Κάρολος: Η τηλεοπτική «βασίλισσα Ελισάβετ» του «The Crown» θα είναι παρούσα στη στέψη

Κάρολος: Η τηλεοπτική «βασίλισσα Ελισάβετ» του «The Crown» θα είναι παρούσα στη στέψη

Η Ολίβια Κόλμαν βρίσκεται μεταξυ των υψηλών προσκεκλημένων για τη στέψη του Καρόλου, καθώς το 2019 της είχε απονεμηθεί το μετάλλιο της Βρετανικής Αυτοκρατορίας - Τι αντιπροσωπεύει το συγκεκριμένο μετάλλιο και σε ποιούς έχει απονεμηθεί

colman
Παρουσία της τηλεοπτικής βασίλισσας Ελισάβετ, Ολίβια Κόλμαν, θα πραγματοποιηθεί η στέψη του Βασιλιά Καρόλου Γ’ αύριο στο Αβαείο του Ουέστμινστερ.

Η πετυχημένη ηθοποιός, η οποία ενσάρκωσε την βασίλισσα Ελισάβετ στην τρίτη σεζόν της πολυβραβευμένης τηλεοπτικής σειράς «The Crown» του Netflix βρίσκεται στη λίστα με τους υψηλούς καλεσμένους, καθώς από τον Οκτώβριο του 2019 της έχει απονεμηθεί το σημαντικό μετάλλιο της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (CBE), το οποίο παρέλαβε από την πριγκίπισσα Άννα σε ειδική τελετή στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.



Κλείσιμο
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί, αναφορικά με τους καλεσμένους της αυριανής βασιλικής στέψης, ανάμεσα στα πρόσωπα που θα παρευρεθούν θα είναι και οι 450 προσωπικότητες που έχουν τιμηθεί τις περισσότερες φορές από την ίδια την βασίλισσα Ελισάβετ με το μετάλλιο της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

Στην περίφημη λίστα βρίσκεται μεταξύ άλλων η σχεδιάστρια μόδας Stella McCartney, η οποία τιμήθηκε τον Φεβρουάριο με το μετάλλιο CBE (Commander of the Order of the British Empire) από τον βασιλιά Κάρολο, για την προσφορά της στη Μόδα και τον τομέα της βιωσιμότητας.



Το CBE είναι το υψηλότερο βραβείο Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας και στο παρελθόν έχει απονεμηθεί σε σχεδιαστές όπως οι: Alexander McQueen, John Galliano, Jane Muir, Katherine Hamnett και Betty Jackson.

Παράσημο του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας τον Ιανουάριο του 2020 παρέλαβε και η Βρετανίδα τραγουδίστρια Μ.Ι.Α. Η Βρετανίδα ράπερ, εικαστική καλλιτέχνης και ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα έγινε μέλος του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας σε τελετή στο παλάτι με οικοδεσπότη τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, ο οποίος εκπροσώπησε τη γιαγιά του, Βασίλισσα Ελισάβετ Β'.

Η 44χρονη καλλιτέχνιδα, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Mathangi Arulpragasam με γονείς από τη Σρι Λάνκα, τιμήθηκε για «τις υπηρεσίες της στη μουσική».

Ο κατάλογος των εκπροσώπων των τεχνών και των επιστημών που τιμώνται με παράσημα του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας δημοσιεύεται δύο φορές το χρόνο από το πρωθυπουργικό γραφείο της Βρετανίας.

Στην λίστα των τιμώμενων, εκτός από προσωπικότητες των τεχνών, της λογοτεχνίας, του κινηματογράφου, των ΜΜΕ, του αθλητισμού, της πολιτικής και των επιχειρήσεων, περιλαμβάνονται και καθημερινοί άνθρωποι που αναγνωρίζονται για τα επιτεύγματά τους. Εργαζόμενοι σε δεκάδες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, όπως το 2019 που τιμήθηκαν με το μετάλλιο όσοι ανταποκρίθηκαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις του Λονδίνου και του Μάντσεστερ, αλλά και στην πυρκαγιά του πύργου Grenfell.

Αρνήθηκαν την βράβευση

Αρκετά όμως ήταν και τα πρόσωπα που είτε βραβεύτηκαν και στην πορεία για δικούς τους λόγους επέστρεψαν το μετάλλιο, όπως ο Σκωτσέζος ηθοποιός Άλαν Κάμινγκ που ανακοίνωσε μέσα από το Instagram την απόφαση να δώσει πίσω την τιμητική διάκριση που του έγινε το 2009 από την αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ Β' ως μέρος της λίστας τιμών των εορταστικών εκδηλώσεων για τα γενέθλιά της. Ο Κάμινγκ είχε τιμηθεί για τη δουλειά του ως ηθοποιός, καθώς και για την εκστρατεία του για τα δικαιώματα της LGBTQ+ κοινότητας.

Μετάλλιο του βασιλικού τάγματος δεν έχουν δεχτεί ο Ντέιβιντ Μπόουι ο οποίος απέρριψε δύο βραβεία το Commander of the British Empire το 2000 και του ιππότη το 2003, ο σκηνοθέτης Ντάνι Μπόιλ δεν δέχτηκε τον τίτλο του ιππότη το 2013 και ο συγγραφέας Κλάιβ Στέιπλς Λιούις αρνήθηκε ένα CBE που επρόκειτο να του απονεμηθεί το 1952.

Μέλη της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (MBE) έγιναν το 1965 και οι Beatles, αλλά ο Τζον Λένον επέστρεψε την τιμητική διάκριση τέσσερα χρόνια αργότερα, όπως και ο Ουαλός ηθοποιός Μάικλ Σιν το 2017 που επέστρεψε το ΟΒΕ που έλαβε το 2009.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο αρχηγός της Βάγκνερ βρίζει τη ρωσική στρατιωτική διοίκηση μπροστά από τα πτώματα ανδρών του

22χρονη άφησε το 4 μηνών βρέφος της στο αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη και πήγε για ψώνια!

H ερώτηση στη Χρονοπούλου για τον Γεωργούλη και η παρέμβαση της χήρας του Αλέξανδρου Νικολαΐδη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης