Κολομβία: Αδυνατισμένα αλλά χαρούμενα τα τέσσερα αδέλφια μετά τον άθλο επιβίωσης στη ζούγκλα - Δείτε φωτογραφίες

Κολομβία: Αδυνατισμένα αλλά χαρούμενα τα τέσσερα αδέλφια μετά τον άθλο επιβίωσης στη ζούγκλα - Δείτε φωτογραφίες

Ο πρόεδρος της χώρας Γουστάβο Πέτρο με τη σύζυγό του, επισκέφθηκε τα παιδιά

kolomvia_2
Τα τέσσερα αδέλφια που σώθηκαν έπειτα από περιπλάνηση 40 ημερών στη ζούγκλα της Κολομβίας, επισκέφθηκε ο πρόεδρος της χώρας Γουστάβο Πέτρο.

«Η συνάντηση δυνάμεων για ένα κοινό καλό: Ιθαγενείς και στρατιώτες της Κολομβίας. Σεβασμός στη ζούγκλα. Τώρα, εδώ είναι μια νέα Κολομβία. Τι είναι η Ζωή πριν από οτιδήποτε άλλο; Ο στόχος που μας ενώνει είναι η Ζωή» έγραψε στην ανάρτησή του στο Twitter.

Μαζί του ήταν και η σύζυγός του. Το ζευγάρι τα είδε από κοντά, τους μίλησε, τους προσέφερε δώρα και συνομίλησε με συγγενείς και γιατρούς. Είναι αδυνατισμένα μετά τον άθλο της επιβίωσης μόνα τους επί 40 ημέρες στη ζούγκλα του Αμαζονίου αλλά χαρούμενα και φυσικά λαμβάνουν την απαραίτητη ενυδάτωση και φροντίδα.
Κλείσιμο
Τα τέσσερα παιδιά είναι εξαντλημένα αλλά «χαρούμενα».

«Μόλις είδα τα εγγόνια μου. Πρώτα απ΄όλα, έχουν ζωή μέσα τους. Αν και είναι πολύ εξαντλημένα, βρίσκονται σε καλά χέρια», δήλωσε στους δημοσιογράφους η γιαγιά τους Φιντένσιο Βαλένσια, ιθαγενής της φυλής Ουιτότο, 47 ετών.

«Παιδιά της Ζούγκλας» τα αποκάλεσε ο παππούς τους ο οποίος είπε ότι έτρωγαν καρπούς, ρίζες, σπόρους αλλά και αλεύρι που βρήκαν μέσα στο αεροπλάνο που είχε συντριβεί. «Είναι χαρούμενα που βλέπουν την οικογένεια (...) έχουν όλες τις αισθήσεις τους», είπε ο παππούς τους, με τον παραδοσιακό πόντσο γύρω από τον λαιμό, μπροστά από το στρατιωτικό νοσοκομείο της πρωτεύουσας της Κολομβίας. «Είναι παιδιά της ερημιάς και ξέρουν πώς να επιζήσουν στη ζούγκλα».



Πώς κατάφεραν να επιβιώσουν τα τέσσερα αδέλφια στη ζούγκλα

«Στην αρχή επέζησαν τρώγοντας λίγο αλεύρι (που υπήρχε στο αεροπλάνο) και έπειτα σπόρους», εξήγησε ο παππούς τους. Αφού περιπλανήθηκαν επί 40 ημέρες στην ζούγκλα του Γκουαβιάρε στον Αμαζόνιο, η Λέσλι (13 ετών), ο Σολείνι (9 ετών), ο Τιεν Νοριελ (4 ετών) και η Κριστίν (ενός έτους) βρέθηκαν ζωντανοί το απόγευμα της Παρασκευής από τους διασώστες.

Μέλη της φυλής Ουιτότο, τα παιδιά, που διασώθηκαν από την συντριβή του Cessna 206, κατά την οποία σκοτώθηκαν η μητέρα τους και δύο ακόμη ενήλικες, βρέθηκαν σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από τον τόπο του δυστυχήματος.



Ηταν η μαχητική φύση της Λέσλι, της μεγαλύτερης αδελφής, που τους επέτρεψε να επιβιώσουν, θεωρεί η γιαγιά τους. «Συνήθως φρόντιζε τα αδέλφια της όταν η μητέρα τους εργαζόταν. Τους έδινε να φάνε αλεύρι, ψωμί μανιόκας, καρπούς των θάμνων».

Ειδήσεις σήμερα:

Πριγκόζιν κατά Σοϊγκού: Δεν έχει ιδέα από στρατό, η Wagner θα εξακολουθεί να δρα ανεξάρτητα

Qatargate - Politico: Οι 11 πρωταγωνιστές του σκανδάλου - Η Εύα Καϊλή, ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο Αντόνιο Παντσέρι

Ολλανδία: «Όχι άλλο σεξ στην παραλία» - Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι κατά γυμνιστών παραθεριστών

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης