Ουκρανία: Ο Ζελένσκι στις πλημμυρισμένες περιοχές - «Να αναπτύξουμε πρόγραμμα για την αποζημίωση επιχειρήσεων»

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι στις πλημμυρισμένες περιοχές - «Να αναπτύξουμε πρόγραμμα για την αποζημίωση επιχειρήσεων»

Μόσχα και Κίεβο αλληλοκατηγορούνται για την καταστροφή του Υδροηλεκτρικού Σταθμού και του φράγματος Καχόβκα 

zelensky_2
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέφθηκε σήμερα την πλημμυρισμένη περιοχή της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία, για να συζητήσει τις επιχειρήσεις έκτακτης ανάγκης μετά τις πλημμύρες που προκάλεσε η καταστροφή τεράστιου φράγματος.

Η Μόσχα, που εξαπέλυσε πλήρους κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, και το Κίεβο αλληλοκατηγορούνται για την καταστροφή του Υδροηλεκτρικού Σταθμού και του φράγματος Καχόβκα την Τρίτη, που είχε ως αποτέλεσμα τόνοι νερού από τον ποταμό Δνείπερο να ξεχυθούν και να πλημμυρίσουν την περιοχή.

«Συζητήθηκαν πολλά σημαντικά ζητήματα. Η επιχειρησιακή κατάσταση στην περιοχή ως αποτέλεσμα της καταστροφής, η απομάκρυνση του πληθυσμού από περιοχές που πιθανόν να πλημμυρίσουν, η αντιμετώπιση της επείγουσας κατάστασης που δημιούργησε η έκρηξη στο φράγμα, η οργάνωση της υποστήριξης για τις πλημμυρισμένες περιοχές», ανέφερε ο Ζελένσκι στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram όπου αναρτήθηκε βίντεο από την επίσκεψή του. «Επίσης οι προοπτικές για την αποκατάσταση του οικοσυστήματος της περιοχής και η επιχειρησιακή στρατιωτική κατάσταση στην περιοχή ανθρωπογενούς καταστροφής».

Η Χερσώνα βρίσκεται στον Νντίπρο, σε απόσταση περίπου 60 χιλιομέτρων νοτίως του φράγματος Καχόβκα. Σε ξεχωριστή ανάρτηση, που επίσης συνοδευόταν από βίντεο, ο πρόεδρος δήλωσε ότι επισκέφθηκε πέρασμα από όπου απομακρύνονταν άνθρωποι.

Κλείσιμο
«Είναι σημαντικό να υπολογίσουμε τη ζημιά και να διαθέσουμε κεφάλαια για να αποζημιώσουμε τους κατοίκους που επηρεάστηκαν από την καταστροφή και να αναπτύξουμε ένα πρόγραμμα για την αποζημίωση ή τη μετεγκατάσταση επιχειρήσεων εντός της περιοχής της Χερσώνας», ανέφερε ο Ζελένσκι.


Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο: Νεύρα από τον Βελόπουλο μετά από ερώτηση δημοσιογράφου για τα «χειρόγραφα του Ιησού»

«Δεν το ζω!» σχολίασε ο επιχειρηματίας στον οποίο απάντησε στο TikTok ο Μητσοτάκης

Με πάνω από 45 σφαίρες η διπλή εκτέλεση στον Κορυδαλλό - Έκαψαν το αμάξι τους στον Σκαραμαγκά οι δράστες

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης