Γαλλία: Μετά το Παρίσι και η Νίκαια απαγορεύει τα ηλεκτρικά πατίνια

Γαλλία: Μετά το Παρίσι και η Νίκαια απαγορεύει τα ηλεκτρικά πατίνια

Από 1ης Ιουνίου η απαγόρευση σε τρεις τουριστικές περιοχές 

patini98
Σε παρόμοιο μήκος κύματος με το Παρίσι και η Νίκαια, με τον δήμαρχό της, Κριστιάν Εστροζί, να ανακοινώνει ότι θα απαγορευθούν τα ηλεκτρικά πατίνια και τα ποδήλατα για το φετινό καλοκαίρι σε τρεις δημοφιλείς τουριστικές περιοχές.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», ο Κριστιάν Εστροζί εξετάζει να θέσει το ζήτημα της διατήρησης αυτής της απαγόρευσης και πέραν του καλοκαιριού.

Για τον δήμαρχο της Νίκαιας, τα ηλεκτρονικά πατίνια θα απαγορευτούν σε τρεις πολυσύχναστες περιοχές από την 1η Ιουνίου και για όλη τη θερινή περίοδο: Η απαγόρευση αφορά τις περιοχές «Vieux-Nice», την «Place Masséna» και την λεωφόρο «Jean-Médecin».

Το 2022, ένα πεντάχρονο αγοράκι έχασε τη ζωή του καθώς ο νεαρός που οδηγούσε το ηλεκτρικό πατίνι, δεν πρόλαβε να φρενάρει έγκαιρα. Η είδηση του θανάτου του παιδιού είχε προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία προβληματίζοντας έντονα τις αρχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας προέβη στο μέτρο αυτό, το οποίο δεν επηρεάζει εταιρείες διαχείρισης και ενοικίασης ηλεκτρικών πατινιών αλλά μόνο τα ιδιωτικά σκούτερ.

Κι αυτό γιατί, σε αντίθεση με το Παρίσι, τη Λυών και το Μπορντό, το δημαρχείο της Νίκαιας δεν ήθελε να συνεργαστεί με εταιρείες διαχείρισης και ενοικίασης των οχημάτων αυτών, όπως επισημαίνει το γαλλικό δημοσίευμα.

Λίγες ημέρες πριν την απόφαση του δημάρχου της Νίκαιας, το Παρίσι διενήργησε δημοψήφισμα με τους πολίτες να τάσσονται υπέρ της απαγόρευσης των ηλεκτρικών πατινιών στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Έτσι, τα ηλεκτρικά πατίνια από την 1η Σεπτεμβρίου θα αποτελούν παρελθόν στην «πόλη του φωτός».

Βέβαια, οι εταιρείες διαχείρισης και ενοικίασης αντιτίθενται στο σχέδιο και σκοπεύουν να καταβάλλουν προσπάθειες για να το «μπλοκάρουν».

Κλείσιμο
Τα ηλεκτρικά πατίνια κυκλοφορούν στους δρόμους του Παρισιού από το 2018, αλλά έπειτα από καταγγελίες ως προς την άναρχη χρήση τους, το 2020, οι αρχές μείωσαν τον αριθμό των εταιρειών ενοικίασης σε τρεις.

Το 2021, 24 άνθρωποι σε όλη τη Γαλλία σκοτώθηκαν σε δυστυχήματα με ηλεκτρικό πατίνι, εκ των οποίων, ένας στο Παρίσι.

Πριν από ένα χρόνο, στη γαλλική πρωτεύουσα καταγράφηκαν 459 ατυχήματα με ηλεκτρικά πατίνια, εκ των οποίων τα τρία ήταν θανατηφόρα.

Ειδήσεις σήμερα

Λάζαρος Λασκαρίδης: Φωτογραφίες από το σημείο που έπεσε ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας - Παραμένει διασωληνωμένος

Φονικό στα Ανώγεια: «Καταπέλτης» η εισαγγελέας - Ο Καλομοίρης «πυροβόλησε ψυχρά και με απουσία συναισθημάτων»

Ο Χουάν Κάρλος έχει κρυφή κόρη από εξωσυζυγική σχέση - Αποκάλυψη - βόμβα για τα ισπανικά ανάκτορα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης