Φρέντι Μπελέρης – Γερμανικό ΥΠΕΞ: Η Αλβανία πρέπει να σεβαστεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο

Φρέντι Μπελέρης – Γερμανικό ΥΠΕΞ: Η Αλβανία πρέπει να σεβαστεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις της Αλβανίας, που έχει το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας

beleri1
Στις υποχρεώσεις της Αλβανίας, που απορρέουν από το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας παραπέμπει η γερμανική κυβέρνηση, ερωτηθείσα για τη φυλάκιση του δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη.

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών απέφυγε, μιλώντας σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης, να παρέμβει στην έρευνα που διεξάγεται, διευκρινίζοντας ότι «στην περίπτωση του υποψήφιου για το αξίωμα του Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, διεξάγονται έρευνες των αλβανικών αρχών».

Όμως, η φυλάκιση του Μπελέρη δύο 24ωρα πριν τις δημοτικές εκλογές της Κυριακής, εγείρει ζήτημα προστασίας των μειονοτήτων σε μία υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ χώρα. Το Βερολίνο έχει ενεργά στηρίξει την ενταξιακή διαδικασία των δυτικών Βαλκανίων.

Επίσης, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου κλήθηκε να σχολιάσει αν η υπόθεση του δημάρχου Χειμάρρας θα επηρεάσει την ενταξιακή διαδικασία.

«Καθοριστικό για την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ είναι η εκπλήρωση των κριτηρίων ένταξης, συμπεριλαμβανομένου και του Eυρωπαϊκού Kεκτημένου. Επ΄αυτού τίποτα δεν έχει αλλάξει», τόνισε ο γερμανός εκπρόσωπος. Να σημειωθεί ότι η προστασία των μειονοτήτων είναι συστατικό κομμάτι του EU-Acquis.




Ειδήσεις σήμερα:

Μετρό Θεσσαλονίκης: Στο δοκιμαστικό δρομολόγιο ο Μητσοτάκης - «Φύγαμε από τους μουσαμάδες»

Αποτελέσματα εκλογών 2023 - ΥΠΕΣ και Singular Logic: Στις 8:30 το βράδυ της Κυριακής η πρώτη εκτίμηση από το υπουργείο Εσωτερικών

Zodiac: Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του διαβόητου serial killer 5 δεκαετίες μετά τους φόνους του;

-------------

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης