Οι ΗΠΑ κατηγορούν για «αντισημιτισμό» τον Ρότζερ Γουότερς

Οι ΗΠΑ κατηγορούν για «αντισημιτισμό» τον Ρότζερ Γουότερς

O 79χρονος Βρετανός τραγουδιστής έχει ταχθεί τα τελευταία χρόνια υπέρ του μποϊκοτάζ ισραηλινών προϊόντων εν ονόματι της υπεράσπισης της παλαιστινιακής υπόθεσης

Collage_Maker-07-Jun-2023-03-50-AM-1549
Η αμερικανική κυβέρνηση προστέθηκε χθες Τρίτη σε αυτούς που κατηγορούν για «αντισημιτισμό» τον μουσικό Ρότζερ Γουότερς, άλλοτε ψυχή του συγκροτήματος Pink Floyd, που εμφανίστηκε σε συναυλία τον Μάιο με ενδυμασία που παρέπεμπε σε αξιωματικό των Ες Ες στο Βερολίνο.

Η βερολινέζικη αστυνομία ανακοίνωσε την Παρασκευή πως διενεργεί έρευνα για «υποψίες υποκίνησης μίσους» έπειτα από προσφυγές αφού «ενδύματα που φορέθηκαν επί σκηνής» θα μπορούσε να θεωρηθεί πως «εξυμνούσαν ή δικαιολογούσαν το εθνικοσοσιαλιστικό καθεστώς» ή θα μπορούσαν να προκαλέσουν «διατάραξη της δημόσιας τάξης».

Οπτικό υλικό στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζει τον τραγουδιστή στη σκηνή με μακρύ παλτό με περιβραχιόνιο και σύμβολο που παραπέμπει στον αγκυλωτό σταυρό.



Μέσα ενημέρωσης επισήμαναν εξάλλου την προβολή, με κόκκινα γράμματα σε οθόνη κατά τη διάρκεια της συναυλίας του, των ονομάτων της Άννας Φρανκ και της Σιρίν Αμπού Άκλεχ.

Κλείσιμο


Στη συναυλία επιδείχθηκαν «σύμβολα βαθιά προσβλητικά για τον εβραϊκό λαό» που «υποβαθμίζουν το ολοκαύτωμα», έκρινε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο εν λόγω καλλιτέχνης χρησιμοποιεί αντισημιτικά στοιχεία για να δυσφημίσει τους Εβραίους», επέμεινε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο 79χρονος Ρότζερ Γουότερς έχει ταχθεί τα τελευταία χρόνια υπέρ του μποϊκοτάζ ισραηλινών προϊόντων εν ονόματι της υπεράσπισης της παλαιστινιακής υπόθεσης.

Ο τραγουδιστής και συνθέτης χαρακτηρίζει «κακόπιστες» τις επικρίσεις.

Τα στοιχεία της συναυλίας για τα οποία κατηγορείται ήταν «ξεκάθαρα μήνυμα εναντίον του φασισμού, της αδικίας και του φανατισμού σε όλες τους τις μορφές», και κάθε προσπάθεια να διαστρεβλωθεί το μήνυμα αυτό «είναι ανέντιμη», επισήμαινε προ ημερών, σε μήνυμα που μεταφόρτωσε στις πλατφόρμες Instagram και Twitter.

Ο Βρετανός ρόκερ προκάλεσε εξάλλου πολεμική όταν εξέφρασε πρόσφατα την άποψη πως «δεν είναι αλήθεια ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ήταν απρόκλητη».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Ποιος ανατίναξε το φράγμα στην Ουκρανία; - Ανησυχία για το πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια

Συμφωνία για ντιμπέιτ με την συμμετοχή των πέντε πολιτικών αρχηγών

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Αρχιμανδρίτης που έστειλε πορνογραφικό υλικό στον 12χρονο

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης