοσιευμένο περιεχόμενο που εξυμνούσε τη βία, με εικόνες μαχαιριών. Και οι δύο  συνελήφθησαν για την εμπλοκή τους στον άγριο ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου και πλέον κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση υποκινούμενη από μίσος.

Ο τραγικός επίλογος του άτυχου 43χρονου γράφτηκε αργά τη νύχτα της Κυριακής προς ξημερώματα Δευτέρας. Παρότι είχε καταφέρει να επιβιώσει από το ταξίδι από την Γκάνα προς την Ιταλία, διασχίζοντας την έρημο Σαχάρα και πριν μάλιστα επιβιβαστεί σε πλοιάριο για να διανύσει τον επικίνδυνο δρόμο της Μεσογείου, είχε φυλακιστεί σε λιβυκό στρατόπεδο. Αλλά η ζωή του έληξε άδοξα.

Η είδηση ​​του φρικτού θανάτου του ήρθε σαν γροθιά στο στομάχι για τους Ιταλούς που τον έβλεπαν να κάθεται και να κοιμάται ήσυχα στη γωνιά του, σε ένα παγκάκι του Πομιλιάνο. Σε αυτό το παγκάκι, όπου συνήθιζε να κοιμάται, δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν για να αφήσουν λουλούδια, κεριά, γράμματα και μηνύματα για να του πουν το τελευταίο «αντίο».

Ειδήσεις σήμερα:

Κως: Προφυλακιστέος ο Μπαγκλαντεσιανός για την υπόθεση της δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια

Εξαφάνιση υποβρυχίου στον Τιτανικό: Aπέμειναν λιγότερο από 20 ώρες διαθέσιμου οξυγόνου - Η πρώτη εικόνα από τις έρευνες

Κατάδυση στο βαθύτερο σημείο του πλανήτη: Όταν ο Τζέιμς Κάμερον «βούτηξε» στα 11.000 μέτρα στην Τάφρο των Μαριανών

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης