Τουρκικές εκλογές - Νέες υποσχέσεις Ερντογάν: Bρισκόμαστε εν αναμονή μεγάλων ανακαλύψεων

Τουρκικές εκλογές - Νέες υποσχέσεις Ερντογάν: Bρισκόμαστε εν αναμονή μεγάλων ανακαλύψεων

«Η 14η Μαΐου θα είναι η αφετηρία του Τουρκικού Αιώνα» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος

erdogan_main11
Σε πανηγυρικό τόνο εξακολουθεί να κινείται ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος υπόσχεται ευημερία και ανάκαμψη μετά τις εκλογές. «Ως έθνος, βρισκόμαστε στα πρόθυρα μεγάλων ανακαλύψεων. Η 14η Μαΐου θα είναι η αφετηρία του Αιώνα της Τουρκίας», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, σε ομιλία του στην πόλη Ριζούντα, στον Πόντο, από όπου και κατάγεται.

«Μαζί σας υλοποιήσαμε τα έργα που δεν μπορούσαν να γίνουν τα προηγούμενα 70 χρόνια, σε 21 χρόνια. Πήραμε τη χώρα μας από πολλές καταιγίδες και την οδηγήσαμε σε ασφαλείς ακτές μαζί. Έχουμε φέρει μαζί πολλές επενδύσεις, από αεροδρόμια μέχρι γέφυρες στη χώρα μας», σημείωσε ο Ερντογάν.

«Τώρα ετοιμαζόμαστε να γράψουμε ένα καινούργιο έπος. Αυτό ονομάζεται περίοδος ανόδου. Ονομάζεται Αιώνας της Τουρκίας. Δώστε μια τέτοια φωνή που να ακουστεί σε όλη την χώρα. Θα είναι εφιάλτης για εκείνους στην Πενσυλβάνια (Γκιουλέν) και θα λυθούν τα γόνατα αυτών στο Καντίλ (ΡΚΚ). (…) Η 14η Μαΐου θα είναι το πρώτο βήμα για τη μεγάλη και δυνατή Τουρκία. Μας εμπιστευτήκατε και δουλέψαμε για εσάς με αγάπη. Παλέψαμε τόσο σκληρά για να σας αξίζουμε. Κάναμε τη νύχτα μέρα. Πάντα κάναμε μια πολιτική εργασίας και εξυπηρέτησης. Σε καμία περίοδο της πολιτικής μας ζωής δεν καταφύγαμε σε ψέματα. Αυτή η χώρα έχει υποφέρει πολύ από πολιτικούς μικροπωλητές που δίνουν κενές υποσχέσεις πριν από κάθε εκλογές. Όταν αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, θέσαμε εκτός κυκλοφορίας όλα αυτά τα προφίλ πολιτικών. Τελευταία, όμως, είδαμε ότι επανεμφανίστηκαν. Βλέπετε, μοιράζουν αντιπροεδρία σε όλους. Γύρισαν στο δρόμο που πήραν ως κοινοβουλευτικό σύστημα και ήρθαν σε μια αγορά δημοπρασιών, όπου όσοι σηκώθηκαν νωρίς το πρωί άρπαξαν την αντιπροεδρία. Πρώτα ήταν 5, μετά ανέβηκαν στους 9. Μέχρι τις 14 Μαΐου, μάλλον θα έχουν 15-20 αντιπροέδρους» επισήμανε ο Τούρκος πρόεδρος εξαπολύοντας «πυρά» προς τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Για το μαχητικό KAAN 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπογράμμισε ότι «ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είπε ότι υποτίθεται είχε κανονίσει 300 δισεκατομμύρια δολάρια από τοκογλύφους στο Λονδίνο. Ένας από τους συνεργάτες του στο τραπέζι είπε ότι δεν υπήρχαν τέτοια χρήματα».

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε ακόμη στον θεσμό του κράτους αλλά και στις ενέργειες της κυβέρνησης, λεγοντας: «Πιστεύουμε στην ιερότητα της οικογένειας. Δεν θα αφήσουμε ποτέ τις οικογένειές μας να διαλυθούν. Κάναμε μια δημόσια επένδυση 64 δισεκατομμυρίων λιρών στο Ρίζε. Μπορεί να έχουμε και ελλείψεις. Μπορεί να υπάρχουν πράγματα που δεν μπορούσαμε να κάνουμε σε 21 χρόνια, αλλά έχετε αμφιβολίες για την ειλικρίνειά μας; (…) Ξεκινήσαμε τη διανομή του πρώτου μας αυτοκινήτου εγχώριου και εθνικού, το οποίο είπαν ότι δεν έχει καν εργοστάσιο. Βγάλαμε το εθνικό μας μαχητικό αεροσκάφος KAAN από το υπόστεγο. Φέραμε αέριο της Μαύρης Θάλασσας στη χώρα μας σε χρόνο ρεκόρ; Τώρα κάνουμε ένα ακόμη βήμα και ιδρύουμε μια Τράπεζα Οικογένειας και Νεολαίας. Αυτή η τράπεζα θα χρησιμεύσει για την ενίσχυση του οικογενειακού μας θεσμού».

«Στις 14 Μαΐου, ελπίζω ότι η Ριζούντα θα αποτελέσει παράδειγμα για όλη την Τουρκία.

Σημειώσαμε 15 εκλογικές νίκες σε 21 χρόνια. Παρουσιάσαμε στην Τουρκία τα μεγαλύτερα επιτεύγματα στην ιστορία της. Μαζί, σπάσαμε τα δεσμά της θέλησης του έθνους μας. Αποκρούσαμε μαζί τις προδοτικές επιθέσεις τρομοκρατικών οργανώσεων. Υπερασπιστήκαμε μαζί τη χώρα μας ενάντια στα δίκτυα προδοσίας.

Ως έθνος, βρισκόμαστε στα πρόθυρα μεγάλων ανακαλύψεων. Αυτό ονομάζεται περίοδος ανόδου. Η 14η Μαΐου θα είναι η αφετηρία του Τουρκικού Αιώνα», δήλωσε κλείνοντας ο πρόεδρος Ερντογάν.

Ειδήσεις σήμερα:

Καβγάς Πλεύρη-Ηλιόπουλου για τα γιαούρτια στα παιδιά του υπ. Υγείας: «Έχεις εκλεγεί διορισμένε;» - «Ωραίο το θεατράκι σου»


Εγκλήματα που συγκλόνισαν: Όταν ο Ντρούζος και η Μουκάνη «αιματόβαψαν» τα δικαστήρια

Δάφνη Γκίνες: Η πρώην σύζυγος του Σπύρου Νιάρχου μιλάει για την «χρυσή» φυλακή, το διαζύγιο και την ζωή μετά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης