Qatargate - Le Soir: Καθημερινές αναλήψεις από την πρεσβεία του Κατάρ στις Βρυξέλλες που έφταναν τις €10.000

Qatargate - Le Soir: Καθημερινές αναλήψεις από την πρεσβεία του Κατάρ στις Βρυξέλλες που έφταναν τις €10.000

Οι κινήσεις γίνονταν από δύο λογαριασμούς της πρεσβείας του Κατάρ την περίοδο 2020 - 2022

money_katar1
Νέα στοιχεία για το σκάνδαλο Qatargate με αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών από την Πρεσβεία του Κατάρ στις Βρυξέλλες, αποκαλύπτει η εφημερίδα Le Soir.

Συγκεκριμένα, στις 13 και στη συνέχεια στις 21 Δεκεμβρίου 2022, λίγες ημέρες μετά το «κύμα» συλλήψεων και προσαγωγών που πυροδότησε το Qatargate, η Μονάδα Επεξεργασίας Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών (CTIF) του Βελγίου ανέφερε στην ομοσπονδιακή εισαγγελία μια σειρά περιστατικών, μεταξύ των οποίων μεγάλες αναλήψεις μετρητών από το προσωπικό της πρεσβείας του Κατάρ στις Βρυξέλλες και από τον πρέσβη της Μαυριτανίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δύο από τους λογαριασμούς της πρεσβείας του Κατάρ στην τράπεζα KBC χρεώθηκαν «γενναιόδωρα» μεταξύ Ιανουαρίου 2020 και Δεκεμβρίου 2021, 252.815 ευρώ για τον έναν και 49.545 ευρώ για τον άλλο. Στις καλύτερες των περιπτώσεων, έγιναν καθημερινές αναλήψεις ύψους 10.000 ευρώ. Το επόμενο έτος, από τον Φεβρουάριο έως τον Δεκέμβριο του 2022, ο πρώτος από αυτούς τους λογαριασμούς συνέχισε να δέχεται αναλήψεις μετρητών συνολικού ύψους 124.734 ευρώ.

Η CTIF ήταν, σύμφωνα με τη Le Soir τουλάχιστον καχύποπτη για τις κινήσεις αυτές, σύμφωνα με όσα ανέφερε σε έκθεσή της: «Δεδομένων των υποψιών για διαφθορά που εμπλέκουν εμφανώς το Κατάρ, είναι πιθανό ότι τουλάχιστον ορισμένες από τις αναλήψεις μετρητών που έγιναν από τους διάφορους λογαριασμούς χρησιμοποιήθηκαν για τον σκοπό αυτό».

Κλείσιμο
Η πρεσβεία του Κατάρ στις Βρυξέλλες δέχτηκε «ενόχληση» από τη Le Soir για να τοποθετηθεί, ωστόσο αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχόλιο.


Ειδήσεις σήμερα:

44 κόμματα δήλωσαν συμμετοχή για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Νίκος Ζιάγκος: Έχω κάνει σεξ με 3.800 γυναίκες, έρχονταν στο σπίτι 20-20

Τα 120 λεπτά της έντασης μετά τη σύγκρουση πλοίων στη Χίο και το τεστ για τα ελληνοτουρκικά

----------------

Εκλογές 2023


Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης