Πόλεμος στην Ουκρανία: Στη Βάγκνερ εντάχθηκε o «χασάπης της Μαριούπολης», αποκαλύπτουν κανάλια στο Telegram

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στη Βάγκνερ εντάχθηκε o «χασάπης της Μαριούπολης», αποκαλύπτουν κανάλια στο Telegram

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στο Telegram, ο Μιζίντσεφ - ντυμένος με εξάρτηση μάχης της Βάγκνερ - εμφανίζεται να επισκέπτεται στρατόπεδο εκπαίδευσης και να περιοδεύει σε ρωσικές θέσεις στην πόλη Μπαχμούτ

mizintsev_bahmut
Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας στρατηγός Μιχαήλ Μιζίντσεφ εντάχθηκε στις δυνάμεις της ιδιωτικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Βάγκνερ (Wagner) ως υποδιοικητής, όπως μετέδωσαν ρωσικά φιλοπολεμικά κανάλια μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Σε δύο βίντεο που αναρτήθηκαν από τον πολεμικό ανταποκριτή Αλεξάντρ Σιμόνοφ στο Telegram, ο Μιζίντσεφ - ντυμένος με εξάρτηση μάχης της Βάγκνερ - εμφανίζεται να επισκέπτεται στρατόπεδο εκπαίδευσης και να περιοδεύει σε ρωσικές θέσεις στην πόλη Μπαχμούτ, της ανατολικής Ουκρανίας.



Οι εικόνες αυτές συνέπεσαν με τη δημοσιοποίηση δύο μαγνητοσκοπημένων δηλώσεων του ιδρυτή της Βάγκνερ, του Γεβγκένι Πριγκόζιν, που εξαπέλυσε εκ νέου οργισμένες κατηγορίες ότι το αμυντικό κατεστημένο εσκεμμένα δεν δίνει επαρκή πολεμοφόδια στις δυνάμεις του καθώς ζηλεύει την επιτυχία τους.

Στις 29 Απριλίου, η υπηρεσία Τύπου του Πριγκόζιν δήλωσε ότι ο ίδιος προσφέρθηκε να εντάξει στις δυνάμεις της Βάγκνερ τον Μιζίντσεφ, μια ημέρα μετά την αποπομπή του, σύμφωνα με αναφορές, από το υπουργείο Άμυνας.

Κλείσιμο


Ο Μιζίντσεφ, που ενορχήστρωσε την πολιορκία της ουκρανικής πόλης Μαριούπολη κατά τους πρώτους μήνες του πολέμου πέρυσι, έγινε αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, υπεύθυνος για την επιμελητεία και τις προμήθειες, μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Το Grey Zone, ένα κανάλι του Telegram με πολυάριθμους ακολούθους που είναι φίλα προσκείμενο στη Βάγκνερ, έγραψε ότι ο Μιζίντσεφ έγινε «όχι ο πρώτος και προφανώς όχι ο τελευταίος στρατηγός που ήταν εκτός τόπου εν μέσω της γραφειοκρατίας και της κολακείας».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε κυρώσεις σε βάρος του Μιζίντσεφ τον Ιούνιο, χαρακτηρίζοντάς τον «Χασάπη της Μαριούπολης» για τον ρόλο του στην πολιορκία, που είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί η πόλη.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο αρχηγός της Βάγκνερ βρίζει τη ρωσική στρατιωτική διοίκηση μπροστά από τα πτώματα ανδρών του

22χρονη άφησε το 4 μηνών βρέφος της στο αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη και πήγε για ψώνια!

H ερώτηση στη Χρονοπούλου για τον Γεωργούλη και η παρέμβαση της χήρας του Αλέξανδρου Νικολαΐδη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης