Μαντλίν ΜακΚάν: Εξελίξεις στην υπόθεση - Συναγερμός στην Πορτογαλία, σκάβουν σε παραλία - Δείτε βίντεο

Μαντλίν ΜακΚάν: Εξελίξεις στην υπόθεση - Συναγερμός στην Πορτογαλία, σκάβουν σε παραλία - Δείτε βίντεο

Δύτες και αξιωματικοί σαρώνουν την περιοχή με την ελπίδα να βρουν στοιχεία

Mantleen_Exof
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της εξαφάνισης της Μαντλίν Μακάν καθώς έχει ξεκινήσει μια μεγάλη επιχείρηση έρευνας στην Πορτογαλία και συγκεκριμένα γύρω από το φράγμα Αράντε για τυχόν ίχνη του παιδιού.

Οι δύτες της αστυνομίας εθεάθησαν να βουτούν στο φράγμα Arade στην Πορτογαλία το πρωί της Τρίτης. Η περιοχή απέχει περίπου 31 μίλια από το σημείο όπου εξαφανίστηκε η Μανλτίν στην Πράια ντα Λουζ, ένα θέρετρο του Αλγκάρβε, πριν από 16 χρόνια.

Στην έρευνα συμμετέχει και ένα σκάφος με δύο αξιωματικούς που ερευνά την περιοχή. Οι αξιωματικοί δεν θα επικεντρωθούν μόνο στις έρευνες μέσα στο νερό, αλλά και στους γύρω θάμνους.

Δείτε βίντεο:

Watch live: Search of Arade dam reservoir by police investigating Madeleine McCann's disappearance

Οχήματα και αξιωματικοί εθεάθησαν για πρώτη φορά στο φράγμα τη Δευτέρα μετά τις αναφορές για στοιχεία στην υπόθεση της εξαφάνισης της Μαντλίν. Η τοπική αστυνομία δήλωσε ότι συντονίζει τις έρευνες στο Algarve κατόπιν αιτήματος της γερμανικής αστυνομίας και παρουσία Βρετανών αξιωματικών.

Κλείσιμο
Η γερμανική αστυνομία είχε ανακοινώσει τον Ιούνιο του 2020 ότι πιστεύει ότι η Μαντλίν είναι νεκρή και ύποπτος για τη δολοφονία της είναι ο Κρίστιαν Β. Ο καταδικασμένος για κακοποίηση παιδιών και έμπορος ναρκωτικών συνήθιζε να επισκέπτεται τον φράγμα και το αποκαλούσε «τον παράδεισό του».

Ο Κρίστιαν Β βρίσκεται σήμερα στη φυλακή εκτίοντας ποινή για τον βιασμό μιας 72χρονης γυναίκας στην ίδια περιοχή από όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν, αλλά ο ίδιος δεν έχει κατηγορηθεί για κανένα έγκλημα που να σχετίζεται με την εξαφάνιση του παιδιού.



Δείτε φωτογραφίες από το σημείο των ερευνών
skynews-arade-dam-madeleine-mccann_6163722
skynews-madeleine-mccann-portugal_6164061
skynews-madeleine-mccann-search_6164488
skynews-police-reservoir-madeleine-mccann_6164058
skynews-portugal-madeleine-mccann_6164472
skynews-portugal-police-madeleine-mccann_6164060
skynews-reservoir-madeleine-mccann_6164062


Ο ίδιος πάντα αρνιόταν οποιαδήποτε ανάμειξη.

Το φράγμα είχε ερευνηθεί το 2008, όταν ο Πορτογάλος δικηγόρος Marcos Aragao Correia πλήρωσε δύτες για να ελέγξουν την περιοχή.

Είχε πληροφορίες ότι το πτώμα της Μαντλίν βρισκόταν στη δεξαμενή, αλλά δεν βρέθηκε τίποτα.

Το 2014 διεξήχθη επίσης έρευνα σε θαμνώδεις εκτάσεις κοντά στο σημείο όπου εξαφανίστηκε η μικρή.

Η Μαντλίν, που τότε ήταν περίπου 4 ετών, εξαφανίστηκε από το δωμάτιο ενός ξενοδοχείου στην Πράια ντα Λουζ, ένα θέρετρο του Αλγκάρβε, στις 3 Μαΐου 2007, την ώρα που οι γονείς της δειπνούσαν με φίλους τους σε ένα γειτονικό εστιατόριο. Η πορτογαλική αστυνομία έβαλε στο αρχείο την υπόθεση το 2008, έπειτα από 14 μήνες ερευνών και αφού προηγουμένως ασκήθηκε δίωξη στους γονείς του παιδιού, οι οποίοι αργότερα απαλλάχθηκαν από κάθε κατηγορία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης