Ουκρανία: Εκρήξεις στο Κίεβο ενώ Αφρικανοί ηγέτες πραγματοποιούν ειρηνευτική αποστολή στη χώρα

Ουκρανία: Εκρήξεις στο Κίεβο ενώ Αφρικανοί ηγέτες πραγματοποιούν ειρηνευτική αποστολή στη χώρα

Σήμερα το μεσημέρι ήχησε αντιαεροπορικός συναγερμός σε όλη την Ουκρανία

ramaphosa
Τουλάχιστον δύο εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα στο Κίεβο, με τις σειρήνες του συναγερμού να ηχούν την ώρα που Αφρικανοί ηγέτες ξεκινούσαν ειρηνευτική αποστολή με την ελπίδα να μεσολαβήσουν μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, με την ουκρανική διπλωματία να κάνει λόγο για «μήνυμα» της Μόσχας.

«Εκρήξεις στην πρωτεύουσα, στη συνοικία Ποντίλ. Οι πύραυλοι εξακολουθούν να πετούν με στόχο το Κίεβο», έγραψε στο Telegram ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο.

Σήμερα το μεσημέρι ήχησε αντιαεροπορικός συναγερμός σε όλη την Ουκρανία. «Απειλές από βαλλιστικά όπλα στα κεντρικά, τα ανατολικά και τα δυτικά, παραμείνετε στα καταφύγια», προειδοποίησε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία στο Telegram.



Κλείσιμο
Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι δύο εκρήξεις ακούστηκαν στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Στο μεταξύ συνεργείο του πρακτορείου είδε τους Αφρικανούς ηγέτες να φτάνουν στο Κίεβο με αυτοκινητοπομπή και να εισέρχονται σε ξενοδοχείο, το οποίο θα χρησιμοποιήσουν ως καταφύγιο.




Από την πλευρά του ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα έγραψε στο Twitter ότι «οι ρωσικοί πύραυλοι είναι ένα μήνυμα προς την Αφρική: η Ρωσία επιθυμεί περισσότερο τον πόλεμο από την ειρήνη». Παράλληλα έκανε λόγο «για τη σοβαρότερη πυραυλική επίθεση εναντίον του Κιέβου εδώ και εβδομάδες».

Το γραφείο του Νοτιοαφρικανού προέδρου Σίριλ Ραμαφόζα εξέδωσε ανακοίνωση στο Twitter, σύμφωνα με την οποία η αποστολή των Αφρικανών ηγετών στην Ουκρανία «προχωρά καλά και όπως ήταν προγραμματισμένο».

Η αφρικανική αντιπροσωπεία -- στην οποία συμμετέχουν οι πρόεδροι της Νότιας Αφρικής, της Σενεγάλης, των νησιών Κομόρες και της Ζάμπιας, αλλά και εκπρόσωποι άλλων χωρών -- αναμένεται να συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Αύριο, Σάββατο, θα μεταβεί στην Αγία Πετρούπολη, όπου θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η αφρικανική αποστολή ξεκίνησε την επίσκεψή της στην Ουκρανία από την Μπούτσα, όπου ρωσικά στρατεύματα φέρονται να διέπραξαν ωμότητες εναντίον αμάχων μετά την εισβολή τους στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022.



Ειδήσεις σήμερα:

Φθινοπωρινή τριήμερη κακοκαιρία με πολλές βροχές - Καταιγίδες από αύριο και στην Αττική


Βίντεο: Σύρος βρήκε τον αδελφό που πίστευε ότι ήταν νεκρός μετά το ναυάγιο στην Πύλο

Ο bisexual γιος του Χιου Χέφνερ κάνει στριπτίζ στο Onlyfans για να αγοράζει... κάρτες Pokemon

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης