Jeopardy: Διαμαρτυρίες για το τηλεπαιχνίδι - Έχασαν και οι 3 παίκτριες αν και ήξεραν την απάντηση

Jeopardy: Διαμαρτυρίες για το τηλεπαιχνίδι - Έχασαν και οι 3 παίκτριες αν και ήξεραν την απάντηση

Η προφορά του ονόματος του Ρώσου συγγραφέα δυσκόλεψε και τις τρεις γυναίκες - Ήταν δίκαιο ή άδικο να απορριφθεί η απάντησή τους;

jeopardy
Την ενόχλησή τους εξέφρασαν στα social media οι φαν του διάσημου αμερικανικού τηλεπαιχνιδιού Jeopardy, οι οποίοι θεώρησαν ότι και οι τρεις παίκτριες ενός πρόσφατου επεισοδίου αδικήθηκαν με το να μη γίνει δεκτή η απάντησή τους σε ερώτηση που τους έθεσε η παρουσίαστρια, Μαγίμ Μπιάλικ.

Σύμφωνα με τη New York Post, στο επεισόδιο της περασμένης Δευτέρας και οι τρεις συμμετέχουσες στο τηλεπαιχνίδι κλήθηκαν να απαντήσουν με τη σειρά σε ερώτηση της κατηγορίας «Quotable Alex». Πιο συγκεκριμένα, έπρεπε να μαντέψουν το όνομα του συγγραφέα και πρώην κατάδικου που είχε πει την εξής φράση «Ο Σοσιαλισμός οποιουδήποτε είδους οδηγεί στην πλήρη καταστροφή του ανθρώπινου πνεύματος».

Πρώτη πάτησε το buzzer η διαγωνιζόμενη Τζουβέρια Ζαχίρ που αντιλήφθηκε πως η συγκεκριμένη περιγραφή αναφέρεται στον Αλεξάντρ Σολζενίτσιν, ο οποίος έγραψε το «Αρχιπέλαγος Γκούλαγκ» και τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1970.


Video: Jeopardy! candidates mispronounce name of 'Aleksandr Solzhenitsyn'


Ωστόσο, όταν προσπάθησε να προφέρει το επίθετο του Ρώσου συγγραφέα, είπε κατά λάθος «Σολετζνίτσιν» και έτσι η απάντησή της απορρίφθηκε. Τον λόγο πήρε μια δεύτερη παίκτρια, η Σάμι Καζανόβα, που απάντησε «Σολεζνίτσιν», απάντηση που επίσης δεν έγινε δεκτή. Η τρίτη που πήρε τον λόγο ήταν η διαγωνιζόμενη Χάνα Γουίλτσον, η οποία πλησίασε αρκετά τη σωστή προφορά του ονόματος του συγγραφέα αποκαλώντας τον «Σολτσενίτσιν» αλλά επίσης εισέπραξε ένα μεγάλο «όχι» από την παρουσιάστρια.

Αρκετοί σχολιαστές στο Twitter επέκριναν το σόου που απέρριψε τις απαντήσεις των παικτριών, αφού ήταν προφανές ότι ήξεραν ποιος ήταν ο συγγραφέας, απλώς δυσκολεύονταν να προφέρουν το ομολογουμένως δύσκολο όνομα του. «Αν δεν είστε διατεθειμένοι να δεχτείτε τις απόπειρες κάποιου να προφέρει το΄όνομα Σολζενίτσιν, μην τον περιλαμβάνετε σε ερωτήσεις», αναφέρει μια ανάρτηση.

«Καταλαβαίνω ότι το όνομα Σολζενίτσιν είναι δύσκολο αλλά κάποια από αυτές πλησίασε πολύ. Λάθος όνομα διαλέξατε για να δείξετε αυστηρότητα», προσθέτει μια άλλη σχολιάστρια.

solz
solz_2


«Είναι γελοίο. Είναι προφανές ότι όλες τους ήξεραν την απάντηση αλλά δεν ήξεραν πώς προφέρεται το όνομα», σημειώνει ένα άλλο tweet, με τέταρτο σχολιαστή να χαρακτηρίζει «παράλογη» την όλη σκηνή.

Κλείσιμο
Υπήρξαν πάντως και σχολιαστές που υπερασπίστηκαν το τηλεπαιχνίδι, λέγοντας ότι οι παίκτριες θα έπρεπε να γνωρίζουν πώς προφέρεται το όνομα του συγγραφέα και ότι μόνο η σωστή προφορά θα μπορούσε να μετρήσει ως σωστή απάντηση!


Ειδήσεις σήμερα:

Αδιανόητο: Αμερικανίδα φοιτήτρια γελάει και χορεύει αφού σκότωσε δύο ανθρώπους οδηγώντας μεθυσμένη


Καβγάδισαν μπροστά στις κάμερες Λόπεζ και Άφλεκ; - Ειδικός που διαβάζει τα χείλη αποκαλύπτει τι έλεγαν μεταξύ τους

Έτσι σχολίασε το Twitter τον αποκλεισμό της Ελλάδας στη Eurovision - «To παιδί δεν φταίει σε τίποτα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης