Αυστραλία: Ελεύθερος υπό όρους ο οδηγός του λεωφορείου μετά το τροχαίο με 10 νεκρούς καλεσμένους σε γάμο

Αυστραλία: Ελεύθερος υπό όρους ο οδηγός του λεωφορείου μετά το τροχαίο με 10 νεκρούς καλεσμένους σε γάμο

Η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας εκτιμά ότι ο Μπάτον οδηγούσε «πάρα πολύ γρήγορα»

australia-bus-crash
Ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε σήμερα ο οδηγός του λεωφορείου που ανατράπηκε το βράδυ της Κυριακής με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 10 επιβάτες, καλεσμένοι σε γάμο στην περιοχή Χάντερ της Νέας Νότιας Ουαλίας, αφού παρουσιάστηκε ενώπιον δικαστηρίου στην Αυστραλία με την κατηγορία της επικίνδυνης οδήγησης.

Australia bus crash: 10 wedding guests killed in collision


Ο 58χρονος Μπρετ Άντριου Μπάτον παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστηρίου του Σέσνοκ. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ο οδηγός του λεωφορείου είχε τα μάτια του καρφωμένα στο πάτωμα και το κεφάλι του κατεβασμένο.

Κλείσιμο
«Βλέπω εδώ μπροστά μου έναν άνδρα που υποφέρει», δήλωσε η δικαστής Ρόμπιν Ρίτσαρντσον, η οποία τον άφησε ελεύθερο υπό όρους, ενώ του απαγόρευσε να πλησιάσει τους μάρτυρες του δυστυχήματος και να οδηγεί. «Ανησυχώ για την υγεία του Μπάτον», τόνισε.

Η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας εκτιμά ότι ο Μπάτον οδηγούσε «πάρα πολύ γρήγορα» τη νύκτα της Κυριακής, λίγο πριν από τα μεσάνυκτα.

Στο λεωφορείο του επέβαιναν 35 άνθρωποι, ανάμεσά στους οποίους δεν υπήρχαν παιδιά, όταν αυτό ανατράπηκε στην είσοδο ενός κυκλικού κόμβου. Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 14 ακόμη εξακολουθούν να νοσηλεύονται, εκ των οποίων ένας στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

At least 10 wedding guests killed in Australia bus accident in the Hunter Region north of Sydney


Το τεστ για ναρκωτικές ουσίες και αλκοόλ στο οποίο υποβλήθηκε ο οδηγός ήταν αρνητικό, επεσήμανε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι αυτός οδηγούσε με υπερβολική ταχύτητα, με κάποιους από τους επιβάτες να του έχουν παραπονεθεί για τον λόγο αυτόν πριν από το δυστύχημα.

«Προφανώς απαγγείλαμε κατηγορίες στον 58χρονο οδηγό λεωφορείου», επεσήμανε ο μεταβατικός αναπληρωτής επικεφαλής της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας Ντέιβιντ Ουαντέλ, διευκρινίζοντας ότι εναντίον του Μπάτον έχουν απαγγελθεί 11 κατηγορίες.

Ο Ουαντέλ εκτίμησε ότι «οδηγούσε με πολύ μεγάλη ταχύτητα και δεν κατάφερε να εισέλθει στον κυκλικό κόμβο, γεγονός που προκάλεσε το όχημα να ανατραπεί και να πέσει στην αριστερή πλευρά του».

Ειδήσεις σήμερα:

Προβληματίζει το «άγριο πρόσωπο» του στρεπτόκκοκου - Τα συμπτώματα που πρέπει να σημάνουν συναγερμό

Τι αλλάζει στα τιμολόγια ρεύματος από την 1η Οκτωβρίου

Οι πέντε κληρονόμοι της αμύθητης περιουσίας του Μπερλουσκόνι - Ο ρόλος του κάθε παιδιού την επόμενη μέρα

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης