Μαντλίν ΜακΚάν: Η αστυνομία ανέκτησε «ορισμένα αντικείμενα» από το φράγμα Αράντε

Μαντλίν ΜακΚάν: Η αστυνομία ανέκτησε «ορισμένα αντικείμενα» από το φράγμα Αράντε

Δεν έχουν σχετιστεί ακόμα τα συγκεκριμένα αντικείμενα με την υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚάν

mantlin_portogalia
Στην ανάκτηση «διαφόρων αντικειμένων» προχώρησε η αστυνομία που ερευνά την εξαφάνιση της Μαντλίν ΚακΚάν, κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης που πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα στο φράγμα Αράντε, στο Αλγκάβρε της Πορτογαλίας.

Οι συγκεκριμένες έρευνες στην Πορτογαλία πραγματοποιήθηκαν μετά από αιτήματα των Γερμανών ερευνητών.

Τον Ιούνιο του 2020, η γερμανική αστυνομία δήλωσε ότι πίστευε πως η Μαντλίν ήταν νεκρή και ο Κρίστιαν Μπρίκνερ ήταν πιθανότατα ο υπεύθυνος για τον θάνατό της. Σήμερα οι γερμανικές αρχές δήλωσαν ότι η έρευνά τους για τον ύποπτο θα «συνεχιστεί για αρκετό καιρό».



Στη σχετική ενημέρωση, η Εισαγγελία του Μπράουνσβαϊγκ ανέφερε πως «η επιχείρηση έρευνας που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή του Αράντε στην Πορτογαλία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη, μετά από τρεις ημέρες, όπως είχε προγραμματιστεί. Μια καθορισμένη περιοχή κατά μήκος του φράγματος ερευνήθηκε πλήρως για πιθανά στοιχεία. Στο πλαίσιο της επιχείρησης κατασχέθηκε ένας αριθμός αντικειμένων. Αυτά θα αξιολογηθούν τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες. Δεν είναι ακόμη δυνατό να πούμε αν κάποια από τα αντικείμενα σχετίζονται πράγματι με την υπόθεση της Μαντλίν ΜακΚαν».

Κλείσιμο
Η Εισαγγελία ευχαρίστησε επίσης την αστυνομία από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Πορτογαλία και το προσωπικό της Ομοσπονδιακής Εγκληματολογικής Υπηρεσίας της Γερμανίας για την «εξαιρετική και πολύ εποικοδομητική» συνεργασία.

«Οι έρευνες που διεξάγονται εδώ στο Μπράουνσβαϊγκ κατά του 46χρονου υπόπτου αναμένεται να συνεχιστούν για αρκετό καιρό», προστίθεται στην ανακοίνωση για τον Μπρίκνερ.

Δύτες εθεάθησαν να μπαίνουν στο νερό και να εξετάζουν κατοίκους της περιοχής, κατά την τριήμερη έρευνα που έληξε στις 25 Μαΐου.

Το φράγμα Αράντε βρίσκεται περίπου 31 μίλια από το σημείο όπου εξαφανίστηκε η μικρή Μαντλίν, στην Πράια ντα Λουζ στο Αλγκάρβε πριν από 16 χρόνια. Η περιοχή είχε ερευνηθεί προηγουμένως το 2008.

Ο Μπρίκνερ βρίσκεται σήμερα στη φυλακή για τον βιασμό μιας 72χρονης γυναίκας στο Αλγκάρβε, αλλά δεν έχει κατηγορηθεί για κανένα έγκλημα που να σχετίζεται με την εξαφάνιση της Μαντλίν. Ο ίδιος αρνούνταν και εξακολουθεί να αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη.


Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της παράσυρσης γιαγιάς και εγγονής στην Κηφισίας

Νέα πτώση του πληθωρισμού στην Ελλάδα το Μάιο - Υποχώρησε στο 4,1%

Μητσοτάκης: Η κάλπη είναι άδεια τον Ιούνιο - Μεγαλύτερη η ευθύνη μας μετά τη νίκη του Μαΐου

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης