Πόλεμος στην Ουκρανία: Βετεράνος Αμερικανός πεζοναύτης σκοτώθηκε σε επιχείρηση εκκένωσης αμάχων στο Μπαχμούτ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βετεράνος Αμερικανός πεζοναύτης σκοτώθηκε σε επιχείρηση εκκένωσης αμάχων στο Μπαχμούτ

Ο 26χρονος από το Οχάιο βοηθούσε στην απομάκρυνση των αμάχων ενώ μέχρι τώρα η σορός του δεν έχει ανακτηθεί καθώς μαίνονται οι μάχες ανάμεσα στους Ουκρανούς και τους Ρώσους

usmarine
Ένας βετεράνος Αμερικανός πεζοναύτης έχασε τη ζωή του στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια επιχείρησης απομάκρυνσης αμάχων από το Μπαχμούτ. Σύμφωνα με δηλώσεις της μητέρας του στο CNN, ο θάνατος του 26χρονου Cooper «Harris» Andrews σημειώθηκε στα μέσα Απριλίου όταν δέχθηκε χτύπημα από όλμο. 

Ο 26χρονος από το Οχάιο βοηθούσε στην απομάκρυνση των αμάχων ενώ μέχρι τώρα η σορός του δεν έχει ανακτηθεί καθώς μαίνονται οι μάχες ανάμεσα στους Ουκρανούς και τους Ρώσους. Σύμφωνα με πληροφορίες συνεργαζόταν με τη Λεγεώνα των Ξένων. Είχε βρεθεί στο μέτωπο του πολέμου τον Νοέμβριο του 2022 και επρόκειτο να επιστρέψει πίσω στη βάση του στα τέλη Μαρτίου όταν και έληξε το συμβόλαιό του. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στους Πεζοναύτες του απονεμήθηκαν μετάλλια ανδρείας. Προς το παρόν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν έχει επιβεβαιώσει ότι ο στρατιώτης που σκοτώθηκε τον Απρίλιο ήταν ο Andrews. 

«Είμαστε σε επαφή με την οικογένεια και παρέχουμε κάθε δυνατή βοήθεια», είπε ένας εκπρόσωπος στο CNN. «Από σεβασμό για την ιδιωτική ζωή της οικογένειας κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου, δεν έχουμε τίποτα άλλο να προσθέσουμε».

Πρώην συνάδελφοί του τον περιγράφουν ως έναν παθιασμένο και «εξαιρετικό πεζοναύτη» που ήθελε να προσφέρει τη βοήθειά του σε άλλους. Πρώην λοχίας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «ήταν αφοσιωμένος στα καθήκοντά του». «Ήταν πολύ παθιασμένος με το να βοηθάει τους ανθρώπους που πίστευε ότι καταπιέζονταν».





Ειδήσεις σήμερα

Τουρκία - CNN: Ποιοι θα ρίξουν τον Ερντογάν - Ο φόβος της αμφισβήτησης των εκλογικών αποτελεσμάτων

«Στο σφυρί» 35 ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα - Ποια βγαίνουν σε πλειστηριασμό

ΗΠΑ: Έφηβος αποβλήθηκε απ' το σχολείο, γιατί φορούσε μπλουζάκι που έγραφε «υπάρχουν μόνο δύο φύλα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης