Αρμάν Σολντέν: Ποιος ήταν ο δημοσιογράφος που σκοτώθηκε σε ρωσική πυραυλική επίθεση στο Μπαχμούτ

Αρμάν Σολντέν: Ποιος ήταν ο δημοσιογράφος που σκοτώθηκε σε ρωσική πυραυλική επίθεση στο Μπαχμούτ

Ο 32χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του στην πρώτη γραμμή του πολέμου -  Ειχε χιούμορ και ήταν πλήρως αφοσιωμένος στη δουλειά του

soldin_afp
«Ήταν ευδιάθετος, με χιούμορ και λάτρης των πάρτι, αλλά ήξερε πολύ καλά τι έκανε καθώς ήταν πλήρως αφοσιωμένος στη δουλειά του», ανέφεραν οικείοι του Γάλλου δημοσιογράφου, Αρμάν Σολντέν, που έχασε χθες τη ζωή του, εν ώρα καθήκοντος, στην Ουκρανία.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Le Figaro», ο 32χρονος δημοσιογράφος, ο οποίος εργαζόταν για λογαριασμό του Γαλλικού Πρακτορείου ειδήσεων (AFP), χτυπήθηκε από πυραύλους κοντά στην περιοχή Ξαβίντ Γιαρ, δυτικά της πόλης Μπαχμούτ.  Ο Σολντέν, με το αβίαστο χαμόγελο, ήταν ο συντονιστής της υπηρεσίας βίντεο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η εφημερίδα «Le Figaro» γράφει ότι σκοτώθηκε το απόγευμα της Τρίτης από πλήγμα πυραύλων Grad στην ανατολική Ουκρανία, όπως ισχυρίζονται οι συνάδελφοί του που τον συνόδευαν.

Η ομάδα του Σολντέν δέχτηκε επίθεση ενώ βρισκόταν με Ουκρανούς στρατιώτες. Ο Αρμάν, ο οποίος γεννήθηκε στη Βοσνία, είναι ο 15ος δημοσιογράφος που σκοτώθηκε ενώ έκανε ρεπορτάζ για τον πόλεμο στην Ουκρανία από τον Φεβρουάριο του 2022, σύμφωνα με την Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων. Εντάχθηκε στο δυναμικό του πρακτορείου AFP το 2015 αρχικά ως ασκούμενος στη Ρώμη και στη συνέχεια στο γραφείο του πρακτορείου στο Λονδίνο.

Κλείσιμο
Μετείχε στην ομάδα των δημοσιογράφων που κάλυψαν τις πρώτες ημέρες του πολέμου στην Ουκρανία ενώ, από τον Σεπτέμβριο του 2022 είχε αναλάβει τον ρόλο του συντονιστή βίντεο στην εμπόλεμη χώρα και πήγαινε πολύ συχνά στην πρώτη γραμμή του μετώπου.

Ο Φιλ Τσετγουίντ, διευθυντής ειδήσεων του Γαλλικού Πρακτορείου «AFP», επαίνεσε «το λαμπρό έργο του Αρμάν που περιείχε όλα όσα μας κάνουν περήφανους για τη δημοσιογραφία του AFP στην Ουκρανία.

«Ο θάνατός του είναι μια τρομερή υπενθύμιση των κινδύνων που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του AFP, Φαμπρίς Φρις.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έδωσε κουράγιο στην οικογένειά του δημοσιογράφου που ξεψύχησε στην πρώτη γραμμή του πολέμου. Από την πλευρά του, το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας εξέφρασε τα «ειλικρινή του συλλυπητήρια» στην οικογένεια και τους συναδέλφους του λέγοντας ότι «ο Αρμάν Σολντέν αφιέρωσε τη ζωή του στην ενημέρωση του κόσμου για την αλήθεια. Η κληρονομιά του, καθώς και ο σκοπός του, θα ζήσουν».




Ειδήσεις σήμερα:

Άρτα: «Να μην τύχει σε κανέναν» - Τα πρώτα λόγια του 37χρονου που ξέχασε το βρέφος στο αυτοκίνητο και πέθανε

Εκλογές 2023 - Ντιμπέιτ: Αυτό είναι το στούντιο που θα γίνει η τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών

Θοδωρής Μαραντίνης: Έχω δώσει στη Σίσσυ Χρηστίδου 173.568 ευρώ από τότε που χωρίσαμε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης