Ο ΝτεΣάντις επικύρωσε και τυπικά ότι θα είναι υποψήφιος το 2024

Ο ΝτεΣάντις επικύρωσε και τυπικά ότι θα είναι υποψήφιος το 2024

Μεγαλώνει η λίστα των διεκδικητών, αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ διατηρεί ισχυρό προβάδισμα

desantis
Ο κυβερνήτης της Φλόριντας, Ρον ΝτεΣάντις, επιβεβαίωσε ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία στις εκλογές του 2024. Την Τετάρτη κατέθεσε μάλιστα τα χαρτιά του στην ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή.

Η κίνηση αναμένονταν εδώ και πολύ καιρό, με τον ΝτεΣάντις να «χτίζει» όλο αυτό το διάστημα το προφίλ του και τη βάση των οπαδών του ενόψει της αναμέτρησης.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης (ώρα Ελλάδος) ο ΝτεΣάντις θα κάνει την πρώτη εμφάνισή του σε συνέντευξη με τον Έλον Μασκ. Η συζήτηση θα γίνει στο Twitter Spaces, μια πλατφόρμα που επιτρέπει ζωντανές ηχητικές συνομιλίες στις οποίες μπορούν να συμμετάσχουν και να συμμετάσχουν άλλοι χρήστες του Twitter.

Ο 44χρονος κυβερνήτης θεωρείται ένας από τους βασικούς αντιπάλους του πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επίσης θα είναι υποψήφιος για την προεδρία. Ωστόσο ο κατάλογος των διεκδικητών μεγαλώνει συνέχεια και ο Τραμπ προηγείται με περίπου 30 μονάδες στις έρευνες της κοινής γνώμης.

Σε κάθε περίπτωση, οι υποψήφιοι έχουν αγώνα δρόμου μέχρι τις προκριματικές εκλογές τους πρώτους μήνες του 2024.

O ΝτεΣάντις είναι σχετικά νέος στην αμερικανική πολιτική, καθώς εξελέγη για πρώτη φορά στη Βουλή των Αντιπροσώπων το 2012. Μόλις έξι χρόνια αργότερα, το 2018 – έπειτα από μια αποτυχημένη προσπάθεια να γίνει γερουσιαστής - εξελέγη κυβερνήτης.

Πρώην αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, με σπουδές σε καλά πανεπιστήμια, έχει επικριθεί από τους Δημοκρατικούς για εξτρεμισμό, αλλά έχει κερδίσει τα εύσημα στο εσωτερικό του κόμματός του για τις νομοθετικές νίκες του σε βασικά συντηρητικά ζητήματα στη Φλόριντα.

Από τότε που έγινε κυβερνήτης, έχει περάσει νόμους που διευκολύνουν την οπλοκατοχή, περιορίζουν την εκπαίδευση για την ταυτότητα φύλου στα σχολεία και περιορίζουν την πρόσβαση στις αμβλώσεις.



Ειδήσεις σήμερα:

Ο β' γύρος των εκλογών θα γίνει με τους ίδιους εκλογικούς καταλόγους - Τι ισχύει για τις ψήφους αποδήμων

Τι είπαν οι πολιτικοί αρχηγοί στη σύσκεψη - Το παρασκήνιο από το Προεδρικό Μέγαρο

Ποιος είναι ο Ιωάννης Σαρμάς που αναλαμβάνει υπηρεσιακός πρωθυπουργός

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης