Αίγυπτος: Νεκροί οι τρεις αγνοούμενοι Βρετανοί δύτες από τη φωτιά που ξέσπασε σε θαλαμηγό

Αίγυπτος: Νεκροί οι τρεις αγνοούμενοι Βρετανοί δύτες από τη φωτιά που ξέσπασε σε θαλαμηγό

Τη θλιβερή είδηση ανακοίνωσε η εταιρεία που οργάνωσε το ταξίδι συνολικά 15 ατόμων - Οι άλλοι 12 δύτες πρόλαβαν και μεταφέρθηκαν σε άλλο σκάφος

egypt_thalamigos
Νεκροί είναι οι τρεις αγνοούμενοι Βρετανοί που επέβαιναν σε τουριστική θαλαμηγό στην Αίγυπτο, η οποία έπιασε φωτιά τα ξημερώματα της Κυριακής, σύμφωνα μεσα επιβεβαίωσε ο ταξιδιωτικός πράκτορας που είχε οργανώσει την εξόρμησή τους.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε πως «με μεγάλη μας λύπη, ως ταξιδιωτικός πράκτορας, πρέπει να δεχτούμε ότι τρεις από τους επισκέπτες μας που κάνουν καταδύσεις, χάθηκαν στο τραγικό περιστατικό. Τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους τους σε αυτή την πολύ θλιβερή στιγμή».



Κλείσιμο
Η εταιρεία πρόσθεσε ότι οι τρεις επιβάτες «ήταν μεταξύ 15 εξειδικευμένων φίλων των καταδύσεων που βρίσκονταν για μια εβδομάδα στο καταδυτικό σκάφος "Hurricane", στα ανοιχτά της Ερυθράς Θάλασσας, όταν ξέσπασε η πυρκαγιά περίπου στις 6:30 π.μ. ώρα Ηνωμένου Βασιλείου (8:30 π.μ. ώρα Αιγύπτου) την Κυριακή».

«Την ώρα που ξέσπασε η φωτιά, 12 επισκέπτες είχαν συγκεντρωθεί και οργάνωναν κατάδυση, ενώ οι αγνοούμενοι είχαν προφανώς αποφασίσει να μην βουτήξουν εκείνο το πρωί».

Σύμφωνα με την εταιρεία, η σοβαρότητα της κατάστασης που προέκυψε, υποχρέωσε τους 12 δύτες να μεταφερθούν άμεσα σε ένα άλλο σκάφος που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση και τα 14 μέλη του πληρώματος αναγκάστηκαν επίσης να εγκαταλείψουν το πλοίο αφού προσπάθησαν να προσεγγίσουν τους αγνοούμενους επισκέπτες.

Πλήρης έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς θα διεξαχθεί από την αστυνομία και τις τοπικές αρχές.

Το "Hurricane" θα ρυμουλκηθεί σε κοντινό λιμάνι, με την επιχείρηση να μην έχει ολοκληρωθεί, καθώς η φωτιά εξακολουθεί να καίει σε ορισμένα σημεία.


Ειδήσεις σήμερα:

Ομόνοια: Φωτογραφίες με το μόριό του έστελνε ο 63χρονος παιδόφιλος - Είχε στείλει και σε άλλα ανήλικα κορίτσια

Ξάνθη: Νεκρά τέσσερα κουταβάκια... στη σειρά - Ένα ακόμη τραυματισμένο (φωτογραφίες)

Τζορτζ Σόρος: Παραχωρεί τα ηνία στον γιο του, Αλεξάντερ - Το «who is who» του διαδόχου του

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης