Χόλιγουντ: Στο «αέρα» ταινίες και τηλεοπτικές σειρές από την απεργία των σεναριογράφων

Χόλιγουντ: Στο «αέρα» ταινίες και τηλεοπτικές σειρές από την απεργία των σεναριογράφων

Υψηλότερες αμοιβές ζητούν οι σεναριογράφοι, αλλά και να μην χρησιμοποιούν τα στούνιο προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης

hollywood
Η Ένωση των Αμερικανών Σεναριογράφων κατέβηκε από την Τρίτη σε απεργία, για πρώτη φορά εδώ και 15 χρόνια, παγώνοντας κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές του Χόλιγουντ.

Αφορμή ήταν η αποτυχία των συνομιλιών για υψηλότερες αμοιβές με τα στούντιο (Universal, Paramount και Walt Disney), αλλά και τους νέους στον χώρο, όπως το Netflix, το Amazon και την Apple.

Όπως τονίζει η Ένωση, που εκπροσωπεί 11.500 σεναριογράφους, η συμπεριφορά των στούντιο αποσκοπεί να μετατρέψει τους επαγγελματίες σε freelancer. Υπολογίζει ότι οι μισοί σεναριογράφοι για την τηλεόραση δουλεύουν με τον ελάχιστο μισθό.

Σημαντικό για την Ένωση είναι να διασφαλίσει ότι τα στούντιο δεν θα χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για να γράφουν νέα σενάρια και ότι οι σεναριογράφοι δεν θα κληθούν να διορθώσουν σενάρια τεχνητής νοημοσύνης.

Από την πλευρά της η ένωση που εκπροσωπεί τα στούντιο είπε ότι έχει κάνει γενναίες προσφορές για τις αποζημιώσεις των σεναριογράφων, αλλά και ότι οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να  φτάσουν σε συμφωνία.

Όπως σημειώνει ο Guardian, περισσότερο θα επηρεαστούν τα τηλεοπτικά τοκ σόου, όπως του Τζιμ Φάλον και του Στίβεν Κόλμπερτ, και εκπομπές όπως το Saturday Night Live. Αν συνεχιστεί η απεργία θα επηρεαστούν και οι εκπομπές του φθινοπώρου στις οποίες το γύρισμα αρχίζει τον Μάιο ή τον Ιούνιο.

Κλείσιμο
Η απεργία του 2007 είχε διαρκέσει πάνω από τρεις μήνες και είχε στοιχήσει πάνω από 2 δισ δολάρια στην οικονομία της Καλιφόρνιας.



Ειδήσεις σήμερα

Αποκλεισμός Κασιδιάρη: Πώς αλλάζει τα εκλογικά δεδομένα η απόφαση του Αρείου Πάγου

Θεσσαλονίκη: Ξυλοκόπησαν 16χρονο επειδή φορούσε μπλούζα διαφορετικής ομάδας

Σάλος και στη μουσική με την ΑΙ - Κατασκεύασαν τραγούδι που έγινε viral χωρίς να το καταλάβει κανείς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης