Πρίγκιπας Χάρι κατά της Mirror - Παρακολουθούσαν το αυτοκίνητο της φίλης μου για να βγάλουν ειδήσεις

Πρίγκιπας Χάρι κατά της Mirror - Παρακολουθούσαν το αυτοκίνητο της φίλης μου για να βγάλουν ειδήσεις

Τα ταμπλόιντ είχαν στήσει «βιομηχανία χάκινγκ» με θύμα και εμένα, ισχυρίστηκε εκ νέου και σε υψηλούς τόνους στο δικαστήριο ο πρίγκιπας

harry-m
Σε σχέσεις τους από το παρελθόν και πώς τα ταμπλόιντ αναζητούσαν με κάθε τρόπο -ακόμη και με παρακολουθήσεις- αναφέρθηκε κατά τη δεύτερη ημέρα της κατάθεσής του σε βρετανικό δικαστήριο ο πρίγκιπας Χάρι.

Ήταν κατάφωρη παραβίαση της ιδιωτικότητάς του να βλέπει λεπτομέρειες της σχέσης του με την Τσέλσι Ντέιβι στα πρωτοσέλιδα της Mirror, εναντίον της οποίας έχει κινηθεί νομικά. Ο πρίγκιπας ισχυρίζεται ότι το Mirror Group Newspapers ασκούσε το τηλεφωνικό χάκινγκ κατά διασημοτήτων – και του ίδιου- σε «βιομηχανική κλίμακα».

Όπως εξήγησε στο δικαστήριο ήταν οδυνηρό για τον ίδιο να ανατρέχει σε παλιές ιστορίες, όπως αυτή για την πρώην φίλη του με την οποία διατηρούσε δεσμό για έξι χρόνια, από το 2004 έως το 2010.

Η MGN αρνείται ότι χρησιμοποίησε παράνομες μεθόδους για να συγκεντρώσει πληροφορίες για τον πρίγκιπα μεταξύ 1996 και 2010, αναφέρει το BBC.

Ο πρίγκιπας Χάρι ισχυρίζεται ότι περίπου 140 άρθρα μεταξύ 1996 και 2010 περιείχαν πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν με παράνομες μεθόδους. Στο Ανώτατο Δικαστήριο εξετάζεται ένα δείγμα 33 από αυτά.

Ο ίδιος δήλωσε στην ακροαματική διαδικασία ότι οι πηγές για ορισμένα άρθρα σχετικά με την ιδιωτική του ζωή είναι «ύποπτες», αλλά κατηγορήθηκε για έλλειψη αδιάσειστων στοιχείων και για «απόλυτη εικασία» από τον Άντριου Γκριν, τον δικηγόρο του MGN.

Κλείσιμο
Τον Απρίλιο του 2006, το People, που ανήκει στον όμιλο MGN, ανέφερε ότι η Ντέιβι είχε ξεσπάσει πάνω στον Χάρι αφότου πήγε σε στριπτιτζάδικο με άλλους δόκιμους από τη στρατιωτική ακαδημία του Σάντχερστ.

Στην κατάθεσή του ο Χάρι είπε ότι «φαίνεται πιθανό» οι λεπτομέρειες των κλήσεων μεταξύ του ζεύγους να αποκτήθηκαν από χάκινγκ, ενώ άλλοι ισχυρισμοί που αποδίδονται σε «βασιλικό πρόσωπο εμπιστοσύνης» είναι «εξαιρετικά ύποπτοι» δεδομένου του πόσο στενά προφύλασσε το ζεύγος τη προσωπική του ζωή.

Αλλά ο δικηγόρος του ομίλου επιμένει ότι οι πληροφορίες ήταν ήδη δημόσια γνωστές και είχαν αναφερθεί σε ανταγωνιστικά μέσα.

Ο Χάρι ερωτήθηκε για δημοσίευμα του People τον Σεπτέμβριο του 2007, το οποίο επικαλούνταν «πηγή του Παλατιού» που έλεγε ότι το ζευγάρι είχε «μνημειώδεις καβγάδες». «Ποτέ δεν συζήτησα λεπτομέρειες με το Παλάτι σχετικά με τη σχέση μου με τη φίλη μου, οπότε το να αποδίδονται τέτοιες πληροφορίες σε πηγή του Παλατιού είναι εξαιρετικά ύποπτο», δήλωσε.

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι όλα όσα αποδίδονται σε πηγή του παλατιού είναι αποτέλεσμα τηλεφωνικής υποκλοπής, επειδή το Παλάτι δεν θα γνώριζε αυτές τις πληροφορίες.

Ο πρίγκιπας Χάρι αποκάλυψε και πως σε ταξίδι με την Ντέιβι στη Νότια Αφρική είχε εντοπίσει συσκευή παρακολούθησης στο αυτοκίνητό της, για την οποία κατηγόρησε ευθέως τον ιδιωτικό ντετέκτιβ Μάικ Μπερ που συνεργαζόταν με δημοσιογράφους.

Αλλά και σε άρθρο της Sunday Mirror το 2009 αναφερόταν ότι χώρισαν με τη φίλη του έπειτα από συναντήσεις που ήταν γεμάτες ένταση. Το δημοσίευμα ανέφερε ότι είχε μιλήσει στον πατέρα του για την κατάσταση. Κατά τον Χάρι ήταν πληροφορίες που αποκτήθηκαν παράνομα.

Το ερώτημα του δικηγόρου της MGN ήταν αν πιστεύει ότι η MGN θα έπαιρνε το ρίσκο να χακάρει το τηλέφωνο του ίδιου ή του αδελφού του, πρίγκιπα Ουίλιαμ, με δεδομένη τη σύλληψη το 2006 ενός δημοσιογράφου της News of the World για το ίδιο αδίκημα. «Πιστεύω ότι το ρίσκο αξίζει την ανταμοιβή γι' αυτούς», είπε ο Χάρι και πρόσθεσε ότι «το χάκινγκ τηλεφώνων ήταν σε βιομηχανική κλίμακα σε τρεις από τις εφημερίδες».

Τι θα γίνει στη συνέχεια

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του πρίγκιπα, ακολούθησε αυτή της Τζέιν Κερ, αρχισυντάκτριας βασιλικών θεμάτων της Mirror, η οποία υπέγραψε δέκα από τα 33 επίμαχα άρθρα.

Ο δικηγόρος του πρίγκιπα Χάρι της έθεσε από την πρώτη στιγμή πολύ αιχμηρά ερωτήματα για τη σχέση της με ντετέκτιβ και τις πληροφορίες που της παρείχαν.

Η δίκη υπολογίζεται ότι έχει ακόμη περισσότερες από δύο εβδομάδες, αν και ο Χάρι δεν αναμένεται να εμφανιστεί ξανά. Η απόφαση των δικαστών αναμένεται μέσα στο 2023.



Ειδήσεις σήμερα:

Φρεαττύδα: 22χρονος καρατέκα έσωσε τη 17χρονη από τους 4 αλλοδαπούς που προσπάθησαν να τη βιάσουν

Καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη: Δείτε βίντεο ντοκουμέντο από τη σύλληψη των Ρομά

Ιστορικό υποβρύχιο εντοπίστηκε στο Αιγαίο έπειτα από πολυετή έρευνα - Η συγκλονιστική ιστορία του

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης