Τουρκία: Καρχαρίας με σμαραγδένια μάτια πιάστηκε στα δίχτυα ενός ψαρά στην Αττάλεια - Φωτογραφίες

Τουρκία: Καρχαρίας με σμαραγδένια μάτια πιάστηκε στα δίχτυα ενός ψαρά στην Αττάλεια - Φωτογραφίες

Ένα σπάνιο είδος καρχαρία που... λάμπει στο σκοτάδι, έπιασε ερασιτέχνης ψαράς στα ανοιχτά της Αττάλειας - Έβγαλε τις φωτογραφίες του και τελικά... τον άφησε πάλι στη θάλασσα

karxarias_ble
Αντιμέτωπος με ένα μοναδικό θέαμα ήρθε ένας ερασιτέχνης ψαράς στην Αττάλεια της Τουρκίας τις προηγούμενες ημέρες, καθώς διαπίστωσε πως στα δίχτυα του είχε πιαστεί ένα είδος καρχαρία, το οποίο συναντούσε για πρώτη φοπρά στη ζωή του.

karxarias_ble1


Συγκεκριμένα, ο Σαβάς Νταρσούν έμεινε έκπληκτος όταν σήκωσε στη βάρκα του από τα βάθη της θάλασσας έναν καρχαρία που έχει το χαρακτηριστικό να λάμπει στο σκοτάδι. Ο Νταρσούν, ο οποίος ψαρεύει εδώ και 28 χρόνια στη θάλασσα της Αττάλειας, εντυπωσιάστηκε από τα μπλε μάτια - σαν σμαράγδι - του καρχαρία - λόγω της απορρόφησης φωτός και αφού τράβηξε ορισμένες φωτογραφίες με το κινητό του τηλέφωνο, στη συνέχεια αποφάσισε να τον αφήσει πίσω στο φυσικό του περιβάλλον.

karxarias_ble2
karxarias_ble3
karxarias_ble4


Σύμφωνα με όσα ανέφερε καθηγητής από το τμήμα Γεωργικών Καλλιεργιών του πανεπιστημίου Akdeniz, το συγκεκριμένο είδος καρχαρία ανακαλύφθηκε στις ανατολικές ακτές της Νέας Ζηλανδίας το 2021, ζει σε βαθιά νερά και προσελκύει το θήραμά του χάρη στην ικανότητα διασποράς του φωτός. «Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τον άνθρωπο, επειδή ζει σε πολύ μεγάλο βάθος. Δεν εισέρχεται σε ρηχά νερά. Συνήθως περνάει τη ζωή του στο βυθό και τρέφεται με τα πλάσματα εκεί» τόνισε ο καθηγητής, για να προσθέσει: «Προσελκύει άλλα ψάρια επειδή εκπέμπει φως. Αυτό το ψάρι υπάρχει σε όλες τις θάλασσες. Ένα ψάρι που μπορεί να φτάσει σε μήκος περίπου 2,5-3 μέτρα. Είναι ένα από τα ψάρια που δίνουν λίγους απογόνους».


Ειδήσεις σήμερα:

Τετράδης στον Δανίκα: Νομίζω ότι είμαι ο πρώτος που ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και ζήτησα δημοσίως συγγνώμη

Όπλα, αλεξίσφαιρα και αναβολικά βρήκαν στους 7 του κυκλώματος εκβιαστών - Πώς δρούσαν


Στο τραπέζι επέκταση του Market Pass και μετά τον Ιούλιο


----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης