Σουηδία: Νεαρές ακτιβίστριες έριξαν κόκκινη μπογιά σε πίνακα του Κλοντ Μονέ - Δείτε βίντεο

Σουηδία: Νεαρές ακτιβίστριες έριξαν κόκκινη μπογιά σε πίνακα του Κλοντ Μονέ - Δείτε βίντεο

«Η κλιματική κατάσταση επείγει, η υγεία μας απειλείται» φώναζαν

claude-monet561
Δύο ακτιβίστριες για την προστασία του περιβάλλοντος κάλυψαν με κόκκινη μπογιά το τζάμι που προστατεύει έναν πίνακα του Κλοντ Μονέ και στη συνέχεια κόλλησαν επάνω τις παλάμες τους, στο Εθνικό Μουσείο της Στοκχόλμης, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι δύο γυναίκες, ηλικίας περίπου 25-30 ετών, συνελήφθησαν. Η οργάνωση Återställ Våtmarker («Αποκατάσταση των Υδροβιότοπων») ανέλαβε την ευθύνη για την πράξη τους.



Το έργο που εκτίθεται στο Εθνικό Μουσείο της Στοκχόλμης είναι «Ο κήπος του ζωγράφου στο Ζιβερνί», που φιλοτέχνησε ο Μονέ το 1900.

Ο πίνακας θα εξεταστεί από μια ομάδα συντηρητών του μουσείου για να διαπιστωθεί εάν έχει υποστεί ζημιές. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του μουσείου, Χάνα Τότμαρ, η ομάδα ελπίζει ότι θα έχει «περισσότερες πληροφορίες» για το θέμα μέχρι αύριο Πέμπτη.

Η οργάνωση Återställ Våtmarker έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο όπου διακρίνονται οι δύο γυναίκες να πασαλείβουν την κόκκινη μπογιά στο τζάμι, πίσω από το οποίο βρίσκεται ο πίνακας. Φώναζαν εν χορώ «Η κλιματική κατάσταση επείγει» και «Απειλείται η υγεία μας». Η μία από αυτές είναι νοσηλεύτρια και η δεύτερη φοιτήτρια νοσηλευτικής.



Κλείσιμο
Σε μια συνέντευξη στο Γαλλικό Πρακτορείο, η οργάνωση κατηγόρησε τη σουηδική κυβέρνηση ότι δεν τηρεί τις διεθνείς δεσμεύσεις της όσον αφορά την περιβαλλοντική πολιτική. «Θα έπρεπε να μειώσουμε τις εκπομπές (καυσαερίων) κατά 31%. Αλλά οι εκπομπές συνεχίζουν να αυξάνονται. Είναι σκάνδαλο» είπε η Χέλεν Βάλγκρεν, η εκπρόσωπος της ομάδας αυτής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυάγιο στην Πύλο: «Υγρός τάφος» η Μεσόγειος - Περίπου 600 μετανάστες στο σκάφος που βυθίστηκε, γυναίκες και παιδιά στα αμπάρια

Λαμία: Απίστευτο βίντεο - Χτύπησε με το μηχανάκι 5χρονο, τον κλώτσησε και τον εγκατέλειψε

Νάνα Μούσχουρη: Ο γνωστός Ιταλός φαρσέρ Τομάσο Ντεμπενεντέτι πίσω από τον ψεύτικο θάνατο της

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης