Μπάιντεν σε Ερντογάν: «Δεν νομίζω πως η Δύση είναι δίκαιη απέναντί σας»

Μπάιντεν σε Ερντογάν: «Δεν νομίζω πως η Δύση είναι δίκαιη απέναντί σας»

Αποκάλυψη για την τηλεφωνική συνομιλία του Τούρκου με τον Αμερικανό πρόεδρο από την εφημερίδα  Hürriyet - Οι ατάκες Μπάιντεν εξέπληξαν ακόμα και τους συνεργάτες του Ερντογάν

erdogan-biden
Λεπτομέρειες από την τηλεφωνική συνομιλία του Ταγίπ Ερντογάν με τον Τζο Μπάιντεν, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, έδωσε η εφημερίδα Hürriyet, μέσω της ανταποκρίτριάς της, στην Άγκυρα. Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, ο Μπάιντεν φέρεται να είπε, μεταξύ άλλων, στον Ερντογάν πως «δεν νομίζω ότι η παρέμβαση της Δύσης εναντίον σας είναι δίκαιη»

«Η συνομιλία του Μπάιντεν με τον Ερντογάν εξέπληξε ακόμη και την αντιπροσωπεία του Τούρκου προέδρου που βρισκοταν στην Άγκυρα. Ο Μπάιντεν είπε: 'Δεν νομίζω ότι η παρέμβαση της Δύσης εναντίον σας είναι δίκαιη'. Όταν ο Μπάιντεν το είπε αυτό, τα μέλη της τουρκικής αντιπροσωπείας κοίταξαν ο ένας τον άλλον. Τότε ο Μπάιντεν είπε: 'Θέλω να προωθήσω το θέμα των F-16, αλλά υπάρχει μια απαίτηση για τη Σουηδία στο Κογκρέσο'. Η τουρκική αντιπροσωπεία δεν σχολίασε αυτό το θέμα» ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή η ανταποκρίτρια της Hürriyet.

Πούτιν και Ζελένσκι θα επισκεφτούν την Τουρκία 

Σε άλλο σημείο, υπενθυμίζοντας τον ρόλο της Τουρκίας ως διαμεσολαβητή στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, η δημοσιογράφος δήλωσε πως: «Πολλοί ξένοι αρχηγοί κρατών έδωσαν πληροφορίες για την παρουσία τους στην τελετή του Σαββάτου. Ο Πούτιν θα πραγματοποιήσει ξεχωριστή και ειδική επίσκεψη στην Τουρκία. Μετά τον Πούτιν, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι θα έρθει στην Τουρκία. Η πορεία του πολέμου και ο διάδρομος των σιτηρών θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια των επισκέψεων του Πούτιν και του Ζελένσκι».


Ειδήσεις σήμερα:

Ο πιο βροχερός Μάιος, συνεχίζεται η αστάθεια μέχρι και του Αγίου Πνεύματος

Επαγγελματίες οι χάκερ της κυβερνοεπίθεσης στην τράπεζα θεμάτων - Δεν κινδυνεύουν οι πανελλαδικές

Τσίπρας: Οι σκέψεις για παραίτηση μετά τη βαριά ήττα και οι «ανώριμοι» πολίτες
----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης