Αλβανία: Ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντης Μπελέρης διεκδικεί με αξιώσεις την ψήφο των συμπατριωτών του

Αλβανία: Ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντης Μπελέρης διεκδικεί με αξιώσεις την ψήφο των συμπατριωτών του

Ο ομογενής υποψήφιος μιλάει στο protothema.gr για την κρίσιμη αναμέτρηση του ελληνισμού στην αλβανική… Ριβιέρα - Το όραμά του για την πόλη και πώς θα μπει τέλος στο σημερινό τέλμα

mitsotakis-albania
Πριν από τέσσερις μήνες πριν ο πρόεδρος της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» Χειμάρρας Φρέντης Μπελέρης, υποδεχόταν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην περιοχή. Στην επίσκεψη εκείνη ο κ.Μητσοτάκης, αναφερόμενος στους εκεί ομογενείς, είχε δηλώσει : «Θέλω να σάς πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που κρατήσατε σε πολύ δύσκολα χρόνια, και αναφέρομαι ειδικά στους μεγαλύτερους από εσάς, άσβεστη τη φλόγα του Ελληνισμού και της ορθοδοξίας μέσα στην καρδιά σας».

Σήμερα ο Φρέντης Μπελέρης, σε μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, διεκδικεί την ψήφο των συμπατριωτών του στις δημοτικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Κυριακή 14 Μαΐου στην Αλβανία.
Ο ίδιος μίλησε στο protothema.gr για την εκλογική διαδικασία, τη σημασία της εκλογής του για τον Ελληνισμό της Χειμάρρας , τα σχέδια του για να μπει τέλος στο τέλμα της απερχόμενης διοίκησης και πως σχεδιάζει να μετατρέψει την αλβανική «Ριβιέρα» σε μια σύγχρονο ευρωπαϊκό κέντρο με ευρωπαϊκά πρότυπα.

Η συνέντευξη του κ. Μπελέρη έχει ως εξής :

Κύριε Μπελέρη πόσο πιθανό είναι να εκλεγείτε Δήμαρχος στις 14 Μαΐου στη Χιμάρα;

Πιστεύω ότι κερδίζουμε. Οι δημοσκοπήσεις, οι συζητήσεις και οι επαφές μου από χωριό σε χωριό, το πολιτικό κλίμα, η μεγάλη κινητοποίηση των συμπατριωτών στην Ελλάδα για να έλθουν να ψηφίζουν, η υποστήριξη της υποψηφιότητάς μου από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης της Αλβανίας, και τα 12 χρόνια τεμπελιάς και αδιαφορίας του απερχόμενου Δημάρχου, όλα συγκλίνουν στην νίκη μας.

Πόσο σημαντική θα είναι η εκλογή σας για τον Ελληνισμό της Χιμάρας;

Εμείς ζούμε εδώ ως Έλληνες για χιλιετίες και αυτό δεν αλλάζει. Όμως είναι ζωτικής σημασίας για τον ελληνισμό της Χιμάρας να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια που τον εμποδίζουν να έχει ευκαιρίες, να έχει καλές δουλειές, να απολαμβάνει τις περιουσίες του, που μας τις στερούν εδώ και 60 χρόνια, να παρέχει παιδεία στην μητρική μας γλώσσα σε όλες τις βαθμίδες και να πρωταγωνιστεί, γιατί μπορεί και το αξίζει, στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας, στην προκοπή της.

Συνεπώς η εκλογή μου θα διευκολύνει την πορεία του ελληνισμού και επίσης με την υποστήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων της Ελλάδας, τους οποίους και ευχαριστώ ολόψυχα, θα βοηθήσει στην καλή συνεργασία και φιλία των δύο χωρών, απαραίτητη προϋπόθεση για την προκοπή μας.

Οι συμπατριώτες σας Βορειοηπειρώτες που ζουν στην Ελλάδα συμμερίζονται την σημασία της εκλογής σας, προβλέπετε μεγάλη συμμετοχή τους στην εκλογική αναμέτρηση και πόσο σημαντική εκλογικά θα είναι η παρουσία τους;

Κλείσιμο
Πιστεύω ότι για εμάς, για την γενιά μου, που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε μέσα στο καθεστώς Χότζα, και δώσαμε μάχες για την ελληνικότητά μας, μας συνδέει με τα προγονικά εδάφη ένα άρρηκτο νήμα ιστορίας και πολιτισμού. Θέλουμε να δούμε τον τόπο μας να προκόβει και τον ελληνισμό του να ευημερεί στον τόπο του.

Αυτήν την αγάπη και τον δεσμό πρέπει τώρα να αποδείξουμε έμπρακτα αφιερώνοντας μία ημέρα στην Χιμάρα, συμμετέχοντας μαζικά την Κυριακή 14 Μαΐου. Και όπως λέω στις συναντήσεις μου με συμπατριώτες στην Ελλάδα η Χιμάρα είσαι εσύ, συμμετέχεις, κερδίζεις. Αρκεί μία ημέρα για να αλλάξουν όλα προς το καλύτερο στην Χιμάρα, και αυτή είναι η 14η Μαΐου 2023.

Για να γίνει βέβαια αυτό χρειάζεται μια διάφανη εκλογική διαδικασία. Έχουμε κάποια πρόοδο, διασφαλίζεται η εκλογική διαδικασία;

Είναι η πρώτη φορά στην Αλβανία που μπορώ να διαβεβαιώσω κάθε συμπατριώτη ότι η ψήφος του μετράει, δηλαδή συμμετέχει, ψηφίζει, κερδίζει. Η διαδικασία είναι εκατό τις εκατό διασφαλισμένη. Πρώτον γιατί η ταυτοποίησης των ψηφοφόρων, είναι ψηφιακή και βιομετρική, και δεύτερον γιατί σε κάθε εκλογικό κέντρο και κέντρο καταμέτρησης αυτή τη φορά θα έχουμε αντιπροσώπους δικούς μας αλλά και των κομμάτων της συμμαχίας όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά μου.

Ποιες είναι οι προοπτικές του Δήμου Χιμάρας σε μια Αμβανία που αναπτυύσσεται και ευελπιστεί να γίνει μέλος της ευρωπαικής ένωσης;

Ο δήμος Χιμάρας, η αλβανική ριβιέρα, τα χωριά μας, είναι τόπος ευλογημένος από το Θεό και τη φύση, με ικανούς και άξιους ανθρώπους, Η ευρωπαϊκή Αλβανία του 2030 είναι πρόκληση και ευκαιρία για τον προνομιακό τόπο μας να αναπτυχθεί επωφελώς για τους πολίτες του. Γι’ αυτό αποφάσισα να διεκδικήσω τη θέση και την ευθύνη του Δήμαρχου Χιμάρας και με την εντολή των συμπολιτών μου να τα Αλλάξω όλα προς το Καλύτερο.

Με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων. που θα τα αλλάξουν όλα προς το καλύτερο. Για την επίλυση του Περιουσιακού & την απόδοση ιδιοκτησίας των περιουσιών όλων των συμπολιτών μας, την ανασυγκρότηση του δήμου και των Υπηρεσιών του στο τρίπτυχο: νοικοκύρεμα οικονομικών – διεκδίκηση πόρων και χρηματοδοτήσεων – διαφάνεια και εξυπηρέτηση του Πολίτη. Επίσης με δράσεις κοινωνικής δημοτικής πολιτικής για όλους και με προτεραιότητα στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας & στα παιδιά μας, στο μέλλον της Χιμάρας αλλά και για ποιότητα ζωής & βελτίωση των υποδομών με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον και φυσικά με πολιτικές για τοπική ανάπτυξη και στρατηγικές επενδύσεις χωρίς αποκλεισμούς, με ευκαιρίες για όλους τους Πολίτες.

Γι’ αυτό ζητώ η ψήφος των συμπολιτών μου να γίνει εντολή, για να πετύχουμε την αλλαγή προς το καλύτερο τώρα.. Η χρονική στιγμή είναι κρίσιμη, γιατί θα καθορίσει όχι μόνον την επόμενη θητεία, αλλά τις επόμενες δεκαετίες.

Ποια είναι η σημερινή κατάσταση του Δήμου, τι θα παραλάβετε εάν εκλεγείτε;

Ο δήμος Χιμάρας, τα χωριά μας, δεν είναι σήμερα αυτός που θέλουμε, δεν είναι αυτός που αξίζουμε. Ο απερχόμενος δήμαρχος 12 χρόνια ήταν περισσότερο «υπάλληλος» του κόμματός του και λιγότερο ή καθόλου δήμαρχος. Με βεβαιότητα δίχασε τους πολίτες, εξυπηρέτησε τους προσωπικούς και κομματικούς του φίλους και έκλεισε την πόρτα του στους υπολοίπους, όχι μόνον στον ελληνισμό αλλά και σε όλους τους αδύναμους συμπολίτες μας.

Ξέχασε τα χωριά μας, αδιαφορώντας για την έλλειψη βασικών υποδομών. Η έλλειψη πόσιμου και ποιοτικού νερού 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, η ελλιπέστατη καθαριότητα, αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων, η ρύπανση και η αδιαφορία για τις ακτές μας, οι κλειστές παραλίες, η απουσία καλού οδικού δικτύου, ο ελάχιστος δημοτικός φωτισμός, η κακή ποιότητα υπηρεσιών φροντίδας για τους ηλικιωμένους και τα παιδιά μας, είναι μερικά από τα αποτελέσματα της θητείας του απερχόμενου Δήμαρχου.

Το χειρότερο από όλα είναι ότι αποδεδειγμένα τεμπέλιασε, δεν εργάστηκε, δεν διεκδίκησε, δεν νοιάστηκε για τους συμπολίτες του. Και φυσικά δεν έχουμε να περιμένουμε, να προσδοκούμε τίποτα από τον απερχόμενο Δήμαρχο για τα επόμενα κρίσιμα χρόνια.

Κ. Μπελέρη εάν σας ζητούσα με 5 λέξεις να στείλετε ένα μήνυμα λίγο πριν την κάλπη ποιο θα ήταν;

Με πίστη στις δυνάμεις μας, συμμετέχουμε, κερδίζουμε, διασφαλίζουμε τα δικαιώματα μας στην Χιμάρα του 21ου αιώνα.

Ειδήσεις σήμερα:

Η Wagner θα μάχεται για τη Ρωσία και μετά την αποχώρηση από το Μπαχμούτ, λέει ο Πριγκόζιν

Ο δράστης «πυροβολούσε αδιακρίτως» στο εμπορικό κέντρο στο Τέξας – Τουλάχιστον 9 νεκροί και 7 τραυματίες

Τρομακτικό τροχαίο στη Λάρισα με τρεις τραυματίες - Αναποδογύρισε αυτοκίνητο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης