Τουρκία - Προκλητικός Ερντογάν για πληθωρισμό: «Δεν θα θυσιάσετε τον ηγέτη σας για λίγα κρεμμύδια και πατάτες»

Τουρκία - Προκλητικός Ερντογάν για πληθωρισμό: «Δεν θα θυσιάσετε τον ηγέτη σας για λίγα κρεμμύδια και πατάτες»

Εννέα ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στην Τουρκία, ο Ερντογάν ανεβάζει κατακόρυφα τους τόνους και μειώνει τη διαφορά με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης

erdogan-kilintsargolou-mak

Από την λεωφόρο Ινονού στην Κερασούντα της βορειοανατολικής Τουρκίας, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, όπου μίλησε σε μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση, απάντησε ο Ταγίπ Ερντογάν στην κίνηση του Κιλιντσάρογλου -ο οποίος διαμαρτυρήθηκε από την κουζίνα του σπιτιού του για την ακρίβεια στην Τουρκία κραδαίνοντας ένα κρεμμύδι, καταγγέλλοντας ότι «κοστίζει 30 λίρες (1,41 ευρώ) δεν ντρέπονται;».

«Ξέρω ότι δεν θα θυσιάσετε τον ηγέτη σας ούτε για κρεμμύδια, ούτε για πατάτες», είπε αποθεούμενος ο Ερντογάν - για να προσθέσει ότι « η αγάπη μας για την Κερασούντα, η αγάπη μας για την Τουρκία θα συνεχιστεί ώς την τελευταία μας πνοή».

kilintsargolou-kremmidi
O Κιλιτσντάρογλου κραδαίνοντας ένα κρεμμύδι στην κουζίνα του σπιτιού του. «Κοστίζουν 30 λίρες (1,41 ευρώ) δεν ντρέπονται;» φώναζε

Σύμφωνα με έμπειρους Τούρκους δημοσκόπους, ο Ερντογάν εξακολουθεί να κυνηγά στα γκάλοπ τον Κιλιτσντάρογλου και η «ψαλίδα» κλείνει 9 ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στην γειτονική χώρα.

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος της Τουρκίας ανεβάζει συνεχώς τους τόνους - «δεν είναι αρκετό απλώς να ψηφίσετε», είπε στην ομιλία του στην Κερασούντα, ζητώντας από τους οπαδούς του να οδηγήσουν στην κάλπη «τουλάχιστον δύο γείτονες, συγγενείς ή φίλους», υπογραμμίζοντας ότι αν χάσει, τότε η Τουρκία θα γίνει έρμαιο των «τρομοκρατών του Γκιουλέν». Μάλιστα, μέσα στον προεκλογικό οίστρο ανέφερε ότι οι «τρομοκράτες» κλείνουν τις βαλβίδες του φυσικού αερίου που βρέθηκε στη Μαύρη Θάλασσα και θα ρίξουν τσιμέντο στις πετρελαιοπηγές του Γκομπάρ.

Σε προκλητικό τόνο προέβλεψε ότιο  η Κερασούντα θα ᾽᾽κάνει κόλαση᾽᾽ την πατρίδα στους κλακαδόρους του όρους Καντίλ (σ.σ Κούρδους) και στους Γκιουλενιστές» πρόσθεσε δε.

«Έχει μειωθεί στο 43% ο πληθωρισμός, και θα συνεχίσει να μειώνεται κάθε μήνα... Ακόμα θα ξεπεράσουμε την ακρίβεια στην αγορά του παζαριού. Αναπληρώνουμε την απώλεια της ευημερίας», είπε, αναφερόμενος στα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη η τουρκική στατιστική υπηρεσία.


«Οι τιμές της πατάτας και του κρεμμυδιού ποικίλλουν μεταξύ 15 και 25 λιρών» τόνισε, καλώντας την Κερασούντα να τον στηρίξει.

Νέες υποσχέσεις Ερντογάν: Bρισκόμαστε εν αναμονή μεγάλων ανακαλύψεων

«Ως έθνος, βρισκόμαστε στα πρόθυρα μεγάλων ανακαλύψεων. Η 14η Μαΐου θα είναι η αφετηρία του Αιώνα της Τουρκίας», τόνισε, χθες, ο Τούρκος πρόεδρος, σε ομιλία του στην πόλη Ριζούντα, στον Πόντο, από όπου και κατάγεται.

«Μαζί σας υλοποιήσαμε τα έργα που δεν μπορούσαν να γίνουν τα προηγούμενα 70 χρόνια, σε 21 χρόνια. Πήραμε τη χώρα μας από πολλές καταιγίδες και την οδηγήσαμε σε ασφαλείς ακτές μαζί. Έχουμε φέρει μαζί πολλές επενδύσεις, από αεροδρόμια μέχρι γέφυρες στη χώρα μας», σημείωσε ο Ερντογάν.

«Τώρα ετοιμαζόμαστε να γράψουμε ένα καινούργιο έπος. Αυτό ονομάζεται περίοδος ανόδου. Ονομάζεται Αιώνας της Τουρκίας. Δώστε μια τέτοια φωνή που να ακουστεί σε όλη την χώρα. Θα είναι εφιάλτης για εκείνους στην Πενσυλβάνια (Γκιουλέν) και θα λυθούν τα γόνατα αυτών στο Καντίλ (ΡΚΚ). (…) Η 14η Μαΐου θα είναι το πρώτο βήμα για τη μεγάλη και δυνατή Τουρκία. Μας εμπιστευτήκατε και δουλέψαμε για εσάς με αγάπη. Παλέψαμε τόσο σκληρά για να σας αξίζουμε. Κάναμε τη νύχτα μέρα. Πάντα κάναμε μια πολιτική εργασίας και εξυπηρέτησης. Σε καμία περίοδο της πολιτικής μας ζωής δεν καταφύγαμε σε ψέματα. Αυτή η χώρα έχει υποφέρει πολύ από πολιτικούς μικροπωλητές που δίνουν κενές υποσχέσεις πριν από κάθε εκλογές. Όταν αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, θέσαμε εκτός κυκλοφορίας όλα αυτά τα προφίλ πολιτικών. Τελευταία, όμως, είδαμε ότι επανεμφανίστηκαν. Βλέπετε, μοιράζουν αντιπροεδρία σε όλους. Γύρισαν στο δρόμο που πήραν ως κοινοβουλευτικό σύστημα και ήρθαν σε μια αγορά δημοπρασιών, όπου όσοι σηκώθηκαν νωρίς το πρωί άρπαξαν την αντιπροεδρία. Πρώτα ήταν 5, μετά ανέβηκαν στους 9. Μέχρι τις 14 Μαΐου, μάλλον θα έχουν 15-20 αντιπροέδρους» επισήμανε ο Τούρκος πρόεδρος εξαπολύοντας «πυρά» προς τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Ειδήσεις σήμερα:

«Αυτοί μας επιτέθηκαν πρώτοι με το κράνος» υποστήριξε ο τέταρτος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Άλκη

57 νεκροί και 61 διασωληνωμένοι από κορωνοϊό την τελευταία εβδομάδα - Εντοπίστηκε και η νέα παραλλαγή «Αρκτούρος»

Συνελήφθη ο 15χρονος που εκμεταλλεύτηκε την Τεχνητή Νοημοσύνη για να «γδύσει» δύο 12χρονες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης