Αποκαλύφθηκε ο μπλόγκερ του Νορβηγού μακελάρη

Αποκαλύφθηκε ο μπλόγκερ του Νορβηγού μακελάρη

Ο "άνθρωπος των φιόρδ" μιλά για τον εφιάλτη που ζει από την 22α Ιουλίου...

Αποκαλύφθηκε ο μπλόγκερ του Νορβηγού μακελάρη
Ο αγαπημένος μπλόγκερ του μακελάρη της Νορβηγίας, γνωστός ως "Fjordman" (ο άνθρωπος των φιόρδ), στον οποίο αναφέρεται πολλές φορές στο μανιφέστο του ο Μπρέιβικ, αποκάλυψε για πρώτη φορά την Παρασκευή την ταυτότητά του σε συνέντευξη που έδωσε στη νορβηγική εφημερίδα “Verdens Gang”.

Στο μπλογκ του, ο 36χρονος Πέντερ Γένσεν εξέφραζε συχνά απόψεις επικριτικές προς το Ισλάμ και ο Μπρέιβικ ένιωθε συχνά ότι ταυτιζόταν μαζί του. Όπως όμως αποκάλυψε, εξεπλάγη όταν έμαθε ότι το όνομά του αναφέρθηκε 100 φορές στο μανιφέστο των 1.500 σελίδων του Μπρέιβικ, το οποίο όπως λέει, ο ίδιος δεν έχει διαβάσει.

Κλείσιμο
Μετά από όλα όσα έγιναν, Γένσεν δηλώνει δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει το όνομα Fjordman ξανά, ενώ αποκάλυψε ότι ο Μπρέιβικ του έστειλε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το 2009 και το 2010 ζητώντας του να συναντηθούν, όμως εκείνος αρνήθηκε.

«Δεν ξέρω γιατί μου το ζητούσε, όμως αρνήθηκα. Όχι επειδή μιλούσε για βία, αλλά επειδή είχα σχηματίσει την εντύπωση ότι είναι βαρετός, όπως ένας πλασιέ ηλεκτρικών σκουπών».

Η αστυνομία τον ανέκρινε την Πέμπτη και τον θεωρεί μάρτυρα, όπως δήλωσε ο εισαγγελέας Παλ-Φρέντρικ Χιορτ Κράμπι.

Στο ιστολόγιό του ο Γένσεν έχει γράψει κείμενα με τίτλο: «Το Ισλάμ είναι η πιο επιθετική θρησκεία», «Γιατί δεν μπορούμε να βασιζόμαστε στους μετριοπαθείς μουσουλμάνους», «Επιδημία βιασμών από τους μουσουλμάνους της Σουηδίας».

«Δεν έχω δει κανέναν να επιτίθεται σε κάποιον εξαιτίας όσων έχω γράψει», απάντησε ο Γένσεν όταν ρωτήθηκε αν μετανιώνει για κάποια από τα πράγματα που έχει γράψει. «Και υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που τα έχουν διαβάσει».

Ο Γένσεν, είπε ότι είχε συμβουλευθεί τον δικηγόρο του πριν δεχθεί να μιλήσει.

«Έχω προειδοποιήσει την οικογένειά μου για αυτή τη συνέντευξη και για τη δική μου ασφάλεια τώρα θα κρυφτώ», δήλωσε ο Γένσεν, προσθέτοντας ότι «ήθελα να δώσω τη συνέντευξη αυτή επειδή κάποια στιγμή θα γινόταν γνωστό το όνομά μου. Είναι επίσης ένας τρόπος να καθαρίσω το όνομά μου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης