Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Ημέρα εθνικού πένθους στην Ιταλία η Τετάρτη που θα γίνει η κηδεία

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Ημέρα εθνικού πένθους στην Ιταλία η Τετάρτη που θα γίνει η κηδεία

Μεσίστιες οι σημαίες από σήμερα - Η σορός του δεν θα τεθεί τελικά σε λαϊκό προσκύνημα

berlusconi4
Ημέρα εθνικού πένθους θα είναι για την Ιταλία η Τετάρτη, η μέρα που θα γίνει η κηδεία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στις 15:00 τοπική ώρα, στον Καθεδρικό Ναό του Μιλάνου δημοσία δαπάνη. 

Όπως ανακοίνωσε η ιταλική κυβέρνηση, από σήμερα έως και μεθαύριο οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια της χώρας και στις πρεσβείες της στο εξωτερικό. 

Η σορός του Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν θα τεθεί τελικά αύριο σε λαϊκό προσκύνημα, κατόπιν απόφασης των ιταλικών αρχών. 

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, οι ιταλικές αρχές οδηγήθηκαν σε αυτήν την απόφαση λόγω της δυσκολίας να ελέγξουν τη μεγάλη προσέλευση των πολιτών, καθώς το λαϊκό προσκήνυμα είχε προγραμματιστεί να γίνει σε τηλεοπτικό στούντιο του ομίλου Μπερλουσκόνι, στο Κολόνιο Μοντζέζε, έξω από το Μιλάνο.

Στο μεταξύ, έξω από την βίλα του Άρκορε, όπου μεταφέρθηκε η σορός του εκλιπόντα Ιταλού πρώην πρωθυπουργού, άρχισε να συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός πολιτών, αλλά πρόσβαση στην έπαυλη έχουν μόνον οι στενοί συγγενείς του "Καβαλιέρε" και μετρημένοι οικογενειακοί φίλοι.

Κλείσιμο
«Για μένα ο Σίλβιο ήταν σαν μεγαλύτερος αδελφός. Στο τελευταίο μήνυμα που μου έστειλε, μου έγραψε "δούλεψε για την ειρήνη"», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών και συντονιστής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, Αντόνιο Ταγιάνι.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι πέθανε σήμερα το πρωί στις 9:30 (ώρα Ιταλίας), σε ηλικία 86 ετών, μετά από ραγδαία επιδείνωση της κηδείας του. Ο Καβαλιέρε νοσηλευόταν από την Παρασκευή στο νοσοκομείο San Raffaele του Μιλάνου.

Η κατάστασή του ήταν πολύ σοβαρή και ήδη, από το πρωί της Δευτέρας, στο νοσοκομείο του Μιλάνου έφτασαν ο αδερφός του, Πάολο και τα παιδιά του, Μαρίνα, Ελεονόρα, Μπάρμπαρα και Πιερ.





Ειδήσεις σήμερα:

Απειλές Ερντογάν από τα Κατεχόμενα: Θέλουμε ειρήνη στο Αιγαίο - Αν η Ελλάδα δεν το επιθυμεί, θα εφαρμόσουμε άλλες πολιτικές

Εννέα επικές ατάκες του Μπερλουσκόνι που θα μείνουν στην Ιστορία

Βασική μας δέσμευση οι καλύτεροι μισθοί για όλους, το μήνυμα Μητσοτάκη από την Πάτμο

----------------


Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης