Εκλογές στην Τουρκία - Κιλιτσντάρογλου: Κίνδυνος προβοκάτσιας όταν θα νικήσουμε στις εκλογές

Εκλογές στην Τουρκία - Κιλιτσντάρογλου: Κίνδυνος προβοκάτσιας όταν θα νικήσουμε στις εκλογές

Για δικτατορική λογική Ερντογάν μιλά η τουρκική αντιπολίτευση 

1683021633803_kilitsntaroglou-ekloges
Ολοένα και περισσότερο η τουρκική αντιπολίτευση εκφράζει ανησυχίες για αποσταθεροποιητικές ενέργειες από την πλευρά του Ταγίπ Ερντογάν στην περίπτωση της ήττας του, ενώ μεγάλα ξένα δίκτυα μιλούν για την αρχή του τέλους της «δικτατορίας». 

Για κίνδυνο προβοκάτσιας και εκτρόπων όταν η συμμαχία της αντιπολίτευσης κερδίσει τις εκλογές, τη νύχτα της 14ης Μαΐου, προειδοποίησε ειδικότερα ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ενώ χαρακτήρισε τον Ερντογάν «δικτάτορα».

Αν χάσει ο Ερντογάν, θα παραδώσει την εξουσία; Το ερώτημα αυτό, που τίθεται εδώ και καιρό, αναζωπυρώθηκε μετά τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ότι εάν ο Κιλιτσντάρογλου κερδίσει τις εκλογές της 14ης Μαΐου, «θα θεωρηθεί πραξικόπημα». Ο Σοϊλού υποστηρίχθηκε επίσης από τον επικεφαλής νομικό σύμβουλο του Τούρκου προέδρου, Μεχμέτ Ουτσούμ.

«Η απόδειξη πως το κράτος το κυβερνάει ένα άτομο... Πως ‘’εγώ κάνω οτιδήποτε, εγώ αποφασίζω’’. Βάζω τις κάλπες, αν βγω εγώ εντάξει, όμως αν χάσω τότε αυτό είναι ‘’πραξικόπημα’’. Υπάρχει αυτή η λογική. Βέβαια όπως ξέρουμε από την ιστορία, αυτή είναι η κλασική λογική ενός δικτάτορα» αντέδρασε έντονα ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος.

«Tη νύχτα τον εκλογών όταν θα νικήσουμε. κανένας να μην βγει στους δρόμους… Να μην πανηγυρίζουν. Όλοι να μείνουν στα σπίτια τους. Άλλωστε όταν ξημερώσει τα αποτελέσματα θα ξεκαθαρίσουν και το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο θα αναγκαστεί να δώσει τα αποτελέσματα. Διότι αν βγουν για πανηγυρισμούς ίσως υπάρξουν προκλήσεις, προβοκάτσιες, ίσως βγουν στους δρόμους ένοπλοι παράγοντες. Άρα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που δεν θα επιτρέψουμε κάτι τέτοιο» προειδοποίησε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης απάντησε και στις επικρίσεις του Ερντογάν για τα κρεμμύδια και τις πατάτες, δηλαδή τις προκλητικές δηλώσεις για τις πληθωριστικές πιέσεις που υφίσταται η Τουρκία: «Μου λένε ‘’γιατί ασχολείσαι με τις πατάτες και τα κρεμμύδια ᾽᾽ γιατί κάνεις πολιτική με αυτά τα ζητήματα... Μα τι λένε! Η νοικοκυρά θα πάει να κάνει ψώνια και βλέπει πως το κρεμμύδι έχει φτάσει 30 λίρες το κιλό. Εσύ ξέρεις τι συμβαίνει στην κουζίνα και στο νοικοκυριό. Η κουζίνα έχει πάρει φωτιά! Εσύ (Ερντογάν) κάθεσαι στο παλάτι έχεις τα κέφια σου. Ζεις μέσα στην πολυτέλεια και την άνεση».

Ειδήσεις σήμερα:

Λιποθύμησε στο δικαστήριο ο Κούγιας κατά τη διάρκεια της δίκης Πισπιρίγκου

Ο Άντονι Φάουτσι που πολέμησε την Covid, ξένος εταίρος στην Ακαδημία Αθηνών

Φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή, στην 22χρονη που άφησε το βρέφος της μέσα σε ΙΧ για να πάει για ψώνια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης