ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί θέλουν να κερδίσουν την Φλόριντα και ρίχνουν τα δίχτυα τους στον Ντουέιν Γουέιντ και τον Γκραντ Χιλ

ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί θέλουν να κερδίσουν την Φλόριντα και ρίχνουν τα δίχτυα τους στον Ντουέιν Γουέιντ και τον Γκραντ Χιλ

Προς το παρόν θεωρείται απίθανο να δεχθούν, ωστόσο κομματικοί παράγοντες των Δημοκρατικών εκτιμούν ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα μπορεί να αποδειχθούν αρκετά για να κερδίσουν την έδρα

wade-grant-hill
Μπορεί να βρισκόμαστε έναν χρόνο πριν τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει τους Δημοκρατικούς να  προετοιμάζονται για τις επόμενες μάχες στο Κογκρέσο. Έτσι λοιπόν έχουν στοχεύσει στην έδρα της Φλόριντα την οποία κατέχει ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Ρικ Σκοτ ο οποίος είναι και ένθερμος υποστηρικτής των ελληνικών  θέσεων στην Γερουσία.  Άλλωστε η Φλόριντα είναι μία πολιτεία - κλειδί στο τιμόνι της οποίας βρίσκεται ο Ρον ντε Σάντις ο οποίος μάλιστα δεν αποκλείεται να θέλει να ηγηθεί των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές. 

Έτσι λοιπόν οι Δημοκρατικοί προκειμένου να πετύχουν την άλωση της Φλόριντα έχουν στραφεί σε δύο θρύλους του NBA τον Γκραντ Χιλ και τον Ντουέιν Γουέιντ. Όπως αποκαλύπτει το CBS πηγές με γνώσεις της κατάστασης αναφέρουν ότι η προσέγγιση έχει γίνει από τρίτα πρόσωπα και όχι από ανθρώπους που έχουν σχέση με το κόμμα των Δημοκρατικών.

Ένας δικηγόρος στο Ορλάντο, ο Τζον Μόργκαν, ο οποίος είναι και εθνικός δωρητής των Δημοκρατικών επεσήμανε ότι «ο Χιλ είναι πασίγνωστος. Θα μαζέψει πολλά χρήματα και είναι ένας από τους πιο έξυπνους ανθρώπους που θα συναντήσετε ποτέ». Ο Μόργκαν έχει μιλήσει απευθείας με τον θρύλο του NBA για την επιθυμία του να θέσει υποψηφιότητα. Μάλιστα όπως λέει «ο Γκραντ Χιλ θα νικούσε τον Ρικ Σκοτ». Από την πλευρά το επιτελείο του Σκοτ αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο επί του θέματος. Το ίδιο ισχύει και για τον Γκραντ Χιλ.

Σημειώνεται πως ο Χιλ που αγωνίστηκε για επτά χρόνια με τους Ορλάντο Μάτζικ το 2016 βρέθηκε δίπλα στην Χίλαρι Κλίντον όταν η τελευταία στα πλαίσια της καμπάνιας της επισκέφθηκε το Τζάκσονβιλ ενώ ήταν ένας από τους επικριτές του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. 

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα μία ομάδα χορηγών της εκστρατείας των Δημοκρατικών σκέφτηκε και μία ενδεχόμενη υποψηφιότητα για τη Γερουσία του άλλοτε σταρ των Μαϊάμι Χιτ Ντουέιν Γουέιντ.  Πέρα από τη δύναμη που έχει στην Φλόριντα ο Γούειντ είναι και ειλικρινής υπέρμαχος των δικαιωμάτων των τρανς. Μάλιστα η 15χρονη κόρη του, Ζάγια, είναι μοντέλο και ακτιβίστρια υπερ των δικαιωμάτων των τρανσέξουαλ. Μάλιστα ο Γουέιντ δήλωσε ότι έγκατέλειψε την Φλόριντα εξαιτίας της κατάθεσης περισσότερων από 15 νομοσχεδίων μέσα στο 2023, που στόχευαν τα τρανς άτομα.

Σύμφωνα με στελέχη των Δημοκρατικών ο θρύλος των Χιτ θα ήταν εξαιρετική υποψηφιότητα αν και κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα. Όπως και στην περίπτωση του Χιλ έτσι και ο Γουέιντ δεν εντοπίστηκε από δημοσιογράφους του CBS προκειμένου να κάνει κάποιο σχόλιο.  Σημειώνεται ότι η τελευταία φορά που οι Δημοκρατικοί επικράτησαν των Ρεπουμπλικάνων στη μάχη της Γερουσίας ήταν το 2012 όταν είχε εκλεγεί ο Μπιλ Νέλσον. 




Ειδήσεις σήμερα:

Παιδί 2,5 ετών στην Καβάλα κλειδώθηκε στο ΙΧ της μητέρας του - Έσπασαν το παράθυρο για να το βγάλουν

Συμμορία έβγαζε πλαστά διπλώματα σε πιλότους: H ταρίφα των €25.000 και οι κρυφές κάμερες στα πουκάμισα

Με φυλάκιση έως και 20 ετών κινδυνεύει ο YouTuber που έριξε σκόπιμα αεροπλάνο για να κερδίσει views - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης